keskiviikko 20. lokakuuta 2021

Chilitahna

 

Tämän satokauden viimeiset chilit!


Tyhjensin kasvihuoneen jo aikoja sitten. Mutta puolikypsiä chilejä oli vielä kellarinrapussa ja ne piti käyttää hyödyksi jotenkin ennen kuin alkaisivat pilaantumaan. Edellisessä postauksessa kerroinkin tehneeni osasta chilisatoa sweet chili kastiketta . Sitä meillä onkin kulunut pullotolkulla ja olempa antanut sitä pullolliset tyttären perheelle, sekä parille kaverillekkin. Nyt halusin tehdä jotain muuta lopuista chileistä.

Pohdinnassa tuli taas some apuun ja löysin eräästä instapostauksesta vinkin chilipyreestä. Viestillä sain ohjeenkin. Ja mikä parasta, ohje oli hyvin helppo ja yksinkertainen!


Ekalla kerralla tein ihan ohjeen mukaan. Ohjeesta tulee pieni purkillinen, noin 2 dl tahnaa. Koska chilejä oli vieläkin jäljellä, tein seuraavan satsin kaksinkertaisena. Sainkin loput chilit näin tuhottua tahnaksi!



CHILITAHNA


  • 250 g chilejä paloina
  • 0,5 dl (oliivi)öljyä
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl (omenaviini)etikkaa

Laita kaikki ainekset kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin 20 min, kunnes chilit ovat pehmenneet. Soseuta, purkita kuumana puhtaaseen purkkiin ja käytä sellaisenaan tai ruuanlaitossa.

Itse käytin ihan tavallista väkiviinaetikkaa, sekä rypsiöljyä molemmilla kertaa. Tahnaa olen käyttänyt pastakastikkeisiin ja pitsoihin, sekä tacotäytteisiin. On muuten hyvää!

4 kommenttia:

  1. Tuo chilitahna on varmasti hyvää! Ihan huippua, että chilitahnaa on itse tehty itse kasvatetuista chileistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tälläistä voisi tehdä ihan tavallisista paprikoistakin. Voin kuvitella, että tulisi erittäin hyvää!

      Poista
  2. Varmasti hyvää! Aitoa ja puhdasta tuotetta!

    VastaaPoista