Minä rakastan puolukkaa! Se on minusta sellainen oikean marjan makuinen. Vispipuuroa, rahkaa, tuorenektaria, ruispuolukkapuuroa... ai että!
Ja puolukkaahan on metsät väärällään. Olenkin käynyt pariin otteeseen keräämässä niitä. Pari ämpärillistä on kerättynä ja olen tehnyt niistä survosta, omenan kanssa hilloa, laittanut pakkaseen ja kuivannutkin niitä kuivurissa. Tuota kuivaamista en kyllä suosittele, koska ne kestää kuivua ikuisuuden!
Muutamia viikkoja sitten törmäilin useammassakin paikassa somessa helpon kinuski-puolukkapiirakan ohjeeseen. Sen lisäksi, että ohje on älyttömän helppo, piirakka on tosi hyvää! Tämä maistuu niillekkin, joiden mielestä puolukka on ihan liian hapanta.
Kuukunalla oli suuret ennakkoluulot piirakasta, koska hän tiesi, että puolukka on liian hapanta. Mutta niin vaan söi silti koko palan. |
Omppu ei happamasta hätkähdä! |
Piirakan juju on kondensoidusta maidosta tehty kinuski. Sitähän saa nykyään ihan valmiinakin ostettua, ainakin isommista marketeista. Minulla oli kotona sitä ihan keittämätöntä. Siitä saa tehtyä kinuskia keittämällä purkkia veden peitossa hiljaisella lämmöllä 3-4 tuntia. Purkki pitää antaa jäähtyä kunnolla ennen avaamista.
Kinuskin lisäksi täytteeseen ei tulekkaan muuta kuin puolukoita. Ja pohjakin on tosi simppeli muropohja. Ainahan voi oikaista siinäkin ja tehdä piirakka valmiista pohjasta. Sitten tämä on vielä helpompi valmistaa!
Joku on ehtinyt ottamaan maistipalan ennen kuvaamista! |
KINUSKI-PUOLUKKAPIIRAKKA
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
- 3-4 dl puolukoita
Kookoskinuski alkoi hieman palamaan reunoilta samalla paistoajalla. |
Puolukka on mulla hyvin harvoin käytössä. Joskus smoothien seassa lähinnä vaan, tai pissatulehduksen kourissa ollessani napsin pelkiltään, jos pakasteessa sattuu sitä yleensäkään edes olemaan. Vispipuuro olis kyllä hyvää! Kondensoitua maitoa en ole käyttänyt koskaan, puhumattakaan jostain kookosversiosta.
VastaaPoistaLapsoset on kyllä aivan samannäköisiä! Jos et olisi kertonut, että kuvissa on eri lapsi, niin olisin ihan sujuvasti ajatellut, että molemmissa on Kuukuna! ♥
Puolukat ja kinuski ovat hyvä yhdistelmä ihan ilman piirakkapohjaakin. Kokeile!
PoistaNiinpäs muuten muksut ovatkin noissa kuvissa tosi paljon toistensa näköisiä. Johtuu varmaan noista hiuksista! ='D
Ihana yhdistelmä kinuski ja puolukka. Sain juuri tänään maistella tyttären luona.
VastaaPoistaHyvää syksyn jatkoa!
Niin on!
PoistaMukavaa syksyä teillekin!
Kuivattu puolukka on rouhittuna niin parasta!!!
VastaaPoistaVaikka sen kuivaaminen oli tuskaisen pitkä, oli se sen arvoista.
Tänä vuonna ostin vain puoli ämpärillistä pakkaseen.
Täytyykin kokeilla tuollaista puolukkapiirakkaa, mietin juuri mihin sen kinuskisen kondenssimaidon voisi käyttää.
Joo, ei kyllä kokonaiset puolukat hetkessä kuivu!
PoistaKokeile ihmeessä. On hyvää!
Kiitos ohjeesta nappasin talteen ja teen pikapuoliin kun puolukkaa tuli kerättyä ja sitä on. Tykkäämme kyllä kovasti puolukasta joten hyvät ohjeet on kiva.
VastaaPoistaTästä on meillä kaikki pitäneet!
PoistaPuolukka on ihan lempimarja, syön niitä aamulla useampana päivänä viikossa. Puolukkapiirakkaa olen ennen tehnyt usein. Tuosta kondensoidusta maidosta ei ole mitään kokemusta, eikä kinuskistakaan.
VastaaPoistaMielessä on tänään käydä ostamassa juustokakkutarpeet jos vaihteeksi tekis jotain "herkkua" :)
Puolukka on kyllä herkkumarja! Kyllähän karpaloakin kinuskin kanssa suositaan, niin miksei puolukkaakin.
PoistaJuustokakkua ei olekkaan tullut tehtyä aikoihin!