keskiviikko 13. huhtikuuta 2022

Pupusynttärit Raudanmaan kylätalolla

 * tilavuokra saatu ilmaiseksi näkyvyyttä vastaan


Kuukunallahan oli maaliskuussa 4-vuotissyntymäpäivä. Omppu taas viettää 2-vuotispäiviään huhtikuun lopulla. Jossain vaiheessa oli puhetta, että muksuille järjestettäisiin yhteiset synttärijuhlat sopivaan aikaan.

Ilmapallot olimme itse tuoneet. Kaikki muut
kuvassa näkyvät välineet olivat liikuntasalin
välinevarastosta.

Sitten saimme mahtavan tilaisuuden järjestää muksuille juhlat Raudanmaan kylätalolla Pupusynttäri-teemalla. Mikäs sen mukavampaa, kuin saada viettää juhlat väljissä tiloissa, samalla suloisia pupuja ja marsuja ihastellen.Raudanmaan kylätalo on entinen kyläkoulu Raudanmaan kylässä, Kangasalla. Kylän yhdistykset ja seurat ostivat lakkautetun koulun tontteineen Kangasalan kaupungilta ja se on nyt kyläläisten ikioma monitoimitalo.


Kylätalolla toimii Kahvila Mäyrä, jossa saa arkipäivisin lounasta, sekä perjantai-iltaisin ja lauantaisin pizzaa. Kesäaikaan kahvila on auki myös sunnuntaisin ja arkena aukioloajat pitenevät myöhempään iltaan. Ja vink, vink, minutkin saattaa joskus tavata kahvilassa kauhan varressa, sekä nyt kesällä muissa hommissa kylätalolla!


Kylätalolla järjestetään erilaisia tapahtumia, siellä on tarjolla ajoittain parturipalveluita, jumppia, kursseja ja tiloja voi vuokrata omiin tapahtumineen tai kokouksiin. 


Kylätalolla on oma kuntosali ja iso, koulun liikuntasali. Liikuntasalia voi myös vuokrata erikseen, vaikkapa lentopallon peluuseen. Sinne voi tehdä lapsille temppuradan, koska tilavuokraan kuuluu kaikki varastosta löytyvät välineet. Liikuntasalin tilavuokra on 15 e/ tunti.

Kakku oli tyttären tekemä.

Kahvila Mäyrän aukiolojen puitteissa on mahdollista vierailla kylätalon Pupulassa. Pupulan asukkaina on ihania ja kesyjä pupuja, sekä marsuja. Vierailu pupujen ja marsujen luona maksaa 3 e/ henkilö ja hintaan kuuluu eläinten herkkumuki, jonka sisällön voi syöttää pupulan asukkailla. Alle 3-vuotiaille Pupulavierailu on ilmainen. Pupulan pääsymaksu maksetaan Kahvila Mäyrään.


Meillä oli tosiaan Kylätalon Pupusynttäri-paketti, johon kuului tunti Pupulassa, toinen tunti juhlatilassa ja liikuntasalin käyttö välineineen koko ajaksi. 

Juhlatilan pöydissä on pyörät alla, joten niitä oli
helppo siirrellä omien tarpeiden mukaisesti.

Vaikka olin aavistellutkin, että liikuntasali aktiviteetteineen olisi muksujen mieleen, en arvannutkaan, kuinka suosittu se loppujen lopuksi olikaan. Kuukuna ja Omppu olivat ihan haltioissaan! Samoin vieraiksi saapuneet kaverit ja serkut. Lapsista oli niin hauskaa, että heillä oli iso tila, missä sai luvan kanssa juosta, hyppiä, roikkua ja pelata.


Vanhemmat taas arvostivat sitä, että saivat istua ja seurustella omassa rauhassaan juhlatilan puolella ja silti näkivät lastensa touhut ja pystyivät valvomaan heitä. Vanhempien mielestä liikuntasali on myös ihan huippu juttu ja puhuttiinkin, että sen voisi vuokrata jossain vaiheessa uudelleen.


Pupusynttäripakettiin kuuluu myös herkkuja; pillimehut, munkit ja popcornia. Ja tietysti herkkukipot pupuille ja marsuille vietäviksi!


Pupulassa kanit ja marsut saavat liikkua vapaasti isossa tilassa, joka on rajattu matalalla aidalla vierailijoilta. Eläimiä saa katsella, ruokkia ja silittää aidan yli. Mutta eläinten puolelle ei saa mennä ja eläimiä ei saa ottaa syliin. 
Pupulan seinällä on selkeät ohjeet, miten siellä tulee toimia.
On tosi ihanaa katsella, kun eläimillä on tilaa liikkua! Ne käyttäytyvät ihan eri tavalla, kuin olisivat pienissä häkeissä. Marsutkin nousevat oikein jaloilleen, kun ne juoksevat lujaa!


Pupulasta löytyy jokaisesta eläimestä esittely, jossa kerrotaan niiden nimi, ikä ja erityispiirteitä. Kanit ja marsut tulevat näin isossa tilassa hyvin toimeen keskenään. Kaikilla on tilaa väistää toisiaan ja marsuille löytyy piilopaikkoja, joihin voivat kaivautua niin halutessaan. Raudanmaan "omista porukoista" löytyy eläinlääkäri, joka on mukana eläinten hoidossa ja hyvinvoinnin tarkkailussa.

Juuri nyt Pupulassa on myös kanantipuja ihailtavana. Jonkin ajan kuluttua odotellaan syntyväksi marsunpoikasia. Pikkupihalle syntyi juuri minihevoselle varsa!


                                                                 Pupusynttärit
15€/ lapsi, sisältää: munkin, mehun ja popcornia, Pupulan yksityiskäyttöön tunniksi ja juhlatila toiseksi tunniksi. 
Lisämaksusta: 
Tilat voi varata pidemmäksi aikaa käyttöönsä, jolloin lisämaksu on 30€/ alkava tunti.
6, 5 e/lapsi; Ryhmä saa askarrella pupupussin ja pussin saa täyttää karkkikaapista makunsa mukaan.
 Liikuntasali ryhmän käytössä synttäreiden ajan. Liikuntasaliin saa rakentaa esim temppuradan, diskon tms energianpurku paikaksi
Siivousmaksu 30€, mikäli halutaan, että kylätalon henkilökunta huolehtii tilojen siisteydestä. 30€ laskutetaan kuitenkin myös silloin, mikäli käytettyjä tarvikkeita ei palauteta paikalleen varauksen jälkeen.
Pupusynttäreiden minimimaksu on 150€
Pupusynttärit voit varata:
PE klo 17–19
LA klo 10–12 tai 17–19
SU klo 15–17 tai 17-19
Synttärijuhlista vastaa varauksen tehnyt aikuinen. Aikuisen vastuulla on, että juhlien osallistujat eivät mene pupuaitauksen puolelle tai ota pupuja tai marsuja syliinsä. Aikuinen vastaa myös lasten rauhallisesta käyttäytymisestä tilassa, jossa eläimiä. Aikuinen huolehtii myös, että tila jää siistiin kuntoon ja käytetyt välineet on palautettu paikoilleen, kun juhlat ovat ohi.

Omppu rakastaa pupuja!

Pupusynttärit oli tosi kiva tapa viettää lasten juhlia! Kaikki pitivät  eläimistä, mutta se liikuntasali taisi kuitenkin olla kaikista kivoin juttu. Kesällä avautuu taas kylätalon Lasten maatila Pikkupiha, jossa pääsee tapaamaan muita Raudanmaalla asustelevia eläimiä. Pikkupihalle on tulee myyntiin erilaisia toiminnallisia paketteja, joissa pääsee mukaan esimerkiksi eläinten hoitotoimenpiteisiin. Kannattaa käydä katsomassa tarjontaa Raudanmaan nettisivuilta. Linkki löytyy tämän postauksen alusta!


RAUDANMAAN KYLÄTALO JA LASTEN MAATILA PIKKUPIHA-PUPUKAHVILA

Ponsantie 1269, 36340 Tohkala

Tiedustelut ja varaukset:

Sähköpostitse: tilavaraukset.raudanmaa@gmail.com 

Puhelimitse: 0400-990875

 Raudanmaa Facebookissa

Raudanmaa Instagramissa

6 kommenttia:

 1. Tuohan on aivan ihanteellinen paikka pitää lasten synttärit. Kiva kun pääsee energiaakin kuluttumaan herkuttelun lomassa ja puput on tietysti iso plussa myös :)
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Marketta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin tuo, että on osoittaa muksuille paikka juosta ja riehua!

   Poista
 2. Olipa kivan oloinen paikka ja vähän erilainen kuin ne sellaiset hoplopit :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, ei aina lapsille tarvitse olla sellaista kaupallisesti rakennettua ympäristöä, jotta heillä olisi kivaa.

   Poista
 3. Raudanmaalla tuntuu olevan hyvä tekemisen meininki. Hienoa, että pupuset ja marsut on eläinlääkärin valvonnassa :-)

  VastaaPoista