Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Kyllä se kevät sieltä tulee ajallaan! Jatkuvasti ja joka puolelta kuuluu: "Nyt sais jo tää lumen tulo riittää!". Tai: "Voi kun se kevät jo tulisi!" Mä en tajuu, miks porukka on niin kypsiä tähän talveen. Nythän se panee parastaan! Mukavia, muutaman asteen pakkasia, auringon paistetta ja puhtaan valkeita hankia! Hei, kamoon! Tätähän me haluttiin! Muistatteko?
Meillä täällä itä-Pirkanmaalla on muutaman viikon ajan satanut lunta lähes joka päivä. Minä olen niin nauttinut! On puhdasta ja raikasta, ihanaa!
Välissä oli hieman suojaakin, joten edelliset lumet sulivat tai ainakin painuivat olemattomiin. Minä jo hieman säikähdinkin, että taasko tarvii henkensä kaupalla liukastella. Mutta onneksi satoi uutta lunta!

En oikein saanut lauantaiaamusta tartuttua mihinkään toimeen. Meillä oli menoa iltapäivästä; yksi kummitytöistämme tarjosi 18-vuotiskahvit Kuhmalahden rantasaunalla. Käytimmekin Beiben kanssa ajan ennen kahvitteluja, heeboilemalla ympäri tonttia. Ja nauttimalla auringon iloittelusta!

Näyttää ihan kuin kärryillä ei olisi ajettu koko talvena!
Luonto on niin kaunis, että melkein tulee tiri linssiin! Lumi kimmeltää, kuin se olisi täynnä pieniä timantteja. Joka puolella on ihania yksityiskohtia. Jotenkin on niin pysähtynyttä, odottavaista.

Multasäkit odottaa....

Kasvilavat odottaa...

Vene ja kanootti odottavat...

Ämpäri kaivolla odottaa...


Alppiruusut odottavat lehdet lurpassa.

Kasvari ja sen ympäristö odottaa...

Talikko odottaa tarhuria!

Viiniköynnös sinnittelee!
Paviljonki odottaa kahvittelijoita!

Risuaita odottaa täydennystä.

Siinä sitä olis, jos joku viittis raahata!


Puhdas lumi ja talvinen luonto ovat kuin tyhjä taulukangas, joka odottaa taiteilijan näkemystä. Kevään myötä maalaus alkaa muodostumaan.
Eläimetkin tuntuvat nauttivan näistä leudoista talvipäivistä. Hehku ja Lillis seisoskelevat silmät lurpassa tarhoissaan aurinkoa vasten. Ja pudottavat talvikarvaansa! Ei tarvi mennä kuin parin metrin päähän niistä, niin jo on silmät ja suu täynnä elukan karvaa. Kiva!


Huomatkaa karvatuppo etualalla!

Hehku näyttää, miten sieraimet saa puhtaaksi! ='D"Tuliko puhdasta?"

Maurikin innostuneena pyörii pitkin pihaa. Kovilla pakkasilla se vaan vinkuu ja tärisee, eikä innostu mistään.


Beibe on Mauria piilossa

Pötkylälle runsas lumi tuottaa hieman haastetta!
Vesi tippuu räystäiltä ja linnut sirkuttaa ja visertää. Tikat koputtelevat sähkötolppien päiden peltisuojuksia.Malttia nyt siihen kevään odotteluun! Nautitaan sillä välin tästä upeasta lopputalvesta. Keittäkää kuppi kahvia, teetä tai kaakaota. Raahatkaa ulos jokin istuin. Ja lämmintä pyllyn alle, ettei tule pissatulehdusta! Suunnatkaa kasvot kohti aurinkoa ja imekää sen säteitä itseenne. Levätkää, rentoutukaa ja ulkoilkaa ihan rauhassa. Hörpätkää kuumaa juomaanne ja voimaantukaa. Kerätkää voimia, sillä... te tulette niitä tarvitsemaan, kun se kevät ja sen tuoma järkyttävä työmäärä sitten joskus sieltä tulee!


Päät pystyyn!22 kommenttia:

 1. Olet ihan oikeassa! Nyt on ihania talvisia kelejä, tosi kaunista! Mukavaa kun pakkasta on kohtuullisesti, lenkillä tarkenee. Tosin edelleenkin mun pitäis kunnostautua tossa ulkoilussa... Ehkä tänään... Taidan heittää matot tuulettumaan ja alkaa siivoamaan näin sunnuntain kunniaksi (=vapaapäivä...). Aurinkoista päivää sinulle!

  VastaaPoista
 2. Mulla kun on noita ulkoelukoita, tulee väkisinkin käytyä ulkona. Näin kauniilla keleillä sitten herkästi jää niiden kanssa seurustelemaan.

  Mää en kans jaksa/kautta viitti kauheesti lenkillä viikonloppusin käydä. Arkena sitten. Viikonloppusin rentoudutaan ja nautitaan. Vaikkapa siivoten! Onhan sekin kauniilla ilmalla kivempaa!

  Samoin sinulle, Heli!

  VastaaPoista
 3. Totta, mikä kiire tässä. Varsinainen talvi alkoikin niin myöhään, ettei tässä oo mitään hätää, johan ne olisi maailmankirjat sekaisin, jos nyt jo alkaisi vihertää. Mutta meilläkin huomaa kissoista, vaikka leikattuja ovatkin, että kevättä on jotenkin ilmassa, saavat kaikenlaisia kohelluskohtauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä ainakin kärsin niin mahottomasti niistä synkistä keleistä että! Tämä tälläinen valoisuus ja valkoisuus on mannaa sielulle! Ja vaikka lumet sulaisivatkin, onhan se tosi, ettei mikään vielä kasvaan ala.

   Kyllä meidänkin Lakritsa-kissa on aikas levoton. Ramppaa ulos, sisään, ulos jne.

   Poista
 4. Kauniita talvisia kuvia. Kiva kun eläimetkin ovat päässeet mukaan kuviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvella on kaunista!

   Noi elukat on aina niin mukana tässä meidän touhussa! =D

   Poista
 5. Niin samaa mieltä kanssasi, nautin näistä lumimaisemista, yksi parhaita vuodenaikoja! Onneksi lunta lopulta tuli, ehkä se tuntuu sitäkin mukavammalta juuri sen vuoksi, kun aiemmin näytti vähän huonolta. Tänäänkin tuli sivakoitua niin, että nyt on ihan voimat poissa :)
  Ainoa hankaluus on se, että on vielä vähän vaikeaa motivoida itseään nyt jo ajankohtaisiin puutarhahommiin - tänään sentään sain tehtyä vähän kylvöjuttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä suomalainen lunta kaipaa! Minua ainakin masensi suorastaan se lumettomuus. Ja nyt sitä on silleen sopivasti. Ei metritolkulla!

   Minulla chilit taimella, ei muuta. Enkä kauheasti tänä vuonna laitakkaan. (Kuuluisat viimeiset sanat. xD) Tilat on niin rajalliset ja en jaksa sitä enään, että niitä taimia on joka paikassa. Sellasia lyhyen esikasvatuksen vaativia ajattelin sit myöhemmin laitella.

   Poista
 6. Talvi on nyt kun sen kuuluukin olla. Vaikka kuinka kaipaan kevättä niin se ihana aika tulee...onneksi on edessä. Hehku on kyll mun suosikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eletään kyllä hienoja aikoja luonnon suhteen!

   Hehku on ihan huippu ammu! <3

   Poista
 7. Ihanaa kun lunta vihdoin on, ja talvi on just parhaimmillaan, helmi-maaliskuussa, kun päiväkin on jo pidentynyt ja aurinko alkaa paistaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! On niin ihanaa, kun iltaan saakka on valoisaa. Lumi vielä korostaa sitä!

   Poista
 8. minä en toivonut yhtikään talvea, D! Minä pidin siitä viime vuotisesta pitkästä, pimeästä ja lämpimästä syksystä. Tosin, jos olisi paikka, johon voisin lähteä hiihtämään omassa rauhassa, niin kuin lapsena, niin, jess, nyt olisi siihen loistava sää.

  VastaaPoista
 9. Onhan se kiva kun on kunnon talvi, mutta jos ei ole autoa, pyörä vaan,ja kovat kivut, niin kummasti alkaa kevättä odottamaan.
  Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
 10. Minulla on auto, mutta niin on kipujakin! Mutta ei anneta niiden haitata menoa, ainakaan henkistä! Fyysinen puoli onkin sit ihan eri juttu! =D

  Kiva juttu, että löysit tänne höpinöideni pariin! Kiitos kutsusta, tulen kyläilemään! =)

  VastaaPoista
 11. Tulipa hyvä mieli heti aamusta.

  VastaaPoista
 12. Talvi ja lumi on ihanaa! Ihmisethän valittaa aina, ei ole varmaan montaa päivää vuodessa etteikö kukaan valittaisi. Talvella on liikaa tai liian vähän lunta, liian kylmää tai liian lämmintä talveksi. Keväällä on loskaista ja yöllä on kylmä ja tiet jäätyy. Kesällä on kuuma tai liian kylmä kesäksi tai aina sataa. Syksyllä on liian pimeää ja taas sataa ja valituttaa ;) Siinähän sitä, koeta sitten elää ilmojen kanssa :) Mulle käy se mitä annetaan, luonto on niin luonnollista <3 Ihania talvikuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se taitaa olla niin, että ihminen on luotu valittajaksi! ='D

   Minusta talvella saa kauniita kuvia luonnosta ja eläimistä, kun tausta on niin puhdas!

   Poista
 13. Oi ei, minä olen täysin ja totaalisen rakastunut tuoho Hehkuun <3 niin kaunis ja onnellisen hyvänvoivan näköinen lehmä <3 Voisin vain seurata sen touhuja päivän ja kertoa sille kaikki salaisuuteni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehkuun on helppo rakastua! Se on ihana luonteinen pikku ammu! Ja kyllä se ihan tyytyväiseltä elämäänsä vaikuttaa!

   Kyllä se minulle on sellainen terapiaelukka. Iltaisin usein jään nojailemaan ja makoilemaan sen päälle, kun se on syömässä iltaheiniään. Rapsuttelen sitä kyljistä ja kuuntelen sen mahan mölinää. Ihmeesti se näitä mun "juttuja" sietää ja antaa mun nojailla! ='D

   Poista