Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

lauantai 31. joulukuuta 2016

Glöginjämät juhlabooliin!Jäikö glögiä joulusta, eikä se uppoa enään perinteisessä muodossa, ei sitten millään? Onneksi on olemassa Uuden Vuoden juhla, koko ensi vuosihan on Suomen juhlaa ja kaikkia muita juhlia unohtamatta. Glögin voi näet kilistää kuohuvan muodossa ihan huomaamattaan.Joulupäivänä olimme syömässä veljeni perheen luona. Samalla juhlistimme isäni 70-vuotispäivää. Malja, jonka isällemme kohotimme oli ihanan makuista ja oli tehty glögistä. Ainesosia kysellessäni, hämmästyin tämän herkkujuoman yksinkertaisuudesta. Ihan perinteistä glögiä ja Schweppes Russiania.Koska juoma oli tehty boolin muotoon, joukossa oli jäisiä mansikoita sitä kylmittämässä. Juomia laitettiin 50:50 ja jos haluaa juomaan terää, voi lorauttaa Koskenkorvaa tai jotain muuta kirkasta sekaan.

Tai Jormaa, niinkuin  täällä meillä tätä kutsutaan!


En pidä yleensä booleista. Jo ihan siitäkin syystä niitä välttelen, koska niissä yleensä uiskentelee yhtenä ainesosana kaikkien krapuloiden äiti! Mutta tätä boolia lipittelin pitkin iltaa ja ihan ilman sitä terää ja krapulaa! Tämä booli on juhlavan makuista ilman alkoholiakin!

Metsämansikatkin sopivat booliin!


Alkuperäiseen ohjeeseen veljeni vaimon mukaan olisi tullut karpaloita. Mutta niiden puutetta emme jääneet kaipaamaan, mansikat komppasivat mallikkaasti!
Kiitoksia M ja R vielä kerran ihanasta ja mukavasta Joulupäivästä ja tarjoiluista! Ja kiitos tästä boolivinkistä! 💓
GLÖGIBOOLI, joka ei maistu glögille!

1 litra perinteistä glögiä
1 litra Schweppes Russiania

Laita juomat kylmiämään hyvissä ajoin. Sekoita kylmenneet juomat keskenään juuri ennen tarjoilua. Laita juoman joukkoon jäisiä mansikoita tai muita kotimaisia pakastemarjoja.
Sijoita maljan viereen pullo terävää, josta jokainen saa lorauttaa oman mieltymyksensä mukaan.
Nauttikaa hyvästä juomasta iloisessa seurassa!Löysinkin netistä Valion glögiboolin ohjeen , mikä todennäköisesti oli innoittajana tähän jouluna juomaamme. Kun unohtaa granaatinomenansiemenistä ja karpaloista tehdyt jääpalat ja laittaa niiden sijasta niitä jäisiä mansikoita, ei helpompaa herkkuboolia ole! Ja tämä kun ei maistu yhtään glögiltä, eikä siltä Russianiltakaan, booli sopisi mainiosti myös kesään. Joten, jos on tiedossa kekkereitä kesälle, ei muuta kuin ostamaan glögiä alesta varastoon. Itse varmaan ostan jo ensi joulua ajatellen, koska niissähän löytyy päivämäärää kyllä sinne asti kevyesti!

Beiben kanssa vietetään vuodenvaihde ihan kahdestaan. Ajatuksena on tehdä kyyhkynrintaa ja mustatorvisienirisottoa ruuaksi, ampua muutama raketti ja hörppiä tuota boolia muutama lasillinen. Otetaan uusi vuosi ihan rauhallisesti!SÄKENÖIVÄÄ JA TURVALLISTA VUODEN VAIHTUMISTA!

6 kommenttia:

 1. Kiitos booliohjeesta, kuulostaa herkulliselta. Hienoa kun voi hyödyntää loput glögit tuolla tavalla. - Ihanaa Uutta Vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 2. Ole hyvä, Anneli! Siitä vaan blogia tekemään!

  Mukavaa vuodenvaihdetta sinullekkin!

  VastaaPoista
 3. Kiva vinkki! Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 4. Oikein kauniin värinen booli, ja varmasti hyväkin! :P Mahtavaa alkanutta vuotta sinne teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pinkki väri on aina hyvästä! ='D

   Ihanaa vuodenalkua teillekkin! <3

   Poista