Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Loppiaisen paukkupakkaset ja ihana pikku kuuraparta!


Loppiaisena meillä rikottiin tämän talven pakkasennätys. Perjantaiaamuna Leppämäen mittari näytti -27 astetta pakkasta. Samalla taidettiin rikkoa myös alhaisimman sisälämpötilan ennätys. Aamupalan jälkeen satuin katsomaan sisälämpömittaria. +16,1 astetta! Ei ihme, että varpaat paleli!


Tälläisillä keleillä väkisinkin tulee mieleen, että onko järkeä asua tälläisessä puulämmitteisessä, vanhassa talossa? Mutta toisaalta, onhan tässä sellaista "hengissä selviytymisen" fiilistä!


Elämä tuntuu pyörivän vain liiterin ja takkojen välillä. Joka kerta kun käyt ulkona, tuot sylillisen puita sisälle. Hyötyliikuntaa parhaimmillaan!


Jollain kieroutuneella tavalla nautinkin tälläisistä kovista pakkasista. Varsinkin, kun tätä kylmää ei kestänyt kuin pari päivää.
Ihana lämmittää ulkosaunaa, viedä matot ulos raikastumaan, ruokkia ja seurata ulkolintuja ja ihailla kaunista luontoa. Voi laittaa joulua pois ja kääntää katsetta muihin juttuihin!

Pakkasillassa ja -yössähän on sitten ihan omanlaisensa tunnelma!
Itse en ole millään lailla  uskonnollinen. Mutta kuulun kyllä siihen porukkaan, jolle nämä ylimääräiset vapaapäivät kelpaavat!
Töissä oli pohdintaa siitä, miksi loppiaista vietetään. Kuka muistaa? Oma veikkaukseni oli, että itämaan tietäjät saapuivat loppiaisena Jeesus-lapsen luo.
 Ehdottomasti paras teoria oli eräältä työkaveriltani. Hän ehdotti loppiaisen vieton tulevan Ruotsista ja liittyvän jotenkin kirppistelyyn. Loppis-sanahan tarkoittaa kirpputoria ruotsiksi! Voisin ihan hyvin yhtyä tähän!

Elukat on ulkoilleet ihan normaalisti, vaikka onkin ollut kylmää. Paitsi ehkä Mauri! Se käy vaan pikaisesti pissalla ja juoksee täyttä täpöä takaisin sisälle.


Lakritsaa ei juurikaan pakkaset haittaa. Se kasvattaa aina talvisin muutaman kilon massaa ja niin tuuhean ja paksun talvikarvan, että se tarkenee ulkoilla.


Sen verran pakkanen sitäkin puri, että sillä oli leuka kuurassa. Voi kun söpöä! Mä niin rakastan tätä nöpönenää! <3

Eipä sillä, vaikka Lakritsa hyvin pakkasilla tarkeneekin, kyllä sekin nauttii takkatulen ääressä makoilusta!Lauhtuminen toi tullessaan kymmenisen senttiä ihanaa, kuohkeaa ja puhdasta lunta. Nyt nautitaan tästä!
Nyt on pyhät ohi ja alkaa Härkäviikot ja arki!

8 kommenttia:

 1. Meillä oli loppiaisena kylmimmillään -25.4. Lauantaivastaisena yönä lauhtui -2 asteeseen. Juuso suostui menemään ulos vain kannettuna. Pakko oli kantaa, kun herra ei suostu sisävessaansa käyttämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lakritsa ei suostu myöskään enään käymään hiekkalaatikolla. Joten on syytäkin viihtyä ulkona!

   Poista
 2. Kyllä tuo pakkanen piristi, minäkin vein yhtä ja toista pihalle raikastumaan, kun nyt ei ihan vesikelit tulisi! Meillä oli pakkasta vain -25 C ja kissat näuttivat tyynyillään lekottelusta pannuhuoneessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkaset ovat unhoa vain! Kummasti se vesikeleiksi sitten muuttui! =(

   Poista
 3. Vastaukset
  1. No joo. En tiedä kumpi on pahempaa; kovat pakkaset vai nämä kaljama kelit!

   Poista
 4. Palelsi niin pahuksenmoisesti pakkasella, kun flunssakin iski. Onneksi nyt on leudompaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, kurja juttu! Me ollaan pahemmalta flunssalta selvitty. Minä olin pikku nuhassa joulun tienoilla, mutta selvisin pahemmalta taudilta.

   Poista