Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

torstai 9. marraskuuta 2017

Mansen blogikirppisostokset!


Ihania koulutauluja!

Viime lauantaina järjestettiin jälleen Mansen blogikirppistapahtuma Finlaysonin alueella Vooninkisalissa. Olen kerran aiemmin käynyt Mansen blogikirppiksellä ja silloin tyttären kanssa jonotettiin tunti sisään. Olimme silloin paikalla heti tapahtuman avautumisajankohtana ja ilmaisen goodiebagin himoitsijoita oli sankoin joukoin. Me ei moista pussukkaa saatu, eikä sillä niin väliäkään. Mutta vähän pänni se jonottaminen ja kastuminen. Eikä sisällä sitten sinne päästyämme oikein mitään päässyt näkemään ja hypistelemään, kun porukkaa oli kuin pipoa. Ei oltu moiseen ryysikseen osattu varautua.

Tyttäreni, joka ei moisista tapahtumista niin piittaa, sanoi ettei aio moisille kekkreille enään osallistua. Silloin jouduin "voitelemaan" häntä pullakaffeilla!

Koska sunnuntaiksi oli luvattu sadetta koko päiväksi, ajattelin lähteä käymään kirppistapahtumassa. Kaiken lisäksi olin perjantaina "nuoruuden innolla" twerkannut zumbassa selkäni ihan jumiin ja tosi kipeäksi, joten en olisi edes voinut mitään kotihommia juuri tehdäkään.
Ja sain kuin sainkin taas ruikutettua likan mukaan! Onneksi, koska en olisi selkäni kanssa uskaltanut yksin lähteäkään.
No, kävimme samalla reissulla Finkan kulmilla asuvan isäni luona kyläilemässä. Että kaksi kärpästä yhdellä reissulla!

Emme edes ajatelleet mennä heti yhdeksitoista paikalle. Ei maksa vaivaa jonotella (taas) sateessa jonkin ilmaiskassin takia!
Olimme paikalla joskus 12.10 ja silti jouduimme hetken jonottamaan sisään. Jono kyllä veti nopeaan, moni oli ilmeisesti käynyt ihan pyörähtämässä vaan sisällä. Moni tuli ulos ihan kahta kättä heittäen. Oli kyllä sitten myös niitä, jotka tulivat ulos kädet ihan täynnä! ='D

Itsellä ei ollut mitään hankittavaa mielessä. Olin bloggareiden postauksista käynyt kuolaamassa heidän pöydissään olevia, ihania tavaroita. Kuitenkin olin päättänyt, että mitään "turhaa" en hankkisi. Ei vaan mahdu!

Parolan aseman Katjalta olin kuitenkin ajatellut ostavani blancon säkin. Kuskaan marsuille kuivaa heinää sisälle aina jollain kanarehusäkillä tai vastaavalla. Se ei ole kauhean nätti sisustuksellinen elementti. Tosin, ei se meidän sotkuista sisustusta nyt mitenkään rumennakkaan. Mutta kyllähän sellainen puhdas ja valkoinen säkki on parempi. Katsotaan nyt saako se jonkun tekstin kylkeensä!

Parolan aseman säkkikauppa!


Toinen mikä minua kiinnosti kovasti, oli Kukkakauppa Opuntian piste. Monesti isälle mennessäni ajan Hämeenpuistossa sijaitsevan liikkeen ohi, mutta en ole koskaan siellä käynyt.
Yksi syy siihen on, etten ole uskaltanut! Kukkakauppahan on kaktusrakkaan ihmisen paratiisi ja minulle ei mahdu enään yhtään piikkistä. Ikkunalaudat on ihan täysi! Tuollaisessa paikassa tunteet kuitenkin voittavat järjen ja tilanpuute on siinä tilanteessa vain hidaste!

Heidän pisteeltään ostin kuitenkin kauan himoitsemani ilmakasvin eli tillandsian . Olen niitä aina aika-ajoin katsellut kaupoista ja koskaan niitä ei ole sattunut olevan kaupan minun ollessani liikekannalla.
Nyt sellaisen sain ja hyvät hoito-ohjeetkin oikein paperilla mukaan. Täytyy vielä netistä kattella lisää juttua kasveista. Ovat tosi kiinnostavia!

Ilmakasvi kuvattuna kotona ruskokaktuksen päällä!

Löytötexistä löysin onneksi sille ihan oman kodin!
Ilmakasvi päätyi yläkerran ikkunalle.


Kuinka ollakkaan, heillä oli myös myynnissä ihania pieniä kaktuksia ja juuri sillä hetkellä muistin, että yläkerran ikkunalaudalla on pieni tila vapaana. Juuri tämän kaktuksen tila!  ;'D
Ja niinpä pikku piikkinen lähti matkaan mukaan!

Taas on pienen ruukun etsintä edessä! Huoh!


Piikit ovat ihanasti tuollaisten "tötteröiden" päässä! <3


Kokedamat ovat myös kiinnostavia. Näin joskus vuosia sitten Ahlmannin perinnepihan portissa roikkumassa mansikoita. Ne olivat istutettu sammalpalloihin ja näyttivät niissä viihtyvän.
Myöhemmin alkoi ilmaantumaan juttua näistä ns. ilmapuutarhoista ja siitä, että huonekasvejakin voi istuttaa tuollaiseen sammalpalloon.
Opuntian pisteellä oli kokedamojakin jos jonkin sorttisia ja hieman yhtä harkitsinkin. Mutta en sitten ainakaan vielä ostanut. Kutkuttelemaan kokedamat jäivät kyllä mieltä!

On ne kivoja!

Tää meinasi lähteä väkisin mukaan. Mutta pysyin kovana tällä kertaa!


Kaikenlaista ihanaa tavaraa oli myyntipöydissä ja löysin sitten jotain, mitä pystyin perustelemaan tarpeellisuudella. Keltaisen kahvipannun pöydässä oli Nanny Stillin suunnittelemia Kirsi -laseja. Meillä niitä on ihan arkikäytössä ja pidän niistä kovasti. Ostinkin molemmat pakkaukset, kun olivat niin sopuhintaisia. Yhden lasin hinnaksi tuli 2 euroa. Nyt voin heittää mäkeen loput Ikean juomalasit ja meillä on Kirsi -juomalaseja 19 kpl. Riittää samanlaiset lasit isommallekkin porukalle!

Mulle!

Saalis levitettynä pöydälle!Koska olimme menossa vielä isälle käymään ja hänellä oli kuulemma pullaakin, kävimme tyttären kanssa Siberiassa olevassa Pala Cafessa salaatilla. Ai nami, kun olikin hyvät salaatit! Minulla tonnikalaa ja tyttärellä kanaa. Aina nämä samat valinnat! ='D

Ihanat salaatit ja makusoodat ruokajuomiksi, nam!


Olipas mukava blogikirppissunnuntai, hyvät ostokset ja hyvä seura!

10 kommenttia:

 1. Sinulla on ollut mukava kirppiskäynti. Mukavia juttuja olet löytänyt. - Hyvää viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Miten lie tuo Kirsi sarja jäänyt näkemättä multa. Ihan "uusi" :)
  Mutta olispa ollut kiva käydä katsomassa tuolla. Usein kyllä kävelen siitä Opuntian kaupan ohi, ehkäpä pitäis pyörähtää sisälläkin. Tuota ilmakasvia vois katsoa.
  Suloinen kaktuskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Kirsi -sarja on tosi arkinen. Ehkä sen takia se ei ole niin tunnettu. Ja aikas uusikin se on, valmistus aloitettiin 1983 ja sitä on tehty vielä 90 -luvullakin.

   No, jos kävellen olet liikkeellä Opuntia nurkilla, poikkea ihmeessä katsomaan heidän isoja kaktuksiaan.

   Poista
 3. Ou nou!! Onneksi en ollut tuolla, olisin pistänyt koko tilin menemään..... =)
  Ihania paperikasseja. Oi nuo kukkajutut!! Auts!!

  Hei, pitääkin vinkata: meidän kukkakaupan ikkunassa oli tosi mainioita kaktuksia, istutettuna kookospähkinän puolikkaaseen ja roikkuivat tuollaisessa suloisen vanhanaikaisessa naruamppelissa! Sinähän näppäränä teet sellaisen itse. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisissa tapahtumissa piilee "vaaransa"! ='D

   Mistähän kaikilla on sellainen käsitys, että olisin jotenkin näppärä? ='D En todellakaan ole!

   Poista
 4. Hei. Mielenkiintoinen blogi sulla! �� Jos viitsit auttaa ja vastata kyselyyni alla olevassa osoitteessa, liittyy koulujuttuihini! ��

  https://fi.surveymonkey.com/r/256J8R7

  VastaaPoista