keskiviikko 10. maaliskuuta 2021

Kahvilla/kaakaolla Kirkkoharjun näkötornin kahviolla

 

Opasteet koulun pihan vieressä.


No niin! Vihdoin päästiin katsastamaan uusi Kirkkoharjun kahvila . Meidänhän piti mennä tyttären ja murujen kanssa siellä käymään jo viime viikolla, mutta kun minä otin osumaa jäisen pihatien kanssa , jäi sitten menemättä.

Kiire oli pikkumiehellä kahviolle!

Tällä viikollahan alkoi sitten se k-sulku ja kaikki kahvilat, sekä ravintolat myyvät ainoastaan ulos herkkujaan. Ei annettu sen häiritä ja päätettiin silti lähteä paikka katsastamaan.

Valikoimaa ei ollut hurjan paljoa, mutta
kaikki sitäkin herkullisemman näköisiä.

Kuukunakin oli niin odottanut tätä reissua ja häntä harmitti silloin menneellä viikolla tosi paljon mummun kaatuminen. Kun seuraavana päivän vihdoin tyttären perheen taloyhtiön huoltofirma oli tullut hiekoittamaan pihaa, poika oli heti sanonut, että "nyt me päästään kahville, kun mummu voi tulla niin, ettei sitä satu!"


Isommille kahvit yläkaiteella ja pienemmälle
kaakao alakaiteella.

Pojallahan olisi normaalisti ollut päikkypäivä, mutta nyt poika piti vapaapäivän. Hän oli katsellut keittiön ikkunasta moneen otteeseen, että koska se mummu oikein tulee.

Näkötorni on kahvilaa vastapäätä.

Kesäaikaan tai lauhemmalla ilmalla olisimme voineet vaikka kävellä muksujen kanssa kahviolle tyttäreltä. Mutta vierailupäivälle sattui vielä raikas pakkassää, joten päätimme mennä autolla. 
Kahviolle tai näkötornille mennessä autolle löytyy pysäköintipaikka Kirkkoharjun koulun pysäkointipaikalta tai Pirtin pihasta. Me jätimme auton nyt koulun viereen.

Pulla maistuu!

Pysäköintipaikalta pitää kävellä koulun pihan läpi ja siinä sitten onkin jo opasteet. Kävelytie ylös oli tosi hyvin aurattu ja hiekoitettu. Meillä päinhän satoi kymmenisen senttiä lunta edellispäivänä ja vähän jännättiin, että onko tietä aurattu. Mutta olihan se!


Ompulla oli omat eväät mukana.

Minä en ole koskaan käynyt harjulla. Tytär on käynyt lenkkeilemässä siellä ja olihan sieltä hulppeat näkymät. Pitää kyllä tulla uudestaan kesäaikaan ihan vaikka ulkoilemaan. Jotenkin on vain vaikeata lähteä täältä Kangasalan maaseudulta tuonne keskustaan luontoilemaan. Mutta pitää varmaan hieman laajentaa näkemystään kotikaupungistaan.

Lämmintä kaakaota!

Kuukunalla oli tosi kiire ylös. Kaakao ja pulla poltteli pienen miehen mielessä! Maltettiin kyllä jäädä toviksi katselemaan, kun kävelytieltä näkyi Lahdentielle ja siellä meni rekkoja. Myös harjun alle rakennettiin uutta kerrostaloa ja nosturi nosti tavaraa sen katolle. Ai että poika oli innoissaan!
Mutta kyllä minun ja tyttärenkin nenään ihan kuin olisi jo matkalla kahvi tuoksunut!

Pakollinen selfie! ='D

Kahviolle päästiin ja eikun herkkujen ostoon. Hauskasti kahvion edessä oli pieni pöytä, missä termari ja mukeja. Siitä sai ostaa euron hintaan kuumaa mehua. 


Kahvila on aika pieni, mutta terassille mahtuu normioloissa
monta pöytää.

Kahviolla oli ohjeistettu, että yksi seurue kerrallaa sisälle. Sieltä pääsi myös ostoksiensa kanssa toisesta ovesta ulos. Joten kohtaamisia ovellakaan ei muiden asiakkaiden kanssa tullut.

Alaspäin olikin mukava "rullailla" masut
täynnä pullaa!

Kahvio oli pieni ja tosi siisti. Tytär sanoikin, että tuoksuu ihanan uudelta! Vitriinissä oli tarjolla kahta eri kakkua ja paria eri suolaista. Lisäksi oli tiskillä pullaa. Ihan riittävät valikoimat mielestäni! Otimme kierrepullaa ja porkkanakakkua. Meille "isoille" kahvit ja Kuukunalle lämmin kaakao. Syömään herkkumme menimme terassin kaiteen ääreen. Ja kylläpä maistui hyviltä!

Harjulle pääsee myös rappusia pitkin, mutta
niillä ei ole talvikunnossapitoa.

Juteltiin muiden asiakkaiden kanssa, jotka kaikki olivat todella tyytyväisiä siihen, että Kirkkoharjulle oli vihdoin saatu kahvila. Eräskin nainen, joka oli koiransa kanssa poikennut virvokkeelle, sanoi toivoneensa jo 15 vuotta kahvilaa harjulle.
Pari iäkkäämpää rouvaa tulivat myös kahville ja ihastelivat muruja. Kehuivat kovasti, että Kuukuna oli ollut reipas, kun jaksoi tänne mäen päälle ihan itse kävellä. Omppuhan tuli äitinsä kantorepussa matkustaen.
Nämä rouvat olivat hauskoja ja he harjoittelivat selfieiden ottoa. Jäi tosi kiva fiilis tästä kohtaamisesta!

Kahvila on todella tervetullut lisä Kangasalan matkailu- ja kahvilatarjontaan! Aioin kyllä jatkossakin vierailla täällä ja tuoda Beibenkin kanssani kahvittelemaan. Tiedä tosiaan, vaikka ihan lenkkeilemäänkin tänne innostuisi!

Visit Kangaslan nettisivuilta löytyy hyvät ohjeet pysäköintiin ja linja-autolla saapumiseen. Tuolta aiemmin laittamasta kahvilan omien nettisivujen linkistä löytyy tarkemmin avoinnaoloajat. Ne saattavat muuttua näinä aikoina tiuhaankin. Joten kannattaa ne tarkistaa ennen vierailua!

Kirkkoharjun kahvila
Yhteys:
info@kirkkoharjunkahvila.fi
Puh: 050 5516554

Pysäköinti:
Kirkkoharjun näkötornille ei pääse autolla. Pysäköinti Pirtin parkkipaikalla (os. Tapulintie 6), tai Tarpilankujan pysäköintialueelle (Kirkkoharjun koulun lähettyvillä).

6 kommenttia:

  1. Kiitos uuden kahvilan esittelystä kauniin kuvin ja sanoin.
    Painetaan mieleen, kun on meiltä Tampereelle mentäessä sopivasti matkan varrella.

    VastaaPoista
  2. Ole hyvä! Varmasti keväämmällä ja kesällä ihana paikka, kunhan nämä koronarajoitukset saadaan purettua. Näkötornissakaan en ole koskaan käynyt, joten sinne minunkin pitää mennä vielä käymään.

    VastaaPoista
  3. Varmaan ihana paikka, varsinkin kesällä. Ota tehtäväksi, että raahaat mut sinne kanssa kesällä. Ei mun muuten tule käytyä. Liian lähellä.😄

    VastaaPoista
  4. En siis ole ainut kangasalalainen, joka ei ole käynyt harjulla :-D Kakut näyttivät sen verran hyviltä, että täytyy poiketa, vaikkapa pyöräilykauden alkaessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle Kangasalan keskusta on ollut aina sellainen läpikulkupaikka. En tunne sitä seutua hyvin, kun olen Tampereelta kotoisin ja asunut aikuisiällä vain näissä Kangasalaan pakkoliitetyissä kunnissa. Nyt kun tyttären perhe asuu "kylillä", on tullut väkisinkin tutustuttua.

      Poista