tiistai 29. marraskuuta 2022

Päiväreissu "etelään"

 

Joskus sitä löytää itsensä seisomasta 
maissia syövän pandan vierestä!

Tyttärellä on viikon loma ja olimme suunnitelleet käyvämme jossain pienellä päivän reissulla kahdestaan. Ilman lapsia!

Toinen toistaan herkullisemman näköisiä munkkeja!

Yksi paikka missä minä olen aina halunnut lähteä käymään, on elämystavaratalo Kasvihuoneilmiö. Olen nähnyt siitä monia blogipostauksia ja seuraan heidän instatiliään. Olen myöskin kuullut sen olevan hyvin erikoinen paikka. Joten sinne siis kohdistimme auton nokan!

Todella herkullinen kana-pekonitortilla ja 
bataattiranskalaiset.
Koska matkamme kulki Loimaan ohi, oli ihan pakollinen pysähdys tehtävä sinne ja lounastaa Munkkiksella .
Minun on pitänyt lähteä siellä käymään ihan varta vastenkin. Mutta jossain vaiheessa se oli niin suosittu paikka, että heidän herkkumunkkejaan tultiin jopa jonottamaan. Munkit loppuivat joka päivä kesken, ennen virallista sulkemisaikaa.

Voi nam!

Tytär oli käynyt Munkkiksella kaverinsa kanssa ja kehui munkkeja herkullisiksi. Ja nyt alkuhuuman pitkät jonot olivat jo historiaa ja me olimme ainoat asiakkaat paikassa. 
Koska olimme nälkäisiä, tilasimme heidän listaltaan ruuat. Minä nautin kana-pekonitortillan bataattiranuilla herkkulisukkeineen ja tytär otti kanakorin. Molemmat ruuat olivat tosi hyvät!
Olimme ruuista niin ähkyt, että ostimme munkkeja mukaan kotiin viemisiksi. Minä kaksi erilaista ja tytär neljä. Voin kertoa, että oli hieman valinnan vaikeutta!
Kiva ja erilainen, pieni paikka erittäin mukavalla ja hyvällä palvelulla!

Tällaista valkohaita olisin voinut harkita jopa
hankkivani, jos olisi "hieman" isompi koti!

Mahat pinkeinä lähdettiin ajamaan kohti Kasvihuoneilmiötä. Google Mapsi ohjasi meitä jotain pikkuisia sorateitä ja jossain vaiheessa iski hieman epäilyskin, että ollaankohan ihan oikealla suunnalla. Mutta kummasti taas kerran löydettiin perille!


Olin jotenkin kuvitellut paikan hieman erilaiseksi ulkoapäin. Nuhjaantuneen näköinen varastorakennus, vierellään iso kasvihuone. Paikka oli ihan ison valtatien kupeessa. 
Päivä jolloin olimme liikkeellä, oli erittäin sumuinen ja harmaan nuhjuinen. Se ehkä vielä lisäsi näkymän rytöisyyttä.

Farmaripatsas lehmäpatsaineen. Kuka tarvitsee?
Enivan?

Mutta joo. kuulemani huhut kyllä pitivät paikkansa. Paikka oli todella erikoinen. Emme koskaan olleet käyneet vastaavassa. Emme oikein tienneet, oliko erikoisuus hyvä vai paha!

Kuninkaallinen kattaus!

Koristekana
Koko paikka oli täynnä toinen toistaan ihmeellisempiä tavaroita. Juuri sellaisia, mitä luulet tarvitsevasi, mutta et kuitenkaan tarvi.
Puutarhapatsaita oli ihan kaikkeen makuun! Valtavan kokoisista, ihan pieniin. Ja niin muuten oli sisustuspatsaitakin!
Kasvihuoneen puoli oli mielestäni hieman nukkavieru. Pölyä oli hieman pinnoilla ja katossa kiipeilevien kasvien päällä. Muutenkin siellä oli hämärää, mutta ehkä se olikin tarkoitus. Luoda viidakkomaista tunnelmaa, tai jotain.


Tavara oli pääsääntöisesti sellaista uutta-vanhaa. Ja hirmu kallista! Meille tuli mieleen parikin asiaa paikasta. Minä heti mietin sitä, että kuinka valtavasti tämän paikan yrittäjällä on rahaa kiinni näin suuressa varastossa tavaraa. Yhdessä mietimme, että Kasvihuoneilmiö on enemmänkin sellainen ihmettely ja katselupaikka, kuin paikka jossa tehdään ostoksia.


Heidän nettisivuillaan mainostettiin kovasti joulua. Mutta aikas suppeasti kuitenkin oli joulukoristeita tarjolla. Minä tykkään ostaa joka vuosi uusia kuusenkoristeita ja ajattelin täältä löytäväni jotain erikoisia. Mutta enpä sitten löytänyt.

Tytär himoitsi tällaisia koira/kissan sohvia.


Luonnollisen kokoinen roomalainen sotilas...


Meidän hankinnat Kasvihuoneilmiöstä jäivät pieniksi. Tytär osti kanirasian ja minä pupupalapelin. Molempien hankinnat menevät eräälle pienelle tytölle, joka rakastaa pupuja.

Paperinuket olivat ihania ja toivat oman
lapsuuden mieleen.

Samoin kiiltokuvat. Meinasin ostaa nämä
vihannekset!

Koska olimme vieläkin ihan tupaten täynnä lounaastamme, joimme vain kahvit Kasvihuoneilmiössä. Tarjolla olisi ollut munkkeja, muffineita ja muutakin kastettavaa.

Mites olisi tällainen tarjoilija-pariskunta?

Kahvin jälkeen lähdimme takaisin kotia kohti. Mapsi ohjasi meitä nyt hieman eri reittiä takaisin. Mutta pääasia oli, että Urjala oli matkan varrella ja Makeistukussahan piti käydä tekemässä namiostoksia.


Munkkiksessa oli kiva poiketa. Kasvihuoneilmiö oli odotukseeni nähden pettymys. Mutta parastahan oli tyttären kanssa vietetty aika ja meillä oli kiva reissu kahdestaan.

Ja vaikka ostokset jäivät maltillisiksi, otatin kuvan itsestäni poliisikameralla. Jään odottelemaan, kuinka hintava kuva siitä tuli!

Tämmöiset herkkumunkit lähti minun matkaani.
Beibe oli iltavuorossa ja täytyy myöntää, että
en meinannut malttaa odottaa häntä kotiin yhdessä
maistelemaan munkkeja.

Onko Sinulle Munkkis ja/tai Kasvihuoneilmiö tuttuja paikkoja?

14 kommenttia:

 1. Ei ollut tuttuja paikkoja. Ihan mahtavia ja kiinnostavia paikkoja. Paperinuket ja kiiltokuvat sykähdyttivät minua <3

  VastaaPoista
 2. En ole kuullut noista paikoista koskaan. Urjalan makeistukussakaan en ole käynyt, se on kuitenkin nimeltä tuttu. Vaikuttaa kyllä hyvin erikoiselta tuo Kasvihuoneilmiö... ja munkit näyttää mahtavilta! Toivottavasti poliisi antaa joululahjaksi hyvin pikkuruisen muistamisen vaan.

  Aloin miettiä, tekisinkö itsekin oman tyttären kanssa joskus jonkun vastaavan reissun, kun kuulosti niin kivalta ajatukselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä tehdä reissuja omien aikuisten lapsien kanssa. On mukavaa!

   Poista
 3. Olemme käyneet parikin kertaa Kasvihuoneilmiössä ja lähteneet kummallakin kerralla pois tyhjin käsin. Samaa asiaa on ihmetelty että miten tuollainen paikka voi olla vuosikymmeniä pystyssä kun tavaraa on tuhottomasti ja näyttää että ihmiset pääosin kiertävät ja katsovat eikä kassakone kovin tiheään taida kilistä ?
  Urjalan makeistukku on myös osunut matkan varrelle mutta sieltäkin on päästy aika pienin eväin pois. Joskus olen mausteita ostanut ja vähän karkkejakin , mutta varta vasten ei kannata sinnekään pitkää matkaa ajella. Nimittäin sama ilmiö tulee kuin laivalla käynnin jälkeen että jos ostaa "varastoon" karkkeja niin syötyähän ne tulee ennemmin kuin myöhemmin :-). Mutta aina pienetkin autoajelut on kivoja irtiottoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, että nämä paikat ovat sijainneiltaan sellaisia, että niissä tulee käytyä vain, jos on ohikulkumatkalla.

   Poista
 4. Kasvihuoneilmiö on tuttu paikka, jossa tulee käytyä silloin tällöin ihmettelemässä ja kahvilla. Paikalla paistetut munkkirinkilät ovat herkullisia. Kasvihuoneilmiö oli suosittu taukopaikka ennen moottoritien valmistumista. Vanha Turuntie kaksikaistaisena ja mutkaisena oli raskas ajaa runsaan rekkaliikenteen vuoksi. Moottoritie vei hetkeksi asiakkaat Kasvihuoneilmiöltä, mutta ilmeisesti osa heistä on jälleen palannut. Rakennuksen ulkonäkö ei silmiä hivele. Olen joskus lukenut sen historiaa, mutta näin äkkipäätä en muista. Myytävää tavaraa on valtavasti, mutta kovien hintojen vuoksi harvoin tulee mitään ostettua. Pari postikorttia tai muuta pientä. Siinä se. Sinne ei todellakaan voi lähteä jotain tiettyä asiaa hakemaan, ellei ole aiemmin varmistanut sellaista sieltä löytyvän.
  Munkkis on minulle uusi juttu. Laitankin nimen mieleen, jos siellä päin tulee liikuttua.
  Parasta teillä varmasti oli yhteinen retki tyttären kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monelle paikalle on käynyt juuri näin. On rakennettu pikatie, joka vie asiakkaat. Tästä muuten juteltiinkin tyttären kanssa ajellessamme.

   Poista
 5. Kyllä kasvihuoneilmiö on tuttu paikka meillä on mökki siinä lähellä munkkis ei sitten olekkaan pitää muistaa . Minulla on sinulle haaste ja kirjoitinkin siitä edelliseen sinun postaukseen.

  VastaaPoista
 6. Kasvihuoneilmiö on sellainen elämyspaikka, harvoin sieltä mitään isoa tulee ostettua. Minusta siellä on vuodesta toiseen nuo samat tavarat myynnissä, mutta silti siellä tulee käytyä parin vuoden välein :)
  Siellä on muuten ihan parhaat munkit.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, elämystavarataloksihan paikka itseään tituleeraa. Harmi,että oltiin niin täynnä, että munkit jäi maistamatta.

   Poista
 7. Enpä ollut Munkkiksesta kuullutkaan ja asun sentään lähes alueella. Pitänee tutustua!!
  Kasvari sen sijaan. Joo, sekava, kallis, vähän liian kitch... Silloin aikoja sitten se oli paikka, jossa aivan kaikki oli kaupan. Sait siis periaatteessa ostaa itsellesi kahvin ja munkin JA ne astiat, joista sen nautit ja peräti vaikka sen tuolin, jolla istuit. Silloin minusta siinä oli se vitsi, että jokaisessa kapineessa oli hintalappu. Ja ne oli silloin halvempia.
  Nyt siitä on tullut juuri tuollainen bling bling roinan törkyhintainen paikka, jossa on toki hauska piipahtaa kahvilla. Munkit on sairaan hyviä!! Mutta harvoin sieltä mitään ostettavaa löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo! Minä muistelin Kasvihuoneilmiön olevan tuollainen paikka, miksi sen kuvailit. Ehkä siksi olikin pettymys, kun olikin vain täynnä krääsää!
   Menkää käymään Munkkiksella! Pieni, mutta idyllinen paikka erilaisine tarjottavineen ja hyvällä palvelulla.

   Poista