Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

sunnuntai 14. elokuuta 2016

Metsästysseuran perhepäivä!Ei kahta tapahtumaa ilman kolmatta! Hyvä tapa vältellä kotihommia, on kehitellä viikonlopun jokaiselle päivälle jotain menoa. Sunnuntain olin etukäteen suunnitellut kuluvan marjojen keruun ja ehkäpä hieman sienestyksen merkeissä. Loppuviikosta Beibelle kuitenkin soitettiin, että voisiko hän tulla yhtenä esittelemään jousiammuntaa ja -metsästystä ampumaradalle. Siellä järjestettäisiin metsästysseurojen perhepäivä.Perhepäivän tarkoituksena on luoda positiivista julkisuutta metsästykselle. Metsästysseurat ympäri maan järjestävät tapahtuman samana päivänä. Tosin täällä meillä päivää siirrettiin viralliselta 13. päivältä 14. päivään, Kuhmalahti pulling -tapahtuman takia.
Ohjelmaa järjestetään seurojen omien puitteiden ja mahdollisuuksien mukaan. Mustakorven ampumaradalla oli tänään mahdollista kokeilla ilmakivääriammuntaa, nähdä erilaisia metsästyskoiria ja tietysti pääsi kokeilemaan jousiammuntaa. Myös haulikkoammuntanäytös oli radalla. Kahvia, mehua ja pullaa oli tarjolla. Makkaraa sai itse paistaa nuotiolla.Minä en itse kuulu metsästysseuraan, mutta lähdin mukaan Beibeä jeesaamaan. Ajattelin, että Mauri saisi hieman viihdykettä ja olisi samalla rotunsa edustajana näytillä. Joten olin lähinnä koiravahtina!
Yllättävän paljon väkeä kävi, vaikka käsittääkseni tapahtumasta oli ilmoitus vain Facessa ja Kangasalan sanomissa.

Kyyhkyjen houkutuskuvia

Sisällä sai käydä ihmettelemässä täytettyjä eläimiä ja siellä oli myös hieman tietoa metsästyksestä.

Kauriin? kallotrofeita

Ilves ja kettu

Supikoira

Kärppä

Metso


Jouset tuntuivat kiinnostavan kovin. Esillä oli pari meidän tuomaa jousta ja erään toisen jousimiehen kolme jousta. Onneksi meillä oli sellainen lastenjousi, jonka olin joskus kirppiseltä ostanut. Lapsia jousiammunta kiehtoi kovin ja oli hauskaa, että myös ihan pienetkin pääsivät sitä kokeilemaan valvotusti ja ihan ilmaiseksi. Myös moni nainen innostui ampumaan jousella. 

Beibe näyttää mallia. Tähtäys...

... ja tsup, nuoli tauluun!


Koiria oli montaa eri rotua tuotu näytille. Paikalla oli moneen eri metsästykseen soveltuvia koiria. Linnustukseen, hirvestykseen, jänisajoon ja luolametsästykseen sopivia. Niitä sai silitellä omistajien luvalla.

Kapsa, Suomenpystykorva!

Roope, dreeveri!

Pari laikaa oli paikalla!

Pikku gordonsetteri! Ihana!

Ja aikuinen gordonsetteri!

Karkeakarvainen mäyräkoira!

Toinenkin suomenpystis oli paikalla!

Karjalankarhukoira!


Kiva tapahtuma, jota sääkin tänään suosi!

Ja tietysti meidän pitkät-pojat, Beibe ja Mauri!

10 kommenttia:

 1. Sinulla onkin ollut tapahtumarikas päivä. Ei jokaisen kohdalle tuollaisia päiviä tulekaan. Mielenkiintoista! Ihana tuo teidän Mauri-koira. - Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollut kyllä tapahtumarikkain viikonloppu pitkiin aikoihin. Alkoi jo vähän puuduttamaankin tämä jatkuva meno!

   Mauri on kyllä ihana pikku pötkylä! Vaikka osaa se olla välillä aikas rasittavakin! ='D

   Poista
 2. Siellähän tapahtuu vaikka mitä!

  Edesmennyt isäni oli innokas ammunnanharrastaja, joten olen viettänyt lapsena paljon aikaa ampumaradoilla. Ampunutkin itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tuntuu olevan nyt sellainen tapahtumarikas kesä!

   Ampuminen on mukava harrastus, turvallisissa puitteissa. Ja tälläisinä teemapäivinä siihen on hyvä mahdollisuus tutustua!

   Poista
 3. Täällä maalaiskodin liepeillä järjestettiin myös tuo samainen tapahtuma. Emme olleet mukana kun "vein" Metsästäjän ihan muihin maisemiin ;)

  VastaaPoista
 4. Oi mikä sättärin pentu!! ♥ Eikä Roopekaan näytä hassummalta.
  Jousiammuntaa olisi kiva ja mielenkiintoinen kokeilla. Väittävät, että siinä lajissa jos jossain mieli rauhottuu. Tekisi hyvää ammatin vastapainoksi.

  Tosi kivan kuuloinen päivä teillä on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noi koiravauvat on vaan niin suloisia!

   Jousiammunta on mielenkiintoista. Joskus olen tota Beiben metsästysjousta kokeillutkin, kun siitä on säädetty vetopituus minulle sopivaksi. Muutenhan en sillä pysty ampumaan. Liian lyhyet kädet nääs!

   Joo, tuli ainaskin oltua ulkona!

   Poista
 5. Eikö vain olekkin!

  Mukavia tälläiset tapahtumat, joissa pääsee tutustumaan erilaisiin koiriin. Saatetaan helposti mieltää, että metsästyskoirat olisivat jotenkin äreitä. Sitäkin harhaluuloa tälläiset tapahtumat selventävät!

  VastaaPoista