Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

torstai 21. joulukuuta 2017

Piipahdus Tampereen Joulutorille!Minä olen Tampereelta kotoisin. Ihan siitä keskustasta. Vaikka olenkin jo vuosikymmeniä asunut sieltä pois, tällä keskusta-alueella on yhä paikka minun sydämessäni. Olenkin siitä monissa postauksissani kertonut.Minun lapsuuden joulunodotukseen kuului tiiviisti pukkiparaati, valoviikkojen avaus ja Stockmannin ja Sokoksen jouluikkunoiden katselemassa käynti. Teini-iässä käytiin likkakavereiden kanssa jouluostoksilla ja sitä oikein suunniteltiinkin. Koska mennään ja missä käydään. Ihan niinkuin ei kaupungilla oltais muutenkin rampattu! Sehän oli meidän leikkikenttä, keskustan kaupat!Minun yksi jouluperinne on se, että haluan käydä imemässä tätä Tampereen keskustan joulutunnelmaa. Usein käyn yksin, joskus tyttären kanssa, mutta harvemmin Beibe lähtee mukaan. Hän ei niin välitä tästä fiiliksestä, mutta hänhän onkin "maalainen"!Tampereen joulutori on kiva paikka hakea joulun tunnelmaa. Olenkin käynyt siellä piipahtamassa lähes joka vuosi. Joskus olen jotain lahjoja sieltä hankkinutkin, mutta yleensä vain kiertelen ja läpikävelen torialueen.Nyt käytiin Beiben kanssa fiilistelemässä ja tulipa torilla syötyäkin. Kävimme glögiteltassa ja söimme Wigrenin palvikinkkuhampurilaiset ja olipa ne maukkaat.Olemme kaikki lahjat jo hankkineet/tehneet ja omatkin jouluruuat ovat plakkarissa, joten mitään muuta emme torilta ostaneet. Vaikka olisihan siellä ollut vaikka mitä ihanaa!
Beibe ei oikein tykkää joulutorilla kierrellä, koska hän on niin pitkä. Torimökkien luukut ovat nostettu auki ja ne ovat juuri sillä korkeudella, että tuollainen karvan alle 2 metrinen koppaa päänsä niihin. Joten hänellä menee tarkkaavaisuus vain siihen, ettei hän kolhi itseään!
Usein olen pyytänyt vapaata töistä ennen joulua yhden päivän, jotta ehtisin käymään Stockmannilla katsastamassa joulukuusenkoristetarjonnan. Tänä vuonna vapaa ei ole ollut mahdollista, joten nyt yhdistin pikaisesti tämän katsauksen joulutorilla käyntiin. Lupasin tarjota Beibelle kahvit tästä kärsimyksestä!

Hämäriä kuvia Stockan jouluikkunasta!
Tänä vuonna olikin ihan hyvä tarjonta joulukoristeissa ja muutama uusi tulikin hankittua. Siis näitä koristeita hankin juurikin sitä valkoista muovikuustani
varten. Olinkin innoissani, kun muutamia ihanuuksia löysin!Muu!

Kävimme eräässä suositussa kahviossa, jossa emme olleet ennen käyneet. Kahvio oli tupaten täynnä ja istuimme siellä sumppejamme hörien. Minua nauratti, kun Beibe oli niin pelokkaan näköinen. Kysyinkin häneltä, että nauttiiko hän tästä kaupungin joulutunnelmasta. Hän vain hymyili minulle tekopirteästi ja vastasi, että "Nautin, ihan kympillä!"  Voi toista! ='D


Uudet hankinnat! <3

Ihana mäyris!


Jos haluaa piipahtaa Tampereen Joulutorilla, niin rip ja rap! Se ei ole auki enään kuin tänään ja huomenna!

10 kommenttia:

 1. Kiitos! Niinpä jäi käymättä, mutta toivottavasti ensi vuonna pääsis. Kyllä ne aina ihastuttaa nuo Tampereen valot ja tori.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, toivottavasti sait edes hieman fiilistä postauksestani!

   Onneksi Tampere palasi valoviikoissaan takaisin tutuiksi tulleisiin valoteoksiin. Olihan ne rakennusten seiniinkin heijastetut hienoja, mutta ei ne niin tunnelmallisia olleet kuin nämä.

   Poista
 2. Kiitos vinkistä, ihanat kuvat olitkin ottanut:) Nuo joulutorit on kyllä niin kivoja ja mitä kaikkea nähtävää/osteltavaa niillä onkaan! Mukavaa jouluviikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain! Kyllähän näitä joulutoreja taitaa olla vähän jokaisessa isommassa kaupungissa. Tampere vain sattuu olemaan tuttu ja lähellä.

   Pari päivää enään jouluun! =D

   Poista
 3. Olen samaa mieltä, että kyllä Tampereen keskusta ja lapsuuden kotikulmat Amurissa ei koskaan katoa mihinkään sydämestä, vaikka tykkäänkin asua enemmän täällä taajamassa. Aina harvoin, kun siellä päin käy, niin tuntuuhan se niin kuin kotona menisi käymään. Olen tainnut kerran käydä Tampereen joulutorilla. En saa vaan sieltä sellaista tunnelmaa kuin Tallinnan tai Bremenin joulutoreilta. Ne on kumminkin niin eri planeetoilta. Tallinnassakin kun joulutori on siellä vanhassa kaupunginosassa, niin ne rakennukset jo yksin tuo sitä tunnelmaa. Mutta hyvää yritystä Tampereelta kumminkin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikäläisellä kun isä nyt vielä asuu tuolla keskustassa, niin sen takia jo tulee käytyä. Tosin, käyn kyllä muutenkin, mutta vähemmän shoppailemassa enään. Leffassa, museoissa, syömässä ja muuten vaan jotain katsomassa tulee käytyä aikas usein.

   Meikäläiselle täytyy riittää Tampereen joulutorin tunnelma. Jo arkena siellä käyminen aiheuttaa aikasmoiset järjestelyt. Aamulla on herättävä sika-aikaisin, lämmitettävä talo, elukkahommat laitettava siihen malliin, että pikainen piipahtaminen kotona riittää töiden jälkeen ja eikä reissussa sovi kauaa kupata, jotta elukat saavat taas iltaruuat aikanaan ja nukkumaankin täytyy ehtiä, että jaksaa taas aamulla herätä.

   En yhtään epäile, etteikö esim. Tallinnan vanhakaupunki ole upea joulunaikaan. Se nyt on hieno tunnelmaltaan ihan mihin aikaan tahansa!
   Mutta onneksi pidän tästä omasta elämäntyylistäni niin paljon, etten juurikaan haikaile matkustamisesta. Saan elämyksiä omasta elämästäni niin paljon.
   Ja joulufiiliksen luominen on aikaslailla asenteesta kiinni. Joskus sitä on ja joskus ei vain tunnu missään. Ei sitä joulutoreilta löydy, ei kotimaasta tai ulkomailta, jos ei ole löytyäkseen. Tämä vain on näitä minun tapoani sitä hakea. Ja mukavaa, että tänä vuonna joulufiilis on löytynyt!

   Poista
  2. Harvoinpa me niissä joulutoreilla käydään. Tänä vuonna joulumieli tuli jo lokakuussa ihan vaan kotona ollessa ja olemme sattuneesta syystä odottaneet joulua tosi paljon. (menihän se viime joulu ja uusivuosi vähän huonoissa merkeissä)

   Poista
  3. Mikähän siinäkin on, että se odottaminen on jotenkin kivempaa, kuin itse se odotettava juttu? Ainakin mun mielestä. Loman odottaminen, jonkin reissun tai ihan tän joulun. Tänä vuonna odotan joulussa lähinnä montaa noita paria ylimääräistä vapaapäivää. Ihanaa, kun saa olla kotona, eikä tarvitse lähteä mihinkään!

   Elämä voi olla tosi yllätyksellistä, teillä se on aikas tuoreessa muistissa! Nauttikaa, syökää ja levätkää tänä jouluna oikein urakalla! <3 ='D

   Poista
 4. Kiva päästä Tampereen joulutorille, kun sinne ei muuten kulku käy.
  Beibe on urhea kaupunkireissukaveri. Minun Ukkokultani ei hevin taivu edes lahjomalla mukaan.
  Oikein hyvää joulua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on nämä blogit, missä voi jakaa kokemuksiaan ja käydä niiden kautta paikoissa, mihin ei itse pääse/ehdi käymään!

   On noi miehet niin söpöjä, kun ne aikaslailla taipuu meidän mieliksi! ='D

   Ihania joulunpyhiä sinullekkin!

   Poista