Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Arjuskan salongissa "Muistojen kirstut" -näyttely!Joka kesän iham must -vierailukohde on ollut jo vuosia Ajuskan salonki Eräjärven Järvenpäässä.


Ei pelkästään siksi, että Salongin kesänäyttelyissä on aina niin mielenkiintoiset aiheet. Vaan koska paikan emäntä, Arja, on niin valloittava ja mukava ihminen! Meistä on jo vuosien varrella tullut sellaisia puolituttuja.


Tänä kesänä näyttelyn aiheena on kaikenlaiset vanhat kirstut ja arkut. Minähän mustan mielen omaavana heti kysyin, onko näyttelyssä ruumisarkkua. Sellainen kuulemma olisi ollut tarjolla, mutta Arja ei hirvennyt sitä ottaa mukaan näyttelyyn. Minusta se olisi ollut hieno lisä arkkunäyttelyyn! :DNäyttelyssä oli kymmeniä arkkuja ja kirstuja. Pieniä ja isoja, vanhoja ja tosi vanhoja. Mikä parasta, monessa kirstussa oli hienosti selitetty kenelle ne olivat kuuluneet ja mitä niissä oli säilytetty.Muutenkin näyttelyyn on nähty vaivaa esillepanoon ja selvitetty esineiden historiaa monistein.
Tässä paikassa on aina niin hyvä fiilis! Kaikki meidän vierailut täällä löydät "arjuskan salonki" -tunnisteen takaa.

Näyttelyrekvisiitan lisäksi, salongissa on aina jotain muutakin nähtävää ja osallistavaa toimintaa. Nyt esimerkiksi sai arvuutella vanhojen sanojen merkityksiä.


Vanha lehtijuttu kulkukauppiaasta, joka on yöpynyt joskus Beibenkin kotona!

Arjuskan salongissa on aina kahvittelumahdollisuus muodollista maksua vastaan. Leipomukset ovat emännän itsensä leipomia. Minä pidän siitä, että usein on tarjolla jotain retroa!

Ananaskeikauskakkua! <3

Ehdoton poikkeamispaikka näillä seuduilla liikkuessanne! Näyttely avoinna 1.7.-5.8. lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12-16.


Arjuskan salonki
Uusi-Laurila 36
35240 Orivesi


10 kommenttia:

 1. Oi, vanhat arkut ovat kauniita. Meilläkin on sängyn päässä iso vanha arkku. Niissä vaan on sitä jotain... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en niin itsellä sisustuksessa niistä välitä. Vaikka onhan meilläkin Beiben koulussa aikanaan tekemä kirstu!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ja siis ajattele, kuinka paljon ihmisillä on kotonaan tuollaisia hienoja, vanhoja tavaroita, joita he ovat viitsineet tuonne näyttelyyn lainata.

   Poista
 3. Todella mielenkiintoinen näyttely!

  VastaaPoista
 4. Voi miten kivanoloinen paikka, mielenkiintoinen näyttely ja kiva kun tavaroiden historiaakin on esillä..se kiinnostaa aina! Nuo vanhat tavarat on ihania, niistä oikein huokuu se mennyt aika:) Leppoisaa kesäiltaa 💕🌞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo on kiva, että esineissä on mistä ne on kotoisin ja kenen ne ovat. Muutenkin tuollainen yleishistoria sivistää aina!

   Poista