tiistai 11. syyskuuta 2018

Pitkonjämä pullavanukkaaksi!



Meillä oli viikonloppuna kahvivieraita ja tytär teki kauraomenapaistosta. Se meni niin sanotusti "Yhdeltä perseen tilalta", mutta vaniljakastiketta jäi jääkaappiin sellainen pieni liru purkin pohjalle.

Samoin jäi muutama siivu ostopitkoa. Meillä ei juurikaan tälläisiä ostella, mutta joskus tilanne vaan vaatiin pitkon ostoa. Ja useinhan siinä sitten käy niin, kun nämä nyt ei mitään järkyttävän hyviä leivonnaisia ole, niin niistä jää hukalle nämä vieraskaffeilta jääneet siivuparat.

Taas on meneillään Hävikkiviikko ja minä olen fanaattinen ruokahävikin vastustaja. Ihan jo sen vuoksi, että olen tehnyt työurani elintarviketeollisuudessa ja en halua, että minun työtäni heitetään jätteisiin. Muutenkin on aivan järjetöntä heittää ruokaa roskiin. Ei tätä tarvitse edes selitellä ja perustella mitenkään!

Vuosi sitten Hävikkiviikolla tein postauksen, missä pohdiskelin ruuan tuotantoa, ihmisten kulutuskäytäytymistä, ruuan haaskaamista ja jaoin muutamia vinkkejä tähteiden käyttöön. Postauksen voit käydä lukemassa tästä .

Mutta palataampa niihin pullansiivuihin. Meillä jäi tosiaan kaksi paksua siivua hillopitkoa viikonlopun kahvitteluista. Täytyy myötää, että olen parempaakin pitkoa syönyt!
Töiden jälkeen kuitenkin teki jotain hyvää mieli ja mieleeni muistui sellainen herkku kuin pullavanukas. Kahdesta paksusta siivusta pullaa, yhdestä munasta, sokerista, voista ja maidosta syntyi ihanan makuinen herkku, joka syötiin sen vaniljakastikkeen lirun kanssa!

PULLAVANUKAS  kahdelle ahnaalle!


  • muutama ohut siivu pullaa
  • (hilloa, jos pulla on hillotonta)
  • 1 kananmuna
  • desi maitoa
  • (ruoko)sokeria
  • voita tai margariinia

Voitele uuninkestävä vuoka voilla. Voitele myös pullansiivujen ylöspäin jäävät puolet voilla ja ripottele voin päälle ohut kerros sokeria.
(Jos käytät hillotonta pullaa, siivujen väliin voi sipaista jotain kaapista löytynyttä hilloa maun mukaan.)

Lado pullat uunivuokaan. Riko kananmuna toiseen astiaan ja mittaa maito joukkoon. Vatkaa muna ja maito haarukalla  kevyesti sekaisin ja kaada seos pullansiivujen päälle.





Paista 175 asteessa noin 20 min., kunnes munamaito on hyytynyt ja pullat saanut hieman väriä.


Nauti vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa. Nam!

Täytyy sanoa, että tämä valmispulla jalostui ihanaksi herkuksi. Oikein yllätytiin kuinka hyvää se oli, eikä enään maistunut yhtään teolliselta.



Tähän voi käyttää ihan kaikenlaista pullaa, tai miksei myös paahtoleivän siivut ja sen sellaiset. Munamaitoa voi maustaa kanelilla, kardemummalla tai vaniljalla niin halutessaan.
Pienestä määrästä pullaa saa hieman isommallekkin joukolle herkun jälkkäriksi tai kahvin kera!

4 kommenttia: