torstai 27. syyskuuta 2018

Mielettömän hyvä puolukkariisi!



Minä rakastan appelsiiniriisiä! Se on hyvää ja siihen saa helposti hukattua ruualta jääneet riisin jämät. Lapsena sitä syötiin useinkin ja muistan, etten pitänyt kalvoineen herkkuun paloitelluista appelsiinin paloista. Mutta koska maku oli niin hyvä, siesin tämän epäkohdan herkussa.

Kehittelemäni appelsiiniriisin ohjeen voit käydä tsekkaamassa tästä.

Joskus vuosia sitten oli jossain lehdessä ohje puolukkariisiin. En kuollaksenikaan muista mikä lehti se oli ja olen sen hukannutkin vuosien saatossa.
Sen kuitenkin muistan, että siinä oli puolukkaa, riisiä ja kardemummaa. Loput olenkin sitten soveltanut. ='D



PUOLUKKARIISI   4-6 annosta


  • 2 dl kuohukermaa
  • 250 g mascarponejuustoa (tai maitorahkaa)
  • 2-3 dl puolukoita
  • 3 dl (jasmiini)riisiä keitettynä
  • n. 1 dl sokeria
  • 1/2 tl vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl jauhettua kardemummaa

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon sokeri, mascarponejuusto, puolukat ja mausteet. Pyöräytä sekaisin vatkaimella. Puolukat saavat mielellään hieman rikkoontua. 

Lisää massaan keitetty riisi ja sekauta massa nopeasti sekaisin. Maista ja lisää sokeria niin halutessasi.

Tätä tulee tehtyä yleensä näin syksyisin puolukka-aikaan. Talvella appelsiinit syrjäyttävät puolukat. 

Kardemumma tekee mukavan maun puolukkariisiin. Se maistuu vienosti taustalla, muttei hyökkää ohi muiden makujen.


Namskis! Kannattaa kokeilla!

6 kommenttia:

  1. Varmasti herkullista puolukalla, kiitos ohjeesta. Appelsiiniriisi on meilläkin ollut erityisesti talven herkku.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin kun puolukat sekoittaa vatkaimella massaan, niin maku leviää. En itse ole mikään kardemumman suuri ystävä, mutta tähän se sopii kivasti hillitysti lisättynä.

      Kivaa viikonloppua sinulle!

      Poista