keskiviikko 23. tammikuuta 2019

Veriappelsiiniposset ja "valeveriappelsiinit"!




Nyt tuli kyllä tehtyä sellaista jälkkäriherkkua, että Beibekin oikein ylisti tätä! Hän yleisestikin pitää lähes kaikesta mitä teen ja syö kiltisti, vaikkei niin pitäisikään. Mutta tämä pisti hänen suunsa muikeaksi jo ensimmäisellä lusikallisella!

Olen joskus vuosia sitten tehnyt sitruunaposseja ja maistuivat kyllä todella hyviltä nekin silloin. Mutta koska veriappelsiinit ovat niin in nyt ja joku oli posseja näistä tehnyt, niin pitihän minunkin.

Posset ovat ihan törkeän helppoja tehdä! Muutama hassu ainesosa ja täts it. Eivätkä todellakaan maistu helpolta ja halvalta!




VERIAPPELSIINIPOSSET   2 annosta


  • 2dl kuohukermaa
  • 1/2dl sokeria (vähempikin riittää)
  • 1/2dl veriappelsiinimehua
  • 1rkl sitruunamehua
  • (veriappelsiinin raastettua kuorta)

Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Keitä viitisen minuuttia koko ajan sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon sitrusten mehut. Lisää hyvin pestystä appelsiinista raastettu kuori seokseen. 

Kaada seos jälkiruokamaljoihin tai kahvikuppeihin. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.

Syö sellaisenaan tai appelsiinifileiden kera.



Olen ostanut ja syönyt kilotolkulla veriappelsiineja viimeisten viikkojen aikana. Varmaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin elämäni aikana. Rakastan appelsiineja, ihan verellä ja ilman!



Ostanut olen niitä kaikista kolmesta valtaa pitävän kauppaketjun myymälöistä. Mutta... miksi veriappelsiinit eivät ole olleet punaisia sisältä?



Some, lehdet ja kaikki mediat ovat väärällään kuvia ihanista, halkaistuista verenpunaisista veriappelsiineista. Mutta yhteenkään sellaiseen en ole tuosta ostamastani kilomäärästä törmännyt!
Parissa hassussa on ollut hieman punoitusta, mutta aikas surkea esitys.




Eipä silti, ihan huippu hyviä nämä appelsiinit ovat olleet. Ohut kuorisia ja mehukkaita. Mutta niin ovat olleet erittäin maukkaita ihan tavisappelsiinitkin.
Tuntuu jotenkin tyhmältä ostaa oransseja veriappelsiineja toista euroa kalliimpaan kilohintaan. Kun tavallisetkin ovat hyviä.
Olenkin alkanut epäilemään tuoteväärennöstä veriappelsiinien suhteen. Vai olisiko kenties liikkeellä "valeveriappelsiineja"? Pussissa luki kyllä "Tarocco".



Sellaisiin kyllä törmäsin, joita ihan virallisesti myytiin "puoliveriappelsiineina". Oli jopa myyntitehosteeksi halkaistu yksi appelsiini näytille. Ja kas, nämä "puoliveriset" olivatkin aikas punaisia. Joten ostin niitä muutaman. Maku vaan ei ollut kovinkaan makea. Ihan tavallisetkin ovat nyt satokautena parempia.



No, tämä nyt oli tälläinen leikkimielinen purnaus! Ja tiedän, että veriappelsiinin väriin vaikuttaa lajike, kasvumaa, ilmasto jne.. Mutta minä ainakin haluaisin veriappelsiinini "verisenä". Sehän on se juttu niissä... ja tietysti makukin merkkaa!

Mitäs siellä? Onko tullut sitruksia syötyä, nyt kun sesonki on parhaimmillaan? Ja ootteko löytäneet punaisia veriappelsiineja?


14 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulliselta! Meillä talvisin kuluu sitrushedelmiä runsaasti, mutta veriappelsiineja tulee ostettua harvemmin. Punaisia ne éivät ole olleet meilläkään. Iloa viikkoosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan kermaista ja pehmeää! <3

      Joo, sitruksia kuluu! Ovat nyt niin herkullisia!

      Poista
  2. Veriappelsiineja en ole ostellut, mutta tavallisia kyllä. Mies tosin syö niitä enemmän kuin minä. Mutta tämän jutun luettuani alkoi niin tehdä itekin mieli, että heti nappasin tuohon aplarin syötäväksi! On kyllä niin mehukasta ja ihanaa, nam! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ottanut vähän vatsan päällekkin tämä aplareiden mussutus. Ovat kuitenkin aikas kuitupitoisia. Mutta kai ne silti parempaa mahalle tekee, kuin suklaa? ;D

      Poista
  3. Posse! Kuulen moisen sanan ensi kertaa. Ja luulin itse asiassa otsikon perusteella sitä jonkinlaiseksi munkiksi. =) Jossain idemmässä taitavat syödä munkkiposseja? Ehkä.

    Appelsiineja on ollut, verisiä en ole erikseen ostanut juuri tuosta syystä: eihän ne ole enää edes punaisia. Greipit sitä vastoin on olleet punertavia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sitten mitään hajua, mistä moinen nimi juontaa!

      Verigreippejä olen myös ostellut ja niissä on ollut punaisuutta! =)

      Poista
  4. Posse oli minullekin uusi sana tässä yhteydessä. Sen verran herkullinen ohje, että taidan napata viikonlopuksi valmistettavaksi.
    Krakovassa syötiin kunnolla punaisia veriappelsiineja hotellin aamiaisella. Kotikaupassa en ole nähnyt veriaplareita laisinkaan, mutta siellä hevi-hylly on muutenkin aika suppea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nappaa vaan, ja katso netistä muitakin ohjeita. Tuo minun ohje on kyllä helppo isontaakin, jos on tarvetta.

      Ei meidänkään kyläkaupassa oli veriappelsiineja ollut. On niin pieni kauppa!

      Ulkomailla noita reilusti "verisiä" varmaan saisikin!

      Poista
  5. Enpä ollut minäkään kuullut tuon jälkiruuan nimeä!
    Kerran ostin, ihan vahingossa (klementiinejä luulin olleen) veriappelsiinejä. Lidlistä. Olivat silloin aika pieniä, mutta ihan hyviä ja punaisia, tai ainakin melko paljon punaisia olivat. Kaikki tuli syötyä, ja kyllä niitä pitäisi ostaa taas, kun muutenkin tässä pitäisi syödä terveellisemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, ei nimi jälkiruokaa pahenna! ='D

      Lidlin veriappelsiinit ovatkin todella pieniä! Mutta hyviä ovat, vaikka ainakin nyt ovat olleet ihan oransseja sisältä!
      Ostin klementiinejäkin, mutta olivat tosi kuivia! :(

      Poista
  6. Jo reseptin lukeminen sai veden kielelle, menee kokeiluun. Kiitos ohjeesta.
    Olin ennen allerginen sitruksille, mutta ilokseni voin nykyisin nauttia niitä huoletta. Taroccoja olen pistellyt ja kyllä niissä oli punaisuutta. Klementiinejä menee myös paljon tässä huushollissa, useimmiten jälkiruoka onkin hedelmä. Klementiineissä on valtavasti laatueroja, jotkin ovat liian kirpeitä ja jotkut niin kuituisia ja kuivia, ettei tee mieli syödä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä ihana pehmeää ja suunmukaista!

      Minä olin lapsena allerginen sitruksille. Mutta onneksi en ole enään!

      Olin kyllä pettynyt noihin klementiineihin. Olivat tosi kuivia! =(

      Poista
  7. Pitää kokeilla! Minä tykkään appelsiinista ja muista sitrushedelmistä, mutta se kuoriminen ärsyttää :D

    VastaaPoista