keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Muutama hassu tulppaani, narsissi ja pari muutakin!
Tein kierroksen kameran kanssa ja kuvasin harvat sipulikukat, mitä meillä kukkii. Ei todellakaan löydy sellaisia tulppaanimeriä, kuin mitä on saanut monessa blogissa ihailla. Mutta jotakin Leppämäen muutamassa kukkapenkissä kukkii!
Ajattelin, että kuvaan kukkijat, koska tälle viikolle on luvattu ihan ukkostakin ja saattaa vettä tulla ihan huolella. Osa tulppaaneista ainakin on jo siinä vaiheessa kukintaa, että ne pudottaa kyllä vesisateessa terälehtensä. Samaten nämä kovat helteet kyllä jouduttavat kukkien kuihtumista. Meillä on ollut parhaimmillaan +27 astetta lämpöä. Huh huh!

Nää narskut istutin viime syksynä.

On se nätti! <3


Ja onpahan minulle itsellenikin muisto siitä, että kyllä meilläkin jotain kuitenkin aina keväisin on kukassa. Täytyisi vaan nauttia näistä vähäisistäkin, eikä vaan aina harmitella kevätkukkijoiden vähyyttä.

Joka vuosi lupaan itselleni, että syksyllä istutan sipuleita vaikka kuinka paljon. No, joka syksy istutan kyllä pussin tai pari. Mutta sitä mukaa edelliset taantuvat ja aika heikoksi kevät kukinta jää. Jospa taas tavoitetta ensi syksylle! 😉Näitäkin istutin viime syksynä. Kohta avautuu!Yksi mitä Beiben kanssa hämmästeltiin, oli kullero. Se on jo kukassa! Beibekin muisteli, että kullero yleensä kukkii vasta juhannuksen aikoihin. Päivitteli näiden keväiden aikaistumista.

Kullero on ihan kukassa jo!


Minulla ei kaupunkilaislikkana ole kulleron kukintamuistoja lapsuudestani. Mutta kyllä minunkin mielestä tämä on vähän aikaista muihin keväisiin verrattuna. Tosin tuo kukkapenkki on etelään päin ja koska puissa ei ole vielä lehtiä, aurinko pääsee paistamaan ihan suoraan siihen.

Menetettiin melkein kaikki esikot silloin yhtenä talvena, kun kovat
pakkaset tulivat lumettomaan maahan. Muutama hassu jäi henkiin!


Kyllä tämä kukinta tästä runsastuu. Ja onhan kirsikat ja luumut täydessä tällingissään! Kohta jatkaa omenapuut ja muut kukkivat puut ja pensaat. Ja perennat, ja... ja ...


6 kommenttia:

 1. Voi miten ovat nättejä! ♥ Mun suosikki noista sun tulppaaneista oli toi 7. kuvan lila, jossa on ihanan mallinen kukka! ♥ Myös helmililjat on tosi suloisia. (vai onko noi viimeiset sellasia...?)

  Mä mietin usein, että istutan omenapuun juurelle jotain krookuksia tms. Kuin myös mietin, että laitan sitä sun tätä penkkiä jonnekin. Tykkäisin auringonkukkia kasvattaa jonnekin kunnon rivistön, pionitkin olis ihania, eikä ruusutkaan olis huono idea. Ja marja-aroniasta haaveilen aitaa jonnekin. Mutta ei oo vielä tähän päivään mennessä tapahtunut mitään kukkaistutus-rintamalla (kuten ei reiluun 20 vuoteenkaan)... Tänä vuonna en ole laittanut edes etuoven vieressä olevaan pataan vielä mitään... koko ajan vaan ajattelen, että "sitten kun saan nää kouluhommat pois ensin". No, viikon päästä se hetki koittaa, josko sitten viimeinkin tapahtuisi asialle jotain. Toivottavasti ei ole jo liian myöhäistä siinä vaiheessa!!

  Toivottavasti rajuilmat ei vie teidän kukkasia! Täällä ei ole vielä tapahtunut mitään radikaalia sään suhteen ja hienoa onkin, kun ei ole. Tänään on toinen näyttöni tuolla ulkosalla, joten toivottavasti ainakin aamupäivän pysyy keli vielä kuivana! =D

  Mukavaa viikon jatkoa! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kanssa noista liloista tulpuista. Olen nähnyt niitä muuallakin, joten muutkin tykkäävät! Joo, ja hyvin tunnistit; helmililjojahan ne. Mulla oli jossain vaaleanpunaisiakin, mutta ovat kai taantuneet.

   Mä tuskailen kanssa aina noiden kukkapenkkien kanssa. Olisi ihanaa, kun ne olisivat siistejä, penkkejä olisi monta ja ne olisivat täynnä, koko kesän kukkivia perennoja.

   Beibe mulle aina sanoo, että se ei vaan ole realistista, että kaiken voi saada. Käskee aina mun miettimään, että mihin kaikkeen mun aika menee, kun tuskailen "aikaansaamattomuuttani". Hän on niin oikeassa! Olen 5 päivänä/vko 8 tuntia/pvä töissä + matkat päälle. Sitten koti, ruuanlaitto, eläimet, kasvimaat sun muut pihahommat. Sitten pitäisi vielä ehtiä olla vaimo, äiti ja mummu. Rentoutua, levätä, harrastaa liikuntaa ja nukkuakin pitäisi. Sosiaalista elämäähän minulla ei juurikaan töiden ja somen lisäksi ole. Joten...

   En minäkään ole vielä kesäkukkia hankkinut. En yleensä hankikkaan ennen kesäkuuta, koska en jaksa niitä harsotella ja kiikuttaa suojaan hallan uhatessa. Joten et ole patasi kanssa yhtään myöhässä!

   Ukkoset ovat kierrelleet, samoin vesisateet. Sateita kyllä kaipaisin!

   Toivottavasti näyttösi meni hienosti! <3

   Poista
 2. Teillä siellä sentään kukkii. Olen katsellut, että omat sipulikukat ovat vuosi vuodelta vähentyneet. Jostain olen kukenut, että pitäisi joskus kaivaa ylös ja istuttaa uudelleen, mutta on jäänyt koittamatta. Meilläkin piti eilen ukkostaa ja sataa, mutta eipä osunut kohdille. kaukaa kuului jyrinä ja vettä tuli kymmenkunta minuuttia, ränneistä ei mitään. Maa kyllä niin kaipaa jo vettä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joskus kaivellut noita tulppaaneja ylös. En jaksa ja ehti moista hommaa tehdä enään. Toisaalta uusia sipuleita saa niin halvalla, että ei maksa vaivaa kaivella sipuleita ylös.

   Meillä ei ole satanut, vierestä on vedet menneet. Sopisi kyllä tulla vettä!

   Poista
 3. Meillä veli-kaniini nauttii osan kukkasipuleista joten täytyy tyytä siihen mitä karvakorva ei popsi ja istuttaa niitä lisää. Kauniita kukkia kuitenkin teillä on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on nököhampaat "tyytyneet" vain omenapuihin ja muihin jaloihin istutuksiin! =(

   Poista