maanantai 13. toukokuuta 2019

Palak paneer nokkosesta!




Palak paneer on intialainen pinaatti-juustocurry, jota teen yleensä alkukesästä tuoreesta pinaatista, kun syyskylvetyt pinaatit ovat parhaimmillaan. Palak paneerin ohjeeseeni pääset tästä .

Nyt kuitenkin ollaan siinä tilanteessa, että olen kylvänyt pinaatit syksyllä ihan lämmittämättömään lavaan. Vaikka kasvu on lähtenyt ihan hyvin vauhtiin, on ollut niin kylmä, että pinaatit ovat kyllä vielä tosi pikkasia. Saan kyllä odotella pitkän tovin, ennen kuin niistä pääsen tätä herkkuruokaa valmistamaan.

Olen tehnyt itselleni myös pyhän lupauksen, että en pakasta yhtään pussia nokkosta. En ennnen kuin edelliset on käytetty!
Ollaan syöty Beiben kanssa joka viikko nokkoskeittoa keitetyn kananmunan kanssa. Keiton jämästä olen tehnyt lättyjä. Herkkua molemmat, mutta nokkosta vaan piisaa pakkasessa!

Täytteenä tonnikalaa, herneitä, sipulia, kurkkurelishiä,
sweet chilikastiketta, punasipulia, kermaviiliä,
tuorejuustoa, suolaa ja pippuria.


Viikolla mietin taas tätä nokkosasiaa ja kuin salama kirkkaalta taivaalta sain ajatuksen, että miksei! Miksenpä voisi tehdä palak paneeria pakastetusta nokkosesta?

En usko, että pyörää keksin tässä uudestaan ja joku muukin on joskus tälläisen ruokakokeilun tehnyt. Mutta minäpä en ole ja viikonlopuksi ostin ainekset palak paneeriin.

Ja oikein oli onnistunut kokeilu! Nokkonen sopi ihan yhtä hyvin palak paneeriin kuin pinaattikin. Pelkäsin hieman, että nokkonen voimakkaamman makuisena maistuisi ruuassa heinältä. Mutta ei, oli oikein herkullista!
Joten, tässäpä nyt sitten teille ohje. Jotkut sitä instassa jo kyselivätkin ja sen sinne laitoin. Mutta pistetään se nyt tännekkin, jotta halukkaat voivat kokeilla.



PALAK PANEER NOKKOSESTA


  • 2 isoa sipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 3 isoa tomaattia 
  • 1 iso paprika
  • juustokuminaa
  • garam masalaa                         Laita mausteita makusi mukaan, mutta ihan reilusti
  • currya                                       kuitenkin. 1 tl kutakin on ihan hyvä alkuunsa. Chilin
  • jauhettua chiliä                        kanssa varovaisesti sen tulisuuden mukaan.
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 rkl punaista currytahnaa
  • n. 300 g hienonnettua pakastenokkosta
  • n.3 dl vettä 
  • suolaa
  • mustapippuria rouhittuna
  • 2-3 dl turkkilaista jogurttia
  • n. 300 g koti- tai leipäjuustoa
  • öljyä paistamiseen

Kuullota pilkotut sipulit ja valkosipulit pannulla öljyssä. Älä ruskista. Lisää mausteet kuullottumaan sipuliseokseen. Sekoittele hyvin ja varo polttamasta.
Lisää inkivääriraaste ja currytahna ja sekoita hyvin.
Heitä pilkotut tomaatit ja paprika joukkoon, sekoita hyvin ja lisää sulatettu nokkonen sekaan. Lisää vesi ja anna hautua hiljalleen poristen noin 15 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa, jos seos näyttää kovin kuivalta.
Lisää jogurtti, kiehauta ja lopuksi kuutioitu juusto. Tarkista maku, lisää suolaa ja pippuria, sekä muita mausteita tarvittaessa ja kun juusto on kuumentunut, ruoka on valmis. Nauti riisin kera.





10 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostavan ohjeen laitoit. Nokkosta pitäisi nyt kerätä ja syödä.

    VastaaPoista
  2. Onpa mielenkiintoinen resepti. Voisinkin kokeilla tuota, nokkosia löytyy kyllä. PS. Tuliko arvontalahja perille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on hyvää! Mausteisuutta voi itse säädellä oman maun mukaan. Mutta mielestäni on parempaa reippaasti maustettuna.
      Ja kiitos, paketti tuli perille. Hieman olen jo selaillut, mutta en ole vielä ehtinyt tarkemmin perehtyä. Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta!

      Poista
  3. Älyttömän hyvä idea. Pitää heti kokeilla, jahka nuo nokkoset tuosta vähän enemmän kasvavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään minäkin keräsin vasta ensimmäiset nokkoset!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Joo, ja varsinkin basmati tai jasminriisin kanssa!

      Poista