lauantai 27. heinäkuuta 2019

Ex temporereissu Kotkaan, osa 1; Maretarium.



Meillä oli 24. päivä heinäkuuta 15. hääpäivä. Me ollaan yleensä jotain tehty aina hääpäivänämme. Ainakin syömässä vähän paremmin, jos ei mihinkään reissuun olla lähdetty.
Nyt ei oltu mitään ihmeitä suunniteltu, minulla oli pieni kesäflunssakin päällä. Mutta koska tyttären perhe oli myös kesälomalla ja he pääsivät meille elukkavahdeiksi, tilaisuus lähteä käymään jossain oli mahdollinen.

Olemme halunneet käydä Kotkassa ja siellä olevassa Maretariumissa , mikä on suomalaisten kalojen luonnonmukainen akvaario. Joten matkaan siis!

Porkkanakakkua ja lohipiirasta Ranskalaisessa
kahviossa.

Ihania limuja!

Ranskalainen kyläkauppa Vanhassa Vääksyssä.

Matkalla poikkesimme Vääksyyn ja siellä taukokahville Ranskalaiseen kyläkauppaan . Siellä on kahvila, missä on tarjolla ranskalaisia piiraita ja kakkuja. Myös kaikenlaisia herkkuja, niin paikallisia kuin ranskalaisia, on mukaan ostettavaksi. Lisäksi kahvion yhteydessä on pieni liike, missä on myynnissä leluja, vaatteita, sisustustavaraa ja muuta krääsää.


Olihan pakko vielä poiketa pyörähtämässä Lauran kaupassa , kun kerran oltiin huudeilla. Täällä puodissa on myytävänä vaikka mitä!

Tiikereitä joka lähtöön.
Jos käytte Vääksyssä, poiketkaa Lauran kaupassa. Se on jo nähtävyys itsessään! Minä olen siellä käynyt aiemminkin ja sen postauksen pääset lukemaan täältä .

Lauran kaupassa on yksi huone, missä on joulukoristeita
ympäri vuoden.

Vanhan Vääksyn alue on myös sellainen matkailukohde, että mietimme, josko ensi vuoden
hääpäivämatka kohdistuisikin sinne.

No, mutta Kotkaan oltiin menossa nyt kuitenkin! Meiltä sinne tuli matkaa noin 220 km/sivu. Olin jotenkin aina ajatellut sinne olevan pidemmän matkan.
Koska Kotkassa oli alkamassa Meripäivät , hotellit olivat tupaten täynnä. Onnistuin kuitenkin saamaan meille huoneen Kesähotelli Katariinasta .


Paikan päällä selvisi, että hotelli toimi Kotka-Haminan seudun koulutuskuntayhtymän kampuksella ja itse hotellihan oli siis oppilaitoksen soluasuntola. Trivagon kautta varasin meille 3 hlön huoneen ja saimme huoneiston 3:lla yhden hengen huoneella ja sängyllä. Eli nukuttiin sitten laverisängyillä eri huoneissa. Tyttäreni nauroikin, että vau, mikä luksusreissu. Molemmilla omat huoneet!
No, eipä maksanut paljoa ja muuta ei juurikaan ollut tarjolla. Ja ihan hyvin asiansa ajoi, koska veimme vain kamat kämpille ja tulimme yömyöhään takaisin suihkuun ja nukkumaan.

Minun huone!

Beiben lukaali!

Hotelli sijaitsi aikas lähellä Maretariumia, joten lähdimme sinne kävellen. Matkaa ei ollutkaan kuin kilometrin verran. Jotenkin olimme ajatelleet, että meren läheisyys vilvoittaisi, mutta Kotkassa oli kyllä tosi hikevää. Ilma ei liikkunut yhtään ja hellettä piisasi. Olikin ihan kiva mennä viilennettyihin sisätiloihin kaloja katsomaan!

Ensin oli saatava vähän virvokkeita ja suolapalaa.



Maretarium oli siisti ja viihtyisä paikka. Me molemmat pidimme siitä kovasti.



Varsinkin lapsille ja lapsenmielisille Maretarium on oiva vierailukohde. Kaloista ja niiden elämästä oli paljon opasteita ja tietoa. Altaat oli sijoiteltu niin, että niiden elämää pääsi tarkkailemaan vähän joka suunnasta.


Hitsi, kun näitä pukuja ei ollut aikuisten kokoa. Oliko
ollut vähän päheetä pukeutua vaikka sammakoksi!

Mutta onneksi mahduin tunkeutumaan noihin kupliin,
mistä pääsi katsomaan kaloja akvaarion sisälle.

Eihän Maretarium sellaista väriloistoa tarjoa kuin sellaiset akvaariot, missä on trooppisia kaloja ja kasveja. Sehän täytyy tiedostaa tuonne mennessä. Suomalaiset kalat ja vesistöt nyt ovat sellaisia vihreitä ja ruskeita.



Mutta tämä ei mielestäni haitannut lainkaan. Kiinnostavaa päästä näkemään kotimaisia kaloja näin läheltä. Paljon nähtiin myös sellaisia kaloja, mitä ei olla koskaan ennen nähty. Suomestakin löytyy ihan hirmu paljon eri kalalajeja, tuttujen haukien, särkien ja ahventen lisäksi.


Täplärapu


Ankeriaita

Sampia

Saimme kyllä aika tovin kulumaan Maretariumissa. Katselimme siellä lyhyen elokuvan ja viihdyimme kalojen keskellä. Mukava paikka kerrassaan!

Kuha tässä istuskellaan! ='D

Väistämättä noita vonkaleita katsellessa tuli mieleen, että miltähän ne maistuisivat pannulla. Olikin aikas luontevaa mennä Maretariumin vierailun jälkeen syömään kalaravintolaan. Valitsimme ruokapaikaksemme Ravintola Wanha Fiskarin, mikä olikin ihan parin korttelin päässä Maretariumista.

Minun alkupalalautaseni, mikä sisälsi erilaisia tahnoja ja
tartareita leivillä, sekä silliä perunalla ja mätiä
kananmunalla. Hyvää!

Ravintola oli vanhahtava sisustukseltaan, mutta arvokkaan oloinen. Ihan kyllä hinnoiltaankin!
Ravintolassa oli hanuristi soittamassa ihan "livemusaa". Beibehän  ei tykkää yhtään hanurimusiikista ja ehkä jotenki latisti tunnelmaan, kun Myrskyluodon maija soi ihan siinä millissä.
Olimme jo mielessämme valinneet listalta silakoita, mutta niitä ei sitten ollut. Kuten ei kuhaakaan. Ahventa keitetyillä perunoilla sitten söimme. Alkupaloiksi minulla oli leipälajitelma erilaisilla tahnoilla, sun muilla lisukkeilla. Beibe söi tiikeriravunpyrstöjä.
Alkupalat olivat hyvät, mutta kyllä kotona paistetut ahvenfileet paremmalta maistuivat. Peruna olisi ollut kiva kuorimattomana varhaisperunana. Mutta kastike pelasti paljon, se oli herkullista.
Palvelu oli kuitenkin erinomaista ja ammattitaitoista.

Ravintolassa oli iso akvaario.

Sateenkaarikirjoahven

Tarjoilija kertoi, että salin akvaarion sateenkaarikirjoahvenista toinen oli maannut pohjassa kyljeltään pari päivää. Koko ravintolan henkilökunta oli olleet ihan huolissaan sen voinnista. Mutta sitten se oli vironnut ja näytti nyt voivan ihan hyvin. Kiva tarina, onnellisella lopulla!

Nyt oli vatsat täynnä, mutta ei mitään hajua, mihin sitten suunnistettaisiin. Onneksi meillä oli kartta ja löysimme siitä pari kohdetta. Joten seikkailu jatkuu!

4 kommenttia:


  1. Hallo Herr und Frau.
    Was ist dein Projekt ?
    Und wie viel wird bewertet ?
    Sie haben Schwierigkeiten, Ihr Projekt zu entwickeln oder zu starten. Sie haben eine gute Initiative, aber die Bank hat den Zugang zu einem Darlehen verweigert. Alle seriösen Leute, die sich aus logischen Gründen Geld leihen müssen, verzögern das Projekt nicht. Erhalten Sie unser Kreditangebot schnell und garantiert in 72 Stunden. Wenn Sie Fragen haben, zögern Sie nicht, uns für weitere Informationen zu kontaktieren, und Sie werden rundum zufrieden sein.

    E-Mail: georges.matvinc@gmail.com
    WhastApp: +33 756924191

    VastaaPoista
  2. Hiukan nauratti teidän luxusmajoituksenne. Ainakin on avaraa ja siistiä. Samahan se, mihin päänsä kallistaa, kunhan on peti ja suihku.
    Kotka on hieno kesämatkakohde. Toivottavasti käytte myös Sapokan puistossa ja muissakin Kotkan puistoissa. Ovat kerrassaan hienoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä se on monia nauruntyrskähdyksiä aiheuttanut! 😂
      No kyllähän siellä tuli käytyä! Ja monta hienoa puistoa jäi vielä käymättäkin.

      Poista
  3. Tuo Maretarium kyllä pitäis joskus nähdä. Silloin kun käytiin Kotkassa, sitä ei vielä ollut. Pitää laittaa kotimaanmatkailulistalle :)

    VastaaPoista