lauantai 14. elokuuta 2021

Kuulumisia, asioita, juttuja...

 

Hunajat on lingottu ja talviruokinta aloitettu.
Tehtiin uusi jaokekkin. Toivotaan hyvää talvi-
menestystä molemmille pesille!

Tällä ollaan, ihan hyvissä ruumiin ja sielun voimissa! Bloggaustahti on ollut blogihistoriani hitainta tänä kesänä. Toki olen ollut ihan aktiivinen muissa somekanavissa, kuten instagramissa. Mutta tänne ei ole tullut kirjoiteltua mitään.
Minulta jäi jopa ottamatta osaa Suuntana omavaraisuus yhteispostaukseen, joka on omavaraisuusbloggareiden kerran kuussa julkaistava yhteispostaussarja. Tästä sainkin kyselyjä, että olenko lopettanut sarjaan kirjoittamisen ja yleensäkin koko bloggaamisen, kun postauksia ei ole pitkään aikaan tullut.


Maailman rakkaimmat!

Ehdin vähän käymään marjassakin!

En ole lopettanut, kumpaakaan! En ole vain yksinkertaisesti ehtinyt. Ja onko tämä nyt sitä "kuuluisaa" hidastamista, kun olen vähentänyt tekemisen määrää elämässäni. Ihan omasta ja myöskin olosuhteiden pakosta.


Käytiin vierailulla Kangasalla Arboretum
Frickissä.

Kesäkurpitsaa on tullut syötyä paljon!

Olin oikeastaan koko heinäkuun aivan puhki! Työni kauppapuutarhalla oli himpun verran raskasta pitkään jatkuneiden helteiden ja vaivojeni johdosta. Ei ole vanhaksi tulemista, kun en näköjään enään kuumaa kestä. Kun aamusta iltapäivään olin kasvihuoneilla ja pelloilla töissä, minulta meni loppupäivä kotona oikeastaan elimistöäni viilentäessä ja kipujen kanssa kärvistellessä. Olin kaiket illat tosi vetämätön ja huonovointinen. Työni puutarhalla oli kuitenkin ihan fyysistä, vaikka olinkin paljon asiakaspalvelussa. Mutta siinä ei sen viileämpää ollut, vaikkei nyt niin rehkimään joutunut. Meillä ei oikeastaan ollut mitään viileämpää paikkaa, missä olisi voinut hieman hengähtää työpäivän aikana. Kylmällä vedellä kasteltu lippalakki ja paitapusero antoivat hetken helpotusta paahteeseen. Mutta vain hetkeksi.

Villivadelmat ovat olleet surkean pieniä!

Jostain aina tulee satoa!

Olin hieman lamaantunutkin siitä, etten todellakaan jaksanut tehdä kotona oikein yhtään mitään työpäivien jälkeen. Kaikki omat kasvimaahommat jäivät tekemättä ja Leppämäen kasvimaa ei ole ollut koskaan näin retuperällä. Kaikki keväällä tehty työ sen eteen on mennyt hukkaan ja paksuista pahvi- ja olkikatteista huolimatta ohdakkeet, rönsyleinikit ja se kirottu juolavehnä rehottavat. Välillä on vähän itkettänytkin, että kun ei ole jaksanut ja pystynyt siellä mitään tekemään.


Lampaat voivat hyvin!

Kyllähän sekin on ollut tosi juttu, että ei noilla järkkyhelteillä kukaan olisi tuolla kasvimaalla ihmeitä pystynyt tekemään. Paitsi aikaisin aamulla, mutta kun silloin olin töissä. Tai illalla myöhään tai yöllä, mutta kun piti nukkuakkin, kun piti mennä töihin.
Helteiden lisäksi minä tulin tosi kipeäksi työstäni, joten senkin vuoksi piti levätä paljon, jotta pystyin kesän työtäni tekemään.
Ja jos nyt vielä jotain syitä haetaan, niin ne ovat hyttyset. Niitä meinaan tänä kesänä on riittänyt! Niitä on ollut aivan järkyttäviä määriä, että ei oikein ole itsekkään pystynyt sitä käsittämään.
Mitkään vaatteet, karkoitteet tai myrkyt eivät ole auttaneet. Olemme käyttäneet paljon parjattua Thermaceliä, mutta ei sekään ole tähän hyttysmassaan tuonut kuin ihan paikallista apua. Sen kantosäde nyt ei ole niin suuri ja meillä ei ole siihen mitään kantopussia. Joten jo ihan hyttysten takiakin on hommia jäänyt tekemättä. Ja niitä piisaa muuten yhä edelleen iltaisin! Olen reakoinut niiden pistoksiin todella voimakkaasti tänä vuonna ja iho on aivan kuin hapolla roiskittu. Niin se polttelee!


Isä ja poika; Kamu ja Mustis!

Jossain vaiheessa jo ajattelin, että nyt loppui tämä koko räpellys täällä kotona, kun aina näköjään työt muualla vievät voimat kotihommilta. Ja sitten on koko ajan luontokin pistää hanttii, minkä ehtii! No, nyt kun on viileämpää, mielikin on virkeämpi. Mutta kyllä monia ajatuksia on taas päässä pyörinyt. Välillä tuntuu siltä, että taas luiskahdin siihen elämään, mistä pyrin pois. Minusta oli kuitenkin jotenkin luontevaa mennä töihin heti opiskelujeni loppusuoralla. Ehkä opiskeluaika oli kullannut muistoja, koska nopeasti tajusin kuinka muualla tehty työ vei kaiken ajan kotitöiltä ja myös voimat. Yhdistettynä vielä näihin luonnonvitsauksiin.


Kävin katsomassa taidenäyttelyn Luopioisissa
Mikkolan navetalla.

Minulta kyseltiin kesällä, että voisinko pitää jotain kursseja tai luonnosta saatavaan hyvinvointiin liittyviä juttuja. Jouduin kieltäytymään, koska ei ollut aikaa ja jaksamista. Monena viikkona olin kuusikin päivää töissä, niin ei siinä paljon muuta tehty. 


Purin aitan ovesta kuivuneen tuijakranssin ja
tein samaan pohjaan uuden pietaryrtistä.

Ihanan pullukka!

Vaikka kesä töissä oli raskas, tykkäsin työpaikastani ja työkaverit olivat ihan huippukivoja. Opin todella paljon uusia juttuja puutarhan- ja kasvien hoitoon liittyen. Sain lisää uutta ja arvokasta työkokemusta. Silti mietin, että kuinka järkevää on väsyttää itsensä näin ja vieläpä huonolla korvauksella. Puutarha-alan palkkaushan on todella surkeata työn raskauteen nähden. No, huomasin kyllä raa'asti, että eivät asiakkaat ole valmiita maksamaan kesäkukista, tai heille valmiiksi kerätyistä mansikoista. Puolentoista euron kukastakin pitäisi saada alennusta ja mansikat ostetaan kuitenkin ennemmin sieltä, missä ovat ulkomaalaiset, vielä huononpi palkkaiset poimijat ne keränneet. Rankka ala kaikinpuolin!

Läksiäislahja puutarhan työkavereilta! <3

Pietaryrtillä värjättyä lampaanvillalankaa.

Työt tosiaan loppuivat heinäkuun lopussa ja tässä on vietetty työttömän huoletonta elämää viimeiset pari viikkoa. Aika paljon on saanut koneella kyllä istua tekemässä työnhakusuunnitelmia. Mutta muuten olen levännyt, tehnyt pihahommia, säilönyt ja käynyt kalassa Beiben kanssa. 

Ekaa päivää työttömänä ja onnellisena kalassa!

Valtava ampiaispesä savustusmökissä!

Ja hakenut töitä ja olenpa työpaikan taas saanutkin. Haastattelussa kävin ja ihan varma ei vielä ole, koska työt alkavat.  Työsuhde on 1-3 kuukautta, todennäköisesti kestää pari kuukautta.  Se sopii hyvin minulle! 

Onnea on oma sato!

Ja lapsenlapset! <3

Mutta jännästi helpotti jotenkin ihan hirmuisesti oloa, kun on töitä tiedossa ja silti ne eivät ala ihan vielä. Saan tässä nyt olla vielä hetken ja hengähtää!
Tämän kesän puristuksen jälkeen olen pohtinut todella paljon sitä, että millaista olisi viettää yksi kesä ihan kokonaan niin, että tekisi vain näitä omia hommiaan täällä kotona.  Ilman työnhakua, joka tarkoittaisi myös ilman rahaa! Tätä ajatusta aion kyllä jalostaa talven aikana.

Mauri! <3

Serlachius museossa Jani Leinosen taidetta.

Opiskeluasioita olen myös miettinyt ja vähän mahdollisuuksia katsellut. Keväälle olisi yksi erittäin mielenkiintoinen koulutus, joka kyllä maksaa aika paljon. Mutta sitä harkitsen vakavasti!
Lisäksi kyselin TE-palveluilta mahdollisuutta saada lisäkoulutusta yrittäjyyttä ajatellen. Koska edelleen osa-aikainen yrittäjyys kiinnostaa. Kunhan saan tämän tulevan työni loppuun, katsotaan sitä sitten.

Ja tietysti Banksy!

Juupajoella Walleniuksen vapriikin taidenäyttely.

Joka tapauksessa olen huomannut, että minulle sopii tälläinen tapa tehdä töitä hyvinkin. Että olen vain pieniä pätkiä kerrallaan ja kokeilen eri juttuja. Jotenkin opiskeluista jäi uuden oppimisen palo ja haluan saada kokemusta eri hommista ja eri aloista. En nyt tässä tilanteessa haluaisi edes ottaa mitään vakituista kokopäivä hommaa vastaa. Nyt on sellainen tunne, että maailma on avoin ja pystyn tarttumaan erilaisiin mahdollisuuksiin, kun en ole pitkiä aikoja sitoutuneena mihinkään.


Vietiin kaverin tekemä pöllö 60-vuotislahjaksi.
On sahattu meidän pihakoivusta.

Taidetta Taide myllyllä Eräjärvellä.

Ei tämä kesä kuitenkaan ihan väsyneenä kivuissa kärvistelyyn, eikä asioiden vatvomisessa ole mennyt! Olen sitten kuitenkin tehnyt monen moista kivaa juttua. Olen käynyt yksin, sekä Beiben kanssa katsomassa monta taidenäyttelyä. Olen värjännyt vähän lankoja ja hoitanut kesäkukkia, joita tuli "pikkusen" hankittua työpaikkaetuna. 

Mehuhommiakin on tullut tehtyä!

Pikku purtilokin on päässyt vesille!

Olen saanut vähän aloitettua kukkapenkkien kunnostuksen. Minun perennapenkit pääsivät tosi huonoon jamaan uupumusaikanani ja niitä tuhoja olen alkanut korjaamaan. Kivaa, kun pihanlaitto taas kiinnostaa!

No words!<3

Ihania kesäiltoja!

Olen kyllä ihan vaan ollutkin. Ja lukenutkin olen pari romaania. Käynyt kirppiksillä ja lähiseudun ihanissa kesäkahvioissa. Suunnitellut asioita tehtäväksi, sitten joskus kun on aikaa ja jaksamista. 
Kuukunan ja Ompun kanssa olen viettänyt aikaa mahdollisimman paljon. Poikahan on nykyään kova yökyläilijä ja hän haluaa kovasti tulla aina mummulaan. Koska kuulemma mummulassa on kivaa, kun siellä on mönkkäreitä, karkkia ja kaakaota!
Muksut aloittivat molemmat päiväkotirumban taas, joten heilläkin on nyt omat kiireensä.


Ritarit nähty museokeskus Vapriikissa!

Kesään on mahtunut myös muutamat mukavat juhlat, kun ystävät ovat täyttäneet pyöreitä. Itsekin aion pitää pienet puutarhakemut. Juhlistetaan myöhässä valmistujaiseni ja vietetään viiskymppiset pois. Mukavampi näin kesäaikaan, kun sitten joulukuussa.

Ja aina jokin projekti meneillään!

Kiva, että olette jaksaneet käydä hiljentyneessä blogissani kuitenkin ahkerasti. Olenhan kirjoittanut monia hyviä postauksia säilönnästä ym. , jotka ovat joka vuosi ajankohtaisia. 


Mukavaa, että jaksoit lukea! Olisi kiva kuulla, miten Sinun kesäsi on mennyt!

12 kommenttia:

 1. Äläpä huoli, jokaisella on joskus aikansa hiljentyä. Ei se tarkoita hylkäämistä!
  Kiva oli lukea näin pidemmän kaavan kautta kuulumisia kuitenkin. Kiireinen kesä. Jollain tasolla tiedostan itsekin riskin, että alkaa uudestaan keulia ja uupuu tyystin. Jotenkin tosi vaikea pitää se tasapaino. Varsinkin sinulla, kun tuollainen työ on pakosta nimenomaan kesään painottuva.
  Olen kyllä samaa mieltä, että olisi aivan järjettömän hienoa joskus voida pitää kesä kokonaan vapaana (rahattomana) ja vaan miettiä ja puuhata omia juttujaan.

  Oletko kysellyt TE-keskuksesta starttirahaa, jos edes osa-aikaista yrittäjyyttä harkitset? Kuulin tuttavalta, että nykyään voi olla helpohkoa saada starttiraha, koska juurikin ison Koon takia sellaista pitää suosia. Koulutuskin kuulostaa tosi mielenkiintoiselta!

  Ihanat Kuukuna ja Omppu!! ♥ Odotan kyllä innolla tuota aikaa, kun saa yökyläkaverin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uupumisen merkit jotenkin tulevat tosi herkästi takaisin, kun sellaisen on joskus kokenut. Onneksi nykyään ne tunnistaa, eikä pidä normaalina olotilana. Niin kuin silloin joskus ennen!

   Mulla on sellainen käsitys, ettei starttirahaa saa muuta kuin täyspäiväiseen yrittäjyyteen. Mutta en ole kyllä varma!

   Poista
 2. Pitkä hellekausi näännytti nekin, joiden ei tarvinnut paahteessa työskennellä. Ei siis ihme, että raskaassa työssäsi uuvuit. Toivottavasti syksy tuo elämääsi hyviä vaihtoehtoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut ihanan rento elokuu, kun on tavallaan työpaikka tiedossa, vaikkei se olekkaan vielä alkanut. Ei tartte sellaisia asioita miettiä!

   Poista
 3. Hellekausi sai meilläkin hommat hidastumaan totaalisesti. Puutarha on ihan retuperällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä kuitenkin huomata, kuinka nopeasti luonto ottaa paikkansa takaisin!

   Poista
 4. Voi ahkera sinä!! Ihan toista on meininki täällä... Koko kesä vapaata ja kuinka saamaton voikaan ihminen olla? No erittäin, ainakin minä. Esim vaikka kesäksi suunnittelemani opinnot on osittain edelleen tekemättä ja osittain pakersin ne valmiiksi aivan vasta tässä äskettäin... Ärsyttää, miten sitä tulikin vaan väisteltyä niitä hommia koko kesän ja nyt sitten hirvee paine saada valmista aikaan.

  Tänään on mun viimeinen vapaapäivä ja aamulla alkaa työharkka. En osaa edes kuvitella, miten tulen sen jaksamaan... help! Neljä vuotta olen ollut pääosin kotona, ja sit yhtäkkiä pitäisi olla täydet viikot töissä... pelottaa, jännittää, kauhistuttaa ja kuitenkin myös kiinnostaa, mitä tuleman pitää.

  Olen miettinyt, oonko jotenkin jossain ihme burnoutissa, vaikka en oikeesti ole tehnyt mitään erityistä, siis niinku raskasta työtä tms. Onko noi viime vuodet ja opiskelut jotenkin salaa imeneet minusta mehut ja tekikö ne minusta ihan lopen uupuneen ja ahdistuneen viime keväänä, jolloin koko elämä meinasi hajota (avioliitto myös)? Ja senkö takia olen koko armaan kesän ollut niin, niin, niin väsynyt... Joka ainoa aamu on ollut kuin haudasta nousemista, vaikka miten paljon olisi nukkunut. Tai vähän, aivan sama, joka tapauksessa KOKO AJAN väsyttää. Välillä mietin, että mahtaako jonain aamuna ollakin sellanen tunne, että en jaksa nousta enää ollenkaan...

  Vai onko sittenkin niin, että tämä vuosikausien kotona kökkiminen (eli lähinnä yksin oleminen, vailla kaverikontakteja, kun kuitenkin olen sosiaalinen luonne) saa mut lamaantumaan ja nyt, kun alkaakin ihan erilainen arki, mä virkistyn. Kaipaanko mä vaan kerta kaikkiaan jotain tekemistä tämän "olemisen" sijasta? No, jää nähtäväksi...

  Koitapas nyt sinäkin ottaa rauhallisesti, sulla on tiukka opiskelurutistus takana ja sitten heti menit suoraan raskaaseen työhön... Sulla on oikeus myös levätä! Ja hei, jos suinkin vaan talous antaa myöten, niin kokeile ihmeessä ensi vuonna sitä kotikesää! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli kyllä ihan tollasia oireita uupumiskautenani, kuin sinulla. Jatkuva väsymys, korvien humina, muistivaikeuksia, toimeen tarttumattomuus, välinpitämättömyys kaikkea ja kaikkia kohtaan ym.
   Ei saa vähätellä sitä, että on "vaan ollut kotona ja opiskellut"! Itekin tiedän, että siinä on omat haasteensa saada opintoja etenemään, kun olet niiden kanssa yksin. Ilman opettajan ja muiden lähikontaktia.

   Toivottavasti harkkapaikka saa sinut piristymään! Kyllähän rutiinit tekevät meille ihmisillekkin hyvää. Ainakin tosi mielenkiintoiselta paikalta kuulosti!

   Poista
 5. Pitkä hellekausi vei mehut meistä vähemmän ahkerista ihmisistäkin-
  Onpa upea tuo pietaryrttikranssi. Kauniin sävyn sait siitä villaankin.
  Muista myös säästää itseäsi. Niin olet tehnytkin. Ainakin minusta vesillä ja kalassa olo on rentouttavaa.
  Hyvää elokuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseni säästämistä opettelen edelleen, mutta toisaalta olen kyllä ihan oikeaan suuntaan menossa!

   Poista
 6. Kyllä se vieras kokoaikatyö vie mehut ja helle vielä tiristää sen viimeisen pisaran. Hyvä kun sitten vähän saat hengähtää ja miettiä
  Jotenkin tuntuu että iteki oli aika samassa tilanteessa, työ vei voimat ja pätkätyötkin välillä oli kiventakana. Kurssia kävin jos jonkinlaista, puolen vuoden yrittäjyyskoulutuksenkin.
  Yrittäjyys vaatii senkin sen käymisen, mutta johan sulla on niitä tietoja ollut edellisessäkin koulutuksessa.
  Hienot kuvat ja maistuis kyllä muo mehut täälläkin :)
  Hyvää syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä vaan jaksa enään, vaikkei olekkaan kuin "vasta viisikymmentä"! Kuitenkin olen ollut keskiraskaassa ansiotyössä koko aikuiselämäni ja työelämän vaatimukset ja työtahti ovat kasvaneet koko sinä aikana. En yhtään ihmettele, ettei nuorempia ihmisiä kiinnosta tälläinen helvetillinen oravanpyörä! Juuri tuli aamu-tv:ssä, ettei hoito- ja ravintola-alalle saada työntekijöitä. Ihan hei rehellisesti käsi pystyy, että kuka haluaa revittää ittensä jollain noin 10 euroa/tunti palkalla itsensä. Olla töissä illat, viikonloput ja juhlapyhät. Not me!

   Poista