torstai 18. toukokuuta 2023

Pienet lättänokat!

 


Huhtikuun loppupuolella sain Beiben siskolta 10 ankanmunaa haudottavaksi. Tänä keväänä en konehaudottanut ollenkaan kananmunia. Meillä on 15 kanaa, joten se riittää nyt tällä erää. Mutta ankkoja on tehnyt mieli jo useamman vuoden. Kun munia tuli tarjolle, "pakkohan" sitä oli laittaa hautomakone tulille!


Ankanmunien haudonta kestää kauemmin, kuin kananmunien. Kanoilla se kestää noin 21 vrk, kun ankoilla noin 28 vrk. Nämä aloittivat kuoriutumisen 26 vrk jälkeen. 

 
10 munasta saimme 5 ankkatipua. Yksi oli kuollut kuoriutumisen jälkeen, yksi ei päässyt ulos munasta ja kolme ei kuoriutunut ollenkaan. 


4 tipuista on keltaisia, joten niistä tulee valkoisia ankkoja. Yksi on mustankirjava ja siitä tulee... no, kirjava.


Aika on kullannut muistot ja en muistanutkaan, kuinka työläitä ankkatiput ovatkaan. Vaativat enemmän hoivaa, kuin kanantiput.

Ekat kakat lattialla!

Ruoka on hyvä tarjoilla märkänä ja jo pienten tarvitsee päästä huuhtelemaan nokkaansa ja sieraimiaan. Joten vesiastian täytyy olla sellainen, että sinne ei huku. Sotkua syntyy ja ankantipuja pitää kylvettää. Vaikka ankantiput on niin suloisia, niin on ne tosi vaivalloisia.

Ruokamössö maistuu

Kuukuna on malttamattomana odottanut ankantipuja syntyväksi. Hän on saanut kellopuhelimen ja viime viikolla hän soitteli ahkerasti kysellen ankanmunien tilannetta.

Opetellaan nokan pesua

Onneksi nämä rättääjät voi pian siirtää talliin sisältä sotkemasta. 


Kaikesta vaivasta huolimatta, onhan nämä nyt niin suloisia ja hellyyttäviä, että mielellään näitä hoitaa!

Ruuan jälkeen väsyttää!

Seuraavaksi odotellaan ja jännitetään, että saiko Rakkari-pupu Nöpö-pupun tiineeksi!

Ensimmäiset kylpyhetket!


4 kommenttia:

  1. Kyllä ovat suloisia! Työtä riittää, mutta tuo söpöisyys ja hellyttävyys tosiaankin tekee työstä keveämpää. On varmasti lysti katsella pikkuisten touhuilua.

    VastaaPoista
  2. Voi mitä söpöläisiä. Teillä on oikea vauvalla siellä nyt hetken.
    Ihanaa sunnuntaita ja tulevaa viikkoa sinulle Marketta 🤍

    VastaaPoista