sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Toukalle pussi!

Vauvankorvikkeena toimii yksi pehmolehmist√§ni! ūüėĀ


Ystävänpäivänä syntyi vävyn veljen perheeseen poikavauva. Olin jo suunnitellut kutovani jotain heidän vauvalleen, mutta taitoni ovat "hieman" vajavaiset ja mihinkään upeisiin nuttuluomuksiin en kykene.
Onneksi löysin syksyllä netistä toukkapusseista juttua ja ohjeita sellaisen neulomiseen. Jopa minä sain sellaisen tehtyä!
Niille, jotka eiv√§t ole toukkapussista kuulleet; se on sellainen pikakapalo, jossa vauva tuntee olonsa l√§mpim√§ksi ja turvalliseksi. Sit√§ voi k√§ytt√§√§ my√∂s kevyen√§ makuupussina vaunuissa. 
En sen kummemmin ohjetta laita. Niitä löytyy vaikka kuinka, kun pistää hakusanaksi: toukkapussi. Omaani otin vinkkiä täältä ja täältä .Minä kudoin toukkapussini Novitan Wool -langasta, koska minulla sattui sitä olemaan. Sitä myös mainostetaan jo langan vyötteessä pehmeimmäksi villalangaksi mitä on.
Ohjeissa toukkikset on kudottu 7 -veikasta ja Nalle -langoista. Ainakin voisi luulla tuon 7 -veikan kutittavan vauvaa, vaikka vauva olisikin puettuna pussissa.Minä jätin toukkiksen avonaiseksi alapäästään ja virkkasin nauhakujan siihen. Virkkasin ketjusilmukoista nyörin, joten vauvan saa pussiin alakautta. Monissa ohjeissa vauva pujotellaan yläpäästä pussiin. Molempi parempi, neulos on kyllä niin joustavaa, että "toukan" saa pussiin molemmista päistä.Eihän tästä nyt mikään upea neuleluomus tullut, mutta toivottavasta ajaa asiansa ja pitää pikkutoukan lämpimänä!

2 kommenttia:

  1. Hyvä idea tehdä toukkapussin pohjaan nauhakuja. Helpottaa varmasti pukemista. Olen kuullut, että vauvat tuntevat toukkapussissa olonsa turvalliseksi ja nukkuvat niihin puettuina paremmin. Meidän lasten vauva-aikaan oli samantyyppisiä yöpukupusseja, joista tuo huppuosuus puuttui. Vauva laitettiin kaulaa myöten pussiin, joka kiristettiin alaosasta kiinni. Yöllä oli tarvittaessa helppo vaihtaa vaipat nauhaa löystämällä. Pissavaippoja en yleensä vaihtanut, mutta nuoremmalla oli tapana tehdä kakat yöimetysten aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me saatiin aikanamme kyllä niin huonosti mitään vinkkejä ja neuvoja, mistään ja keneltäkään. Olisin ollut kiitollinen, jos olisin moisista yöpukupusseista edes kuullut. Meidän tytär valvotti ja itki joka yö, puolentoista vuoden ajan. Toukkikselle olisi ollut käyttöä!

      Poista