sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Toukalle pussi!

Vauvankorvikkeena toimii yksi pehmolehmistĂ€ni! 😁


YstÀvÀnpÀivÀnÀ syntyi vÀvyn veljen perheeseen poikavauva. Olin jo suunnitellut kutovani jotain heidÀn vauvalleen, mutta taitoni ovat "hieman" vajavaiset ja mihinkÀÀn upeisiin nuttuluomuksiin en kykene.
Onneksi löysin syksyllÀ netistÀ toukkapusseista juttua ja ohjeita sellaisen neulomiseen. Jopa minÀ sain sellaisen tehtyÀ!
Niille, jotka eivĂ€t ole toukkapussista kuulleet; se on sellainen pikakapalo, jossa vauva tuntee olonsa lĂ€mpimĂ€ksi ja turvalliseksi. SitĂ€ voi kĂ€yttÀÀ myös kevyenĂ€ makuupussina vaunuissa. 
En sen kummemmin ohjetta laita. NiitÀ löytyy vaikka kuinka, kun pistÀÀ hakusanaksi: toukkapussi. Omaani otin vinkkiÀ tÀÀltÀ ja tÀÀltÀ .



MinÀ kudoin toukkapussini Novitan Wool -langasta, koska minulla sattui sitÀ olemaan. SitÀ myös mainostetaan jo langan vyötteessÀ pehmeimmÀksi villalangaksi mitÀ on.
Ohjeissa toukkikset on kudottu 7 -veikasta ja Nalle -langoista. Ainakin voisi luulla tuon 7 -veikan kutittavan vauvaa, vaikka vauva olisikin puettuna pussissa.



MinÀ jÀtin toukkiksen avonaiseksi alapÀÀstÀÀn ja virkkasin nauhakujan siihen. Virkkasin ketjusilmukoista nyörin, joten vauvan saa pussiin alakautta. Monissa ohjeissa vauva pujotellaan ylÀpÀÀstÀ pussiin. Molempi parempi, neulos on kyllÀ niin joustavaa, ettÀ "toukan" saa pussiin molemmista pÀistÀ.



EihÀn tÀstÀ nyt mikÀÀn upea neuleluomus tullut, mutta toivottavasta ajaa asiansa ja pitÀÀ pikkutoukan lÀmpimÀnÀ!

2 kommenttia:

  1. HyvÀ idea tehdÀ toukkapussin pohjaan nauhakuja. Helpottaa varmasti pukemista. Olen kuullut, ettÀ vauvat tuntevat toukkapussissa olonsa turvalliseksi ja nukkuvat niihin puettuina paremmin. MeidÀn lasten vauva-aikaan oli samantyyppisiÀ yöpukupusseja, joista tuo huppuosuus puuttui. Vauva laitettiin kaulaa myöten pussiin, joka kiristettiin alaosasta kiinni. YöllÀ oli tarvittaessa helppo vaihtaa vaipat nauhaa löystÀmÀllÀ. Pissavaippoja en yleensÀ vaihtanut, mutta nuoremmalla oli tapana tehdÀ kakat yöimetysten aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me saatiin aikanamme kyllÀ niin huonosti mitÀÀn vinkkejÀ ja neuvoja, mistÀÀn ja keneltÀkÀÀn. Olisin ollut kiitollinen, jos olisin moisista yöpukupusseista edes kuullut. MeidÀn tytÀr valvotti ja itki joka yö, puolentoista vuoden ajan. Toukkikselle olisi ollut kÀyttöÀ!

      Poista