keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Joulunviettoa Leppämäen tapaan!

Koululaisilta ostettu kranssi ulkosaunan ovessa!

Niin ne joulupyhät sitten olivat ja menivät! Miten tässä näin kävi! Niinkuin minä niitä odotin! Lähinnä ylimääräisten vapaiden takia, mutta kyllä minulla oli ihan joulufiilistäkin tänä vuonna.

Tonttu evakossa tappajakoirilta!

Ihania hyvänjouluntoivotuksia olitte edellisten postausten kommentteihin meille jättäneet. Kiitoksia niistä!



En ole juurikaan blogimaailmassa surffaillut joulunpyhien aikana. Instaa tuli päiviteltyä kyllä ahkerasti ja kuvia joulunvietostamme sinne laiteltua.


Aattona olimme Beiben kanssa ihan kahdestaan iltaan saakka. Aamusta haimme kuusen sisään ja koristelimme sen.



Se oli näyttänyt lumisena metsässä ihan hyvältä. Mutta aikas ränkky sen sitten kuitenkin oli! Koristeltuna siitä tuli kuitenkin kaunis ja ihana tuoksuhan siitä pirttiin saatiin!




Maurikin kierteli kuusta ja tarkisti lahjatarjonnan! =D

Aatto kului puuhastellen. Elukoita hoidellen ja ruokkien, saunaa lämmitellen ja viimeisiä lahjoja paketoiden.
Beibe savusti lohta ja siikaa kodassa joulupöytään.

Merkkari ja Punkkari saivat aattoaamuna jättiporkkanan!

Mauri vahtii, ettei Beibe pääse livahtamaan ilman sitä mihinkään!

Tosin, ei se oikein ulkonakaan viihtynyt!
Joulukalat valmistumassa!


Kyllä luonto hemmotteli meitä oikein kunnolla! Saatiin valkoinen joulu ja aurinkokin paistoi. Aivan ihana ilma!
Aaton vastaisena yönä kyllä kävi aikas myteri ja piha oli ihan täynnä koivunrisuja. Onneksi tuuli kuitenkin tyyntyi aamua kohden!





Tänä vuonna emme liottaneet lipeäkalaa laisinkaan itse. Meillä oli vielä pala viime vuotista pakkasessa ja sen oli epäilyksestäni huolimatta ihan priimaa. Ulkona puuhastelun lomassa oli kiva käydä välillä syömässä lipeäkalaa valkokastikkeen kera. Siitä jos mistä tulee jouluntuoksu pirttiin!

Tontut tauolla! =D

Meidän jouluherkku! Jakaa kyllä mielipiteitä tämä lipeäkala!

Meillä oli tänä jouluna kolme joulukuusta. Niinkuin useana aiempanakin vuonna. Se minun valkoinen muovikuuseni, tavallinen kuusi pirtissä ja ulkosaunalla oli omansa.


Meistä on mukavaa, kun saunalla on oma kuusi. Se tuo jotenkin tunnelmaa joulusaunaan. Beibe haki kuusen saunalle omasta "mettästä" jo aatonaattona.
Koristeet ovat aina samat joka vuosi. Olen maalannut spraymaalilla ystäväni Päpän minulle joskus koiralenkillään keräämät isot kävyt. Ne sopivat kivasti saunan kuuseen. Tänä vuonna Beibe yllätti minut tekemällä foliosta tähden kuuseen ja laittoipa hän siihen valotkin!

Kuusen jalkana on kivi, mihin on porattu reikä.



Kaikki ulkoelukatkin saivat omat "kuusensa". Kanit ja kanat saivat isoja havunoksia kämpilleen. Lampaat ja Hehku saivat havuja tarhaansa. Tosin lampaille vein pienen kuusen niiden karsinaankin. Kovasti ne sitä tykkäsivät nakertaa.

Ella

Jade

Jade

Synkkä ja likat ihmettelevät kuusen oksaa.

Helmiina ja Talvi ovat uteliaita!

Hehkulle maittaa heinä paremmin kuin mitkään havut!

Tippi ja Napero!

Muuten elukat saivat suht normaalit ruuat jouluaattona. Hieman ekstra porkkanaa ja leipää. Kanat saivat joulupuuron jämät kiisseleineen. Hehkulle pari palaa tuoretta ruisleipää.
Luonnonlinnuille laitettiin pähkinöitä ja talipalloja.

Lampaiden jouluherkut!


Minua vaivasi flunssa joulunpyhät, mutta onneksi ei ihan vuoteen omaksi kuitenkaan vienyt. Pää on ollut tukossa ja kuiva, ärsyttävä yskä. Otinpa oikein parin tunnin päivätirsatkin olkkarin sohvalla. Enpä ole tainnut koskaan ennen jouluaattona päiväunia ottaa!

Hyasintit ovat olleet tosi tuoksuvaisia tänä vuonna!

Päivätorkkujen jälkeen olikin sitten jo joulusaunan aika. Ihanasti alkoi jo hämärtämään ja Beibe oli laittanut tulia pihaan. Voi että oli kaunista!

Ulkosauna ja patakatos jouluvaloissaan!

Saunareissulla kävin sytyttämässä kynttilän eläinten haudoille!

Saunottiin pitkään ja hartaasti. Me syömme yleensä jouluaterian vasta saunan jälkeen, koska täydellä vatsalla ei todellakaan jaksa saunoa!

Pukuhuoneen puolella oleva kynntelikkö valottaa löylyhuonetta.

Tein meille saunajuomiksi "drinksut", joihin tuli puolet ihan tavallista alkoholitonta glögiä ja puolet russiania. Jäisiä puolukoita vielä juoman joukkoon. On tosi hyvää!
Juomaan voi laittaa vodkaa tai vastaavaa, mutta jätin sen tällä kertaa pois.

Hieman ehkä "saatanallinen" tämä meidän juomakuva! ='D

Saunan jälkeen olikin sitten vuoro syödä! Tytär ja vävykin saapuivat ja menivät saunaan koiransa kanssa. Meillä oli jo niin kova nälkä, että aloittelimme ruokailun heidän saunoessaan.


Minun joulupöydässäni täytyy olla aina herneitä!


Ruuan jälkeen oli Beiben vuoro hieman korahtaa! ='D

Loppuilta menikin sitten lahjoja availtaessa ja koirien kähjäämistä katsellessa. Eipä sitä paljon muuta aattoiltaan tarvitakkaan!

Mauri sai vartissa irti paloja omasta kumilelustaan!

Ei tunnu mistään saavan mäyräkoiraa kestäviä leluja!

Illalla tosi myöhään kävimme vielä koirien kanssa kinkunsulatuslenkillä ja ihastelemassa kirkokylän kävelytielle sytytettyjä ulkotulia. Kuhmalahden yrittäjät talkooporukalla sytyttävät joulukirkonmenojen aikaan valtavan määrän ulkotulia koko kirkonkylän, noin kilometrin mittaisen kävelytien varteen. Se on tosi kaunis näky ja sitä monet käyvät ihastelemassa pitkienkin matkojen päästä.

Harmi, ettei kuviin saa tunnelmaa kuvattua hyvin!


Niin koirat, kuin ihmisetkin olivat kyllä ihan poikki ja valmiita nukkumaan.

Benja nukahti olkkarin lattialle...

... niin Mauri valtasi heti sen petin! =D
Kyllä me ollaan naurettu Maurille. Siitä varmasti koko joulun paras asia oli se, että Benjan vanha sänky jäi meille ainakin toistaiseksi. Benja kun sai pukilta uuden!

Joulupäivänä olikin sitten lisää vieraita tiedossa. Meillähän on perinteisesti juhlistettu isäni syntymäpäivää syömällä veljieni perheiden kanssa. Tänä vuonna oli vuoro syödä meillä ja asiaan kuuluu, ettei jouluruokaa ole tarjolla. Nyt menu sisälsi tortilloja ja tacoja lisukkeineen.





Helppo ruoka tehdä isollekkin porukalle. Tein jauheliha-paputäytteen ja broiler-maissitäytteen. Lisukkeina oli kasviksia, paria erilaista chiliä, kahdella eri vahvuudella olevaa tuunattua salsaa ja itse tehtyä guacamolea. En tajua ollenkaan sitä turkoosin väristä kaupan valmista, missä ei ole avocadoa laisinkaan!

Avocadokin näyttää pitkää nenää valmiille guacamolelle!


Olin ostanut jo aiemmin tukusta mielenkiintoisen aineksen, minkä ajattelin nyt avata, kun oli runsaasti syöjiä. Säilöttyä kaktusta! Olettekos koskaan maistaneet? Minä, eikä kukaan muukaan syöjistä olleet moista maistaneet.


Maistui miedosti suolakurkulle ja sopi ihan hyvin tälläiseen tex-mexruokaan lisäkkeeksi. Ei ollut edes kallis kokeilu. Maksoi muistaakseni 3-4 euroa. En tiedä, mahtaako tätä saada kaupoista. Keskon tukusta ostin tämän purkin.

Mielenkiintoinen kokeilu!


Toisen veljeni vaimo oli tehnyt todella herkullista täytekakkua, missä oli sisällä vadelmaa ja päällä salmiakin makuista kuorrutetta ja salmiakkivalkosuklaarouhetta.


Toinen veljeni tuli joululomille Tokiosta ja sain häneltä myöhästyneen synttärilahjan. Hän oli ostanut minulle Predator -hirviöfigurin. Se pääsi vessaan kaapin päälle katselemaan pyntyllä istujaa!


Koirat kävivät ylikierroksilla, kun ihmisiä oli niin paljon. Varsinkin Benjaa piti käydä riehuttamassa pihalla vähän väliä.






Mihin se pieni Juha-Tapion näköinen koiranpentu on kadonnut? Benja on jo 8 kuukauden ikäinen ja painaa 22 kiloa. Iso ja ihan sikaenerginen likka!


Onneksi sekin välillä rauhoittuu ja ne nukkuvat Maurin kanssa niin suloisesti. Nukkuva koira:paras koira!


Ja sitä mieltä taisi olla Lakritsakin, joka asui melkein koko joulun yläkerrassa!

Tytär ja vävy lähtivät vävyn mummulaan ja loputkin vieraat pikkuhiljaa omiin koteihinsa jatkamaan joulupäivän viettoa. Maurikin sai vihdoin keskittyä Benjalta saamaansa kalkkunapururullaan häiriöttä.


Beiben kanssa katsottiin vähän erilainen Arska- ja jouluelokuva. Tositapahtumiin perustuva elokuva kertoi virheen tehneestä lennonjohtajasta ja siitä johtuneesta onnettomuudessa tyttärensä ja vaimonsa menettäneestä miehestä.

Jos joku ei vielä tiennyt, ollaan kovia Arska-faneja!

Mukava joulupäivä syömisineen ja seurusteluineen läheisten kanssa. Yksi asia, mistä olin tosi ihmeissäni, etten ollut syönyt kuin kaksi suklaakonvehtia koko jouluna!



Näissä tunnelmissa oli ihana mennä nukkumaan!



Tapaninvastaisena yönä olikin sadellut ainakin 10 senttiä lunta ja pakkastakin oli joitakin asteita. Oli alettava lumitöihin ja pirtin lämmitykseen. Ja siinä välissähän piti hörppiä glögiä minkä ehti!




Mitään ihmeellisiä suunnitelmia meillä ei ollut tapaninpäivälle. Olin luvannut ottaa Benjan meille siksi aikaa, kun tytär ja vävy menisivät vävyn toisessa mummulassa käymään. Likka saisi purkaa energiaansa lumipöykyissä juoksemisella.

"Crazy dog!"

Koska lunta oli satanut pyhien aikana niin paljon, ajattelin lähteä koiran kanssa lumikenkäilemään naapurin ja meidän pelloille. Vähän kyllä kieltämättä mietitytti yhdistelmä Benja ja lumikengät. Mutta ajattelin, ettei yrittänyttä laiteta.

"O-Ou!"

Mutta ennakko-odotuksista huolimatta, Benja oli ihan fiksusti. Ensin se vähän yritti näykkiä lumikenkien kärkiä, mutta kyllästyi siihen touhuun äkkiä. Minun piti varoa kovasti, etten astu kenkien pohjissa olevilla jääterillä sen tassuille.
Benja poukkoili kuin rusakko pitkin peltoa ja välillä väsyessään kulki minun kantapäilläni lumikenkien jäljissä. Sitten se keksi, että kun minä pysähdyin huilimaan, voi tulla istumaan lumikenkien päälle.

On se ovela!

Jos oli koira väsynyt meidän rämpimisen jälkeen, niin olin minäkin! Mutta kivaa oli ja tulipahan ulkoiltua.

Koiran lähdettyä omaan kotiinsa, minä keittelin kahvia meidän joululahjakeittimellä. Saatin tyttäreltä ja vävyltä uusi Moccamaster. Meidän vanhassa ei ole automaattista virran katkaisua. Nuoret olivat sitä mieltä, että tulevassa mummulassa pitää olla turvallinen kahvinkeitin. "Dementiakeitin", sanoi Beibe! Niin, mehän ollaan kuitenkin vielä ihan alle 50-vuotiaita molemmat!
No, nyt on hieno, kirkkaan punainen keitin ja hyvät, kuumat kahvithan sillä sai!



Kaikenlaista muutakin kivaa ja hyödyllistä saatiin joululahjoiksi. Kahvia, villasukkia, kirjoja, suklaata, raha-arpoja, glögiä, itse tehtyä granolaa, ym., ym..


Tuo lakritsikahvi on varmaan mielenkiintoisen makuista!

Ihan mahtavia kirjalahjoja!

Ihanat pyhät on nyt takana! Voi että, oli mukavaa! Teistä ei ehkä siltä vaikuta tämän postauksen luettuanne, mutta kyllä me ihan rentouduttiin ja levättiinkin. Tämä on vain meidän tyylimme rentoutua, koko ajan jotain puuhaten!


Nyt olisi kolme päivää töitä ja sitten taas juhlitaan vuoden vaihtumista. Ja mikä parasta, taas on yksi päivä ylimääräistä vapaata!


10 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloinen joulu teillä on ollut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihanat pyhät! Harmi vain, että loppuivat...

      Poista
  2. Kiva, perinteinen joulu ollut teillä! Eläimetkin saivat herkkunsa. Mukavia välipäiviä!

    VastaaPoista
  3. Paljon on teidän jouluun mahtunut!! Ja tosi mukavalta kaikki kuulostaa. Aktiivisuudessa mitattuna meidän pyhät on olleet aivan toisesta laidasta, silkkaa kököttelyä... Yhdessä tekemisestä ei ole ollut tietoakaan täällä, lähinnä ollaan majailtu jokainen omissa nurkissamme! Mä aika usein mietin, että tuntiskohan sitä itsensä jotenkin elävämmäksi (ja onnellisemmaksi,iloisemmaksi...), kun olis tekeväisempi ja etenkin jos yhdessä puuhais kotona kaikenlaista... Nyt elämä on melko tylsää. Nämä sinun puuhailut on aivan ihania aina lukea, sinun elämä vaikuttaa täyteläiseltä ja onnelliselta! ❤ Mukavaa loppuvuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon jäi tekemättäkin, kuten esim. toi kököttely! Olin niin suunnitellut makaavani ja lukevanikin vähän jossain vaiheessa, mutta kun täytyy hillua koko ajan, jäi sitten lukematta. Oma syy! Onneksi kuitenkin maltoin edes ne tirsat ottaa, kun kipeänäkin olin!

      Ei mekään nyt ihan koko ajan yhdessä touhuta! Niin jouluna, kuin muulloinkaan. Omiakin juttujamme puuhastellaan, mutta tosin aikas paljon juurikin kotosalla.
      Yhdessäolo tuntuu meistä tosi luontevalta ja me viihdytään hyvin yhdessä. Onneksi tytär ja vävykin tykkäävät käydä meillä. Voi olla, että tuon koiran ottamisen jälkeen heillä on vähän "oma lehmä ojassa". Meillä on niin hyvä antaa koiran riehua vapaana ja purkaa energiaansa!

      Onnellisuus ja tyytyväisyys elämään on vaikea käsite. Minä pidän elämääni ihan onnellisena. Elämän perusasiat ovat kunnossa! Mutta on minulla, niinkuin Beibelläkin omat murheemme. Ei tämä elämä aina niin auvoista ole. Mutta onneksi kuitenkin suurimman osan ajasta!

      Samoin sinulle! <3

      Poista
  4. Mukava ja ainakin vauhdikas joulu vaikuttaa olleen. No minä sitten olen syönyt sinunkin edestä suklaakonvehteja, en ilkeä sanoa paljonko. Enkä tiedäkään. Ehkä se nyt pitää syödä ja sit uudenvuoden ja joulun välillä ei :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En todellakaan tiedä, miten tässä näin kävi! Ehkä suklaan syömättömyys johtui siitä, että töissä oli jatkuvasti suklaata tarjolla. Ei vaan jotenkin tehnyt mieli!
      Eipä silti, kyllä kaikkea muuta tuli tungettua naamaan! Mutta onneksi ei saatu suklaata kauheasti lahjaksikaan. Eipä tule nyt todellakaan syötyä sitä koko uudenvuoden ja joulun väliä!

      Poista
  5. Oi ihanuus mitä kuvia♥ Niin kauniita ja tunnelmallisia! Teillä on ollut ihana joulu koko poppoolla! Jouluna tulee kyllä aina syötyä ihan liikaa kun kaikkia herkkuja on vaan pakko maistaa...ja suklaata monta rasiaa:) On tuo joulu vaan ihanaa, rentouttavaa ja herkullista aikaa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kaunista, tunnelmallista ja työntäyteistä! ='D

      Vähän on haikea olo, kun joulu on ohi! Mutta onneksi on tulossa uusi vuosi ja kevättä kohti käännytään!

      Poista