Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

lauantai 26. toukokuuta 2018

Viikkonäkymiä 21/52, aamuinen kohtaaminen, tapahtumia kylillä ja ihana pieni ananasmies!Huh huh hellettä! Alkaa olemaan meikäläisille ihan liian kuumaa. Varsinkin, kun pitäisi vähän hommiakin tehdä pihalla. Ja jos ei helle piinaa, niin hyttyset, jota on niin pirusti! Onneksi ollaan hankittu pari kesää sitten Hankkialta sellainen mukana kannettava hyttyskarkoitin, joka ihme kyllä tehoaakin hyvin.

Kahvittelu paviljongissa onnistuu nippa nappa tämän kanssa!

Koko viikon on ollut tosi kuumaa ja kuivuus alkaa jo piinaamaan. Niin uskomatonta kun onkin, että vielä muutama viikko sitten alapellolla maa oli ihan upottavan märkää. Mutta näin kasvukauden alussa, kasvit varmasti ottavat osansa ja loput haihtuu taivaan tuuliin.


Lauantai 26.05.2018, klo 21.00, aurinkoista, tuulenpuuskia, +21 astetta.Beibe jäikin jo kesälomalle ja onhan nämä nyt sellaiset unelmakelit lomailla. Jos tykkää tälläisestä kuumuudesta ja hyttyspaljoudesta! Aamuisin ei edes viitsi mennä ulos nauttimaan aamiaista, koska se ei ole mikään nautinto. Vaikka olisikin hyttyskarkotin mukana. Niitä on aamulla niin paljon, ettei sekään ihmeisiin pysty!

Munakokkelia, tuorepuuroa ja kahvia... ihan sisällä nautittuna!
Aamut ovat kuitenkin nyt tosi ihania, jos noita verenimiöitä ei oteta huomioon. Pitkään fiilistelen ulkona elukkahommien ohessa. Tuoksu ulkona on ihan mahtava, kun omenapuut ja pihasyreenit kukkivat. Linnut laulaa ja on ihanan vihreätä!


Olin lampolan takana nyhtämässä heinää kaneille, kun ihan sattumalta huomasin yhdessä heinänkorressa perhosen. Jos se ei olisi raottanut siipiään niin, että näin siivissä olevat siniset täplät, perhonen olisi jäänyt minulta huomaamatta. Onneksi raotti, koska olisin voinut sen vahingossa tallata.


Sisällä näytin kuvia Beibelle ja vähän guuggeloitiin. Löydettiinkin perhosen nimi ja se on nastakehrääjä. Vieläpä selvisi, että kyseinen yksilö on koiras, koska sillä on viuhkamaiset tuntosarvet. Tosi hieno kohtaaminen, vaikkei perhonen mikään harvinaisuus ollutkaan. Mutta meille ennen näkemätön kuitenkin!Minä jään ensi perjantaina lomailemaan ja maltan tuskin odottaa loman alkua. Mutta otin vähän jo tuntumaa lomamuudiin ja käväisin parissa kesänavaustapahtumassa tässä nurkilla.

Eräjärvellä oli Järvenpään kyläyhdistyksen taimienvaihtopäivä ja kauppareissulla poikkesin ihan vaan kahvilla ja katsomassa tarjontaa ja juttelemassa tuttujen kanssa.


Ostin kahvikakun, hiivaleivän ja violetin soilikin. Viime vuonna ostin vaaleanpunaisen ja olen saanut sen pysymään hengissä ja kukkimaankin runsaasti.
Kahvittelun lomassa oli mukavaa jutustelua ja kun olin lähdössä, paikalle päräytti varmaan parikymmentä motoristia. Sanoivat lähteneensä aamulla Seinäjoelta, mutta määränpää meni minulta ohi. Hauska juttu, että pysähtyivät tauolle tälläiseen tosi pieneen tapahtumaan.


Poikkesin vielä meidän pitäjän taimistolla, Kultapellon puutarhalla, katsomassa heidän tapahtumansa antia. Tyydyin ihailemaan kasvihuoneiden antia ja teinkin hieman hankintoja.

Kukkia silmänkantamattomiin!

Nämä "roiskitut" petuniat ovat ihania!

Kotona alkoikin sitten hommat, koska Kuukunalla on sunnuntaina kastejuhlat. Piti vielä vähän leipoa ja tehdä pestoa ja humusta salaattipöytään. Ja poikkesihan itse juhlakalukin mummulassa, ihanassa ananasbodyssaan. Voi että, kun meillä oli taas niin hauskaa yhdessä! <3Huomenna on tärkeä päivä pienen Kuukunan elämässä ja sitä tulee melkein 50 vierasta juhlistamaan. Onni on iso lähisuku!

4 kommenttia:

 1. Oi miten ihana hurmuri! Suloinen pieni ananasbodyssään :D

  Ja taas teilläpäin tapahtumia! Olikin varmaan kiinnostavaa, kun motoristitkin toppasivat pyöränsä. Missä tuo tuollainen puutarha siellä teilläpäin on? Nihtilässä ja Honkasella olen käynyt, tuo oli aivan outo. Onko siellä perennan taimia? Metsästän kissanhäntäkukkaa eli komeaaluppiota, unohdin hankkia sen Ukin reissulla.

  Mukavaa loman odotusta! Toivottavasti sää ei ihan kauheasti kylmene, ukkonen ainakin kai ensi viikolla paukkuu ja sataa (toivottavasti lempeästi ja riittävästi).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täällä alkaa näitä tapahtumia pukkaamaan!

   Kultapellon puutarha on noin 5 kilometriä kirkonkylältä vielä eteenpäin Pohjaa kohden. Eli Kuhmoisiin päin.
   Siellä ei kyllä ole kuin kesäkukkaa ja vihannesten taimia .

   Kiitos vaan hyvän loman toivotuksista! Kyllä sitä sadetta saisi tulla, kunhan vain ei kovin rajusti sataisi! 😃

   Poista
  2. Ihana pieni napero . Ihanaa ristiäispäivää sinne.

   Poista
  3. Kiitos! Kastejuhlat menivät hyvin ja poikakin nimensä sai! =D

   Poista