maanantai 26. elokuuta 2019

Opiskelijaelämää, yöt kyborgin kainalossa ja alko-oviremppa käynnissä!


Kyllä tämä aika menee haipakkaa! Jo kolmas kouluviikko on startannut ja olen kyllä vieläkin aikas hämilläni tästä nykyajan opiskelumallista. Kaikki tieto täytyy itse hankkia ja myös se tieto, mistä sitä tietoa saa. Meitä on vain sparrattu tähän ja tiimitöinä tehtäviin projekteihin. Opiskelu on siis projektien kautta itseohjautuvaa tiedonhankintaa. Ja siis minähän opiskelen ihan perustutkintoa ympäristö- ja luontoalalla. En missään korkeakoulussa tai yliopistossa!

Opiskeluhan on varustelaji!

Meidän piti piirtää, mikä on meidän supervoima. Minä olen
rakastava päivänkakkara!

Mindfulneskortit, joissa on minulle tärkeitä asioita !


Kai tähän kahden vuoden aikan tottuu ja käytäntöihin oppii. Mutta jotenkin tuntuu siltä, että kuormittuuko tässä liikaa, kun täytyy jatkuvasti olla se tietoa tuottava, eikä vastaanottava osapuoli. Ja vähän mietityttää sekin, että tuleeko kauhea paniikki koko ajan keksiä jotain projektin aihetta. Onko kaikki ideat käytetty loppuun sitten kun valmistun? Nyt kyllä ymmärrän täysin nuoria, että he ovat ihan hukassa ja ylikuormittuneita opinnoissaan. Minulla sentään on elämän tuomaa kokemusta asioiden hoitamisesta, mitä ihan nuorilla ei välttämättä ole.

Kiisselimuija on onnellinen koulussa tarjottavista
jälkkäreistä! <3

Siis, kouluruokahan on Ahlmanilla ihan taivaallisen
hyvää! Kaikki on lähiruokaa, luomua ja sen sellaista!

Viime viikolla sai käydä Ravintola Annassa ostamassa
pintxoja.

Ravintola-alan oppilailla oli oma pintxo pop up. Nämä ovat
mesiangervolla maustettuja keksejä.

Ja nämä siankärsämöllä maustettuja focacciaa lisukkeineen.


Mutta ei silti, kyllä ala tuntuu ihan omalta ja olenkin kyllä ihan hyviä ideoita saanut. Porukassa on helppo innostua ja olla innovatiivinen!
Meillä on kiva luokka. Tai sekään mikään luokka ole, vaan kotitiimi. Mutta kuitenkin, kivoja ihmisiä kaikki tyynni! On nuorta, vanhaa ja siltä väliltä. Minä olen sieltä vanhimmasta päästä.

Käytiin tutustumassa eläintenhoitajien tiloihin.

Heillä on hieman erilaisia opiskeluvälineitä kuin meillä!

Lehmän anatomia tutuksi.

Meidän opiskeluvälineitä! =D


Oppimisympäristönä Ahlman on kyllä ihana! Me ollaan oltu paljon koulun pihalla, missä on ulkoluokka, Pirkanmaan perinnepiha ja omenatarha.
Lehmiä on kiva käydä katselemassa ja monesti ne tulevat aamulypsyltä ja tie on suljettu, kun aamulla kouluun mennessäni. Ei kyllä harmita yhtään, vaikka joutuu odottamaan. Kyllä luontoalaa on kiva opiskella luonnonkeskellä, vaikka melkein keskellä Tamperetta ollaankin.

Ollaan onneksi ehditty vähän jalkautumaan maastoonkin.

Ensimmäisen tiimiprojektityön maisemia.

Sydänilmestys kaadetun koivunrungolla! <3

Käytiin myös tutkimassa urbaania metsää koulun takana.

Ei huonot puitteet koulutyöskentelyyn!

Metsäpolku johdatti alikulkutunneliin!


Tässä opiskelussa on ollut se hyvä puoli, että jaksan olla toimelias koulupäivän jälkeen. Vaikka pää höyryää ja välillä ei illalla uni tule ajatusten pyörien nupissa, kroppa ei ole ihan soosina. Kivut ovat läsnä päivittäin, mutta ne eivät ole sietämättömiä. Olen jaksanut vähän keräillä kaikenlaista kuivuriin, säilönyt ja pakastanut. On ollut kyllä mielekästä puuhaa, mieli on iloinen talvenvaraa kerätessä.

Pistin siänkärsämöitä kuivuriin. En tiedä, mitä näillä teen.
Mutta hyvä olla olemassa, jos vaikka tarvitsen talvella
"johonkin projektiin"! ;D


Beibekin on piristynyt. Ei kyllä tosin minun opiskeluistani, vaan ihan hyvin nukutuista unista. Hän sai keväällä asentouniapnea diagnoosin ja sellaisen happilaitteen käyttöönsä. Nyt minä nukun kyborgin, tai Darth Vaderin vieressä kaiket yöt! Välillä kyllä tulee mieleen ihan kuolemansairaskin, kun hän makaa vieressäni tuo maski naamalla.
Ja todellakin ihan hyvin nukun, koska laite on tosi hiljainen. Pieni suhina ei minun untani häiritse. Enemmän ne toisen hengityskatkokset häiritsivät!Nyt kun me molemmat ollaan niin pirun energisiä 😆, aloitettiin vihdoinkin telkkuhuoneen alko-ovin remppa. Se on ollut to do -listalla jo monta vuotta.Beibe repi sieltä halteksilevyt ja tapetit veks. Oltiin vähän pelätty, että sieltä levyjen alta löytyisi jotain jälkiä tiivistyneestä kosteudesta, mutta ei onneksi ollut mitään hämminkiä.
Mutta taas tuli eteen todisteita siitä, kuinka halvalla ja huonoista jämämateriaaleista tämä meidän pieni talo on tehty.
Alkuperäinen osuus on rakennettu 1929 ja tätä on laajennettu tässä asuneen perheen kasvaessa. Yläkerta on rakennettu 60 -luvulla, jos seinän välistä löytyneisiin sanomalehtiin on uskomista.Alko-ovisyvennys on "kasattu" ihan silppulaudoista ja kaikenlaisista paneelinpätkistä. Tälläistä on tullut vastaan muuallakin täällä talossa. Kaikki on tehty jostain jämistä.
Mutta ajateltiin kyllä sitäkin, että tällä meidän pikkutöllillä ei varmaan ole kyllä kovin iso hiilijalanjälki. Rakennusmateriaalit on varmaan aika pitkälti olleet jonkin toisen rakennusjätettä.

Sarjassamme "kootut teokset"!

Ja kuka sanoo, ettei ennen ole osattu kierrättää!


Alko-oviremppa kyllä vaan tyssähti heti alkuunsa. Ollaan taas ihan eri aikaan kotosalla ja viikonloppunakaan ei ehditä paneli- ja tapettikaupoille. Joten homma jatkuu varmaan vasta ensi viikolla.¨Mutta mikäs kiire meillä on, tässä valmiissa maailmassa!

Mauri ihmettelee, että mitä ihmettä täällä tapahtuu! Beibe on heitellyt rakennusjätteet ikkunasta alas.
12 kommenttia:

 1. Hauska tuo Mauri, ihan kuin se todella olis pysähtynyt kattomaan, että siis mitä..??

  Mutta joo, todella toi opiskelu nykypäivänä on melko omalaatuista. Itseohjautuvuus on se, mitä kaikessa haetaan. Entä jos itseohjautuu ihan väärään suuntaan, kun ei vaan tiedä, mihin pitäisi edes ohjautua?? Entä jos kaikki into, tieto ja taito lannistetaan sillä, että pitää osata käyttää jotain saakelin ohjelmia tietokoneella, eikä ne vaan taivu?? Onko oikein arvioida jonkun LUONTO-osaamista sillä, miten hän osaa käyttää officen ohjelmia...?? Minä annan tälle nykytyylille 4- asteikolla 4-10!!!

  Onneksi teillä on kuitenkin ihana tuo opiskelupaikka. Meillä oli aiempien opintojen ekana vuonna just kanssa aivan mahtava se paikka, mutta sitten meidät, LUONTOALAN OPISKELIJAT, heitettiin kaupunkiin. Oltiin siitä todella nyreissämme. Kaikki meni hankalaksi, opettajatkin väsyi ja osa lähti poiskin. Myös opiskelijoista osalle riitti tämä touhu, koska paikan vaihdoksen myötä myös mahdollisuus tulla koululle vain aika ajoin vaikeutui tosi paljon: aiemmassa paikassa oli samassa talossa huoneita, joissa sai ilmaiseksi majoittua. Nyt olis pitänyt pitkämatkalaisten hommata joku muu kämppä aina satunnaisesti. Meillä ei ollut enää edes omaa kotiluokkaa, minkä olisi voinut tehdä kivaksi julisteilla tms, päin vastoin osa opiskelusta pidettiin tietokoneita täynnä olevassa atk-luokassa, jossa ei saanut muuta kuin päänsäryn niistä kaikista koneista ja keinovaloista... versus että siellä aiemmassa paikassa voitiin mennä vaikka pihamaalle pitämään tunteja!!! Mitä v***ua ne päättäjät oikein ajattelee???

  Tuo on kyllä ihanaa, että olet nyt jaksavaisempi. Olet niin oikealla tiellä ja uskon, että jotain sä keksit sitten opintojen jälkeen, että voit lähteä tyystin uusille urille työelämän kanssa. Sä oot niin moniosaaja!! Jospa se ajatus tässä parin vuoden aikana jalostuisi.

  Toi maski on kyllä melko juttu, hyvä että sellainen on keksitty. Mut onhan se vähän sellanen avaruusnaamari. Olin kerran yksissä bileissä, missä yksi hiukan väsähtänyt juhlija piti auttaa laittamaan se yöksi. Naurettiin niin, kun kaveri sanoi, että no niin, laitetaas nyt tää lentäjän naamari paikoilleen... =)

  Tuota teidän energisyyttä en voi kuin ihailla. Tehän puuhaatte AINA jotain!! Ootte menossa sinne ja tänne ja koko ajan on puuhaa eläinten ja puutarhan kanssa. Mä istun kotona tasaperseelläni samaan aikaan... No joka tapauksessa hauskaa remppailua sinne! Oikeastaan aika kivan näköinen toi värikäs lautaseinä ("kootut teokset")!

  Nyt mun pitäis ohjata itseni opiskelujen pariin... tätä tää on, koko ajan olis jotain kiinnostavampaa kuin joku ekologian lukeminen... *huoh*

  Tsempit sinne!! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On toi vähän hurjaa nykyään toi opiskelu! Mutta niin se on lukiolaisillakin ja nythän ne kokeili ala-asteikäisillekin. Se nyt oli onneksi kai väärin ymmärrys!
   Kyllä luontoalan opiskelua on vaikea sisäistää pelkästään luokkahuoneessa. Mekin onneksi voimme olla ulkona tekemässä noita hiton projekteja.

   Kyllä mä varmaan sen oikean suunnan löydän opiskelulleni tän parin vuoden aikana.

   Tuo happivehje on ollut Beibelle kyllä tosi hyvä juttu. Sillä on ollut pari reissua kavereiden kanssa ja kyllä on ottanut sen mukaansa. Ei ole nukkunut kuin pari yötä ilman sitä sen jälkeen kun sen sai.

   Ilmankos mulla on niin pyöreä pylly, kun en ehdi istumaan! 😂

   Ei muuta kuin tsemejä sullekin opiskelun haasteisiin! ❤

   Poista
 2. Mukavan kuulosia uutisia. Tuosta itseohjautuvuudesta näyttää tulleen päivän trendi. Katsotaan, mitä siitä sanotaan viiden tai kymmenen vuoden kuluttua. Toivottavasti pienten alakoululaisten kohdalla ei mennä ihan metsään. Kuten sanoit, sinulla on sentään elämänkokemus puolellasi. Onnea siis opintoihin!

  Selvisihän otsikon alko-ovikin. Pohdin jo, että mitä kumman alkoholiliikkeen ovea olette ryhtyneet remppaamaan. Viikko sitten käydessäni tyttären kissoja ruokkimassa, katselin pellon takana olevan ladon kattoa. Se oli kuin tilkkutäkki, kun jokainen pellinpala oli eri kokoinen ja -värinen. Pohdin, että varmaan katto on tehty ajan kuluessa ja olemassa olevista materiaaleista. Ei ole otettu kokonaismittaa ja lähdetty rautakauppaan ostoksille. Eli ennenkin on tosiaan kierrätetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja aika kamala se juttu niistä alakoululaisista, jotka olivat joutuneet itseoppimaan ja etsimään tietoa googlesta!

   Alkon ovi ja alko-ovi, hah ha!
   Usein juurikin latojen katoissa näkee noita tilkkutäkkipellityksiä. Järkevää materiaalin uusiokäyttöä, jos mikä!

   Poista
 3. Ihanaa alaa pääsit opiskelmaan. Ulkona lähinnä työpäiväni viettävänä en yhtään ihmettele pirteytesi määrää, mukava että opitte oikeasti luonnossa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen kyllä tykännyt ihan hirveästi alasta. Opiskelutyylistä en niinkään!

   On näiden ryytymysten vuosikymmenten jälkeen outoa tälläinen olo. Olen toki välillä väsynyt, mutta terveellä tavalla!

   Poista
 4. Onpa hienoa kun pääsit opiskelemaan, ja todellakin osaat paljon kaikenlaista jo ennestään. Vaan onhan siinä nykyopiskelussa kaikelaista muutosta tullut varmaan entiseen verrattuna. Paljon Onnea opiskeluun!
  Pitäis joskus lähtee vaikka fillarilla sinne Ahlmannille, vaikka tilapuotiin käymään. Ei ois kuin 20 minuutin matka pyöräillä keskustasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tämä statuksen muuttuminen kokopäivä työläisestä kokopäivä opiskelijaksi aikas muutos! Mutta kyllä mä olen niin monta vuotta muutosta näihin asioihin hakenut, että jo oli aikakin!

   Lähde ihmeessä joskus pyöräilemään! Voitas vaikka trffatakkin joskus siellä!

   Poista
 5. Ihanaa innostumista!!! =) Iloista opiskelua!!!
  Heh, minä teen töitä noiden Darth Vader -laitteiden kanssa. Nykyiset on tosiaan ihanan hiljaisia, nimittäin olen itsekin ajatellut, etten kuuna päivänä pystyisi nukkumaan sellaisen kovaäänisen vieressä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän tässä on vähän pakkokin olla innostunut, kun on tälläisen mahdollisuuden saanut!

   Niin kauan menee hyvin ton maskin kanssa, kun Beibe ei ala hokemaan "I'm your father!" ='D

   Poista
 6. Pistäppä sitten valmiista alkovista kuvia, että nähdään miten hieno siitä tuli! 😍Ihanalta kuulostaa kyllä toi sun koulu. Se on niiiiin sun juttus !!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varmaan postausta tulee... sitten joskus! Voi olla, ettei edes ensi viikolla ehditä käymään missää rautakaupoilla. Kattoo nyt. Tuntuu, että nää viikot menee ihan hirveetä haipakkaa! Päivät koulussa ja illat satoa korjatessa ja säilöessä. Ehkä sitten talvella taas ehtii jotain! ='D

   Koulu on ollut muuten ihan kivaa, mutta panostus digiin, tiimityötaitoihin ja ihan johtamiseen on ollut ihan kokoaikaista. Ihan meidän opiskelijoiden painostuksesta ollaan oltu vähän ulkona työskentelemässä. Ja me ei olla kyllä suoranaista luonto-opetusta saatu oikeastaa yhtään. Saas nähdä nyt mihin tämä tästä etenee!

   Poista