sunnuntai 18. elokuuta 2019

Lepaa 19


Pakollinen maissilapset -kuva! ='D

Lepaan puutarhamessuista on tullut vuosien varrella sellainen tapahtuma, mihin ollaan varauduttu lähtevämme. Ne ovat lähinnä ammattilaisille suunnatut, mutta aina siellä jotain on meille "vakavasti" asiaa harrastavillekkin.

Ihana hyönteishotelli! <3

Tässä on kieltämättä puolensakkin, että messut ovat niin ammattimaiset. Voi ihan tylysti jättää ne alueet kiertämättä, mitkä ei tosiaan itseä kosketa tai kiinnosta. Koska viljelee tuotteita vain omaan käyttöön, pakkaamiseen, merkitsemiseen ja sen sellaiseen kaupalliseen tuottamiseen esittelevät pisteet voi jättää kiertämättä ihan kokonaan.

Ruohonleikkurit kuitenkin kiinnostivat!

Huomasimme nopeasti, että messut olivat menneet viime vuodesta takaisin ammattimaisempaan suuntaa. Viime kesänän messuilla oli enemmän taimimyyntiä ja harrastelijoille suunnattua ohjelmaa ja somisteita ulkona.Nyt taimimyynti oli aikas suppeaa. Mikä olikin minusta ja Beibestä ehkä ihan positiivinenkin asia!  Minua hieman kauhistutti etukäteen, että kuinka hirvittävästi tulisi tehtyä hankintoja. Ja mihin ne kaikki taas saataisiin istutettua!

Ihan jättimäisiä kärhön kukkia!

Tämä oli minun suosikkini! <3

Pelko osoittautui kuitenkin turhaksi. Minä ostin kaksi kirjaa ja anopinkielen. Voitteko kuvitella! No, en minäkään tätä oikein todeksi usko.

Syömässä käytiin herkullinen lounas!

Beibe tosin totesi tämän hankintojen vähäisyyden olevan pelkästään positiivinen asia. Ei se kuoppien kaivaminen puille kuulemma hänen mielestään ole niin mukavaa homma!

Ei ole meidän Zilgat vielä kypsiä!

Minä taasen olin vähän hämillänikin. Olemmeko saavuttaneet harrastuksessamme sellaisen tilan, että ei ole tarjolla sellaisia puita, jotka meitä enään kiinnostaisi? Ei kai nyt sentään! Mutta nyt vaan ei ollut sellaisia tarjolla, mitä meillä ei jo olisi tai mitkä juuri tällä hetkellä oli hankintalistalla.

Pieniä kasvihuoneita oli somistettu ja niistä sai äänestää
mielestään kauneimman.


Tämä oli minun suosikkini!

Vaikka me ei saatukaan mielihyvää ostosten muodossa, meillä oli kuitenkin antoisa messupäivä. Meillä oli hyviä keskusteluja muutaman muun messuvieraan kanssa kasvimaalla. Juteltiin hyötyviljelystä, sen onnistumisista ja epäonnistumisista. Sekä vaihdettiin vinkkejä. Nämä tälläiset ovat tosi kivoja kohtaamisia. Varsinkin niin inspiroivassa ympäristössä kuin Lepaan hieno kasvimaa.


Taas kateellisena katselin suuria punajuuria!

Samaten paksoita. Ei ole minulla tuollaista!


Upeat latva-artisokat!

Minun musta mieleni ihastui tähän mustaan
tomaattilajikkeeseen!Ja nämä salaattipenkit ovat kuin suoraan Mummo-
ankan kasvimaalta!


Myös Luonnovarakeskuksen pisteellä oli hirmu mielenkiintoinen tunnistustehtävä mikrolisätyistä kasviksista. Juteltiin pitkät tovit pisteellä ja onnistuttiinkin tunnistamaan monta oikein. Onneksi tehtävää oli avustettu antamalla vaihtoehdot.

Mikrolisätty ryvässipuli kasvamassa ravintohyytelössä.

Myös Ruokaviraston pisteellä saimme osallistua mielenkiintoisiin keskusteluihin tulokas- ja vieraslajeista ja niiden torjunnasta.

Coloradokuoriainen

Myös innostavaa keskustelua kävimme museopuutarhanäyttelyn yhteydessä. On todella tärkeää, että myös vanhoja puutarhoja ja niiden kasvistoa museoidaan. Tälle toiminnalle on perustettu oikein uusi yhdistyskin.
Olenkin huomannut tämän kesän aikana, että tämä aihe ollut esillä. Olikohan Kotipuutarhalehdessä juttukin museopuutarhoista ja moni puutarhabloggaaja ja -instaaja on vieraillut museopuutarhakohteissa niistä postaten.

Vanha saksalainen mallinnos ukonhatun kukinnosta.

Oli todella opettavainen messupäivä meille! Saatiin paljon uutta tietoa monista asioista. Ehkä kuitenkin kaikkein opettavaisinta oli ainakin minulle itselleni, että onnistunut messuvierailu ei aina tarkoita täyttä auton takaronttia ja tyhjää pankkitiliä.


Minua kiehtoo nämä pienoismallit kovasti!

Onnistuneet messut voivat koostua myös hienoista kohtaamisista muiden messuvieraiden ja näytteilleasettajien kanssa.Parhaat hankinnat voivatkin materian sijasta olla henkisen pääoman ja tiedon saamista upean inspiroivassa miljöössä!


Kävitkö Sinä Lepaalla messuilemassa? Olisi kiva kuulla fiiliksiäsi messuista!

Paratiisiomenapuu on kyllä hankintalistalla!

4 kommenttia:

 1. Lepaalla kävin ja totesin saman asian - ammattimessut ja meille pihaturaajille ei niin paljoa sitten ollutkaan, ostoskassini oli myös melko tyhjä: yksi kärhö, muutama pari hanskoja ja niittykukkien siemeniä muutama pussi. Aika vähän siellä keskustelin kenenkään kanssa, paitsi Kivistikin Taavin kanssa aina jutellaan kun nähdään. Lepaan kasvimaa on aivan uskomaton, siellä saa ajan kulumaan oikein hyvin, samoin hedelmätarha. Viihdyin messuilla hyvin, vaikka sainkin p....leet niskaani pysäköinnin ohjaajalta, kun jätin liian ison välin seuraavaan autoon, taisi olla ukolla huono päivä!

  Edellinen postauksesi oli hyvin koskettava ja jotain tuollaista olinkin ounoksunut kirjoituksiesi perusteella. Ihailen rohkeuttasi ja iloinen olen siitäkin, että sait avattua uuden oven, jonka takaa varmasti löytyy paljon sellaista, johon olet valmis ja mikä tuntuu hyvältä! Kaikkea hyvää Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin viime vuonna, että ovat alkaneet messuillaan lähentymään myös tavallista puutarhaharrastajaa/kuluttajaa. Mutta tämä vuosi oli kyllä ammattilaisille suunnattu.

   Lauantaina pysäköinnin ohjaajat olivat kyllä tosi tarkkoja miten autosi ajat. Pistivät monta autoa korjaamaan parkkeeraamisensa. ='D Inhoittavaa, että sinulle oli tuollain kiroiltu!

   Olen kyllä elänyt monta vuotta sellaisessa tunteiden ja kipujen myllerryksessä, että oli korkea aika tehdä jotain. Viimeinen vuosi on ollut ihan kamala! Mtta jos siitä kaikesta koituu loppujen lopuksi jotain hyvää, ehkä se on sitten ollut sen arvoista. Kiitos tsepeistä! <3

   Poista
 2. Kuulostaa kivalta tapahtumalta! Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tapahtuma, hienossa miljöössä!

   Mukavaa sunnuntaita sinullekkin!

   Poista