lauantai 4. tammikuuta 2020

Joulukinkun jämästä maukkaat paneroidut leikkeet!
Vieläkö löytyy joulukinkkua? Eikös sitä jotkut oikein paista uudeksi vuodeksi tai loppiaiseksi toisen kinkun?
No, meillä meni kinkkuhommat niin, että jaettiiin yksi reilun 7 kilon kinkku kolmen perheen kesken. Näin tehtiin viime vuonnakin ja tämä oli oikein toimiva ratkaisu.
Minähän sain vielä työantajaltani Atrian potkaluullisen juhlakinkun. Roudasin sen vävylle, joka sen paistoin ihanaksi ja toi meille aaton aattona ison lautasellisen valmiiksi siivutettua kinkkua. Näin hän teki myös omille vanhemmilleen. Kaikille win win -tilanne! Kaikki saivat kinkkua jouluna, eikä kenellekkään tullut ylitarjontaa.

Vaikka kinkkua ei ollut ihan järjettömää määrää, silti sitä meinasi pari isoa siivua jäädä jääkaapin perukoille. Joulukinkku vaan on sellaista, että se ei maistu montaa päivää peräkkäin!
Minä olen aikoinani tehnyt kinkun lopuista hernekeittoa ja pitsaakin. Mutta minun mielestäni se ei vaan maistu hyvältä ainakaan noissa ruuissa tuunattuna. Jotenkin kinkku alkaa maistumaan vanhalta rasvalta!

Joulun jälkeen jossain somen syövereissä vilahti sellainen kuva, missä oli tehty joulukinkun siivuista paneroituja leikkeitä. Mutta hukkasin kuvan, enkä sitä enään uudelleen löytänyt. Jäi sellainen fiilis, että olisiko se ollut joku Yhteishyvän juttu instassa?

80 -luvulla kaikki paneroidut leikkeet olivat kova juttu! Wienin- ja sveitsinleikkeet, sekä kieviläinen kanaleike olivat herkkuja. Tämä vilaukselta näkemäni leike oli saman tapainen kuin sveitsileike, mihin tulee väliin kinkkusiivu ja juustoa. Oikea sveitsinleike kyllä tehdään vasikanlihasta, ei possusta.

Koska emme käytä tälläisiä pitkälle prosessoituja leikkeleitä ja minusta muutenkin tuntuu tyhmältä tunkea kinkun väliin kinkkua, tein leikkeet pelkällä juustolla. Ja voi että tuli hyviä!

Ei kaunis, mutta maukas!PANEROIDUT LEIKKEET JOULUKINKUSTA 2:lle


 • 2 isoa tai 4 pientä siivua joulukinkkua
 • 4 siivua juustoa maun mukaan
 • 1 kananmuna
 • n. 1dl vehnäjauhoa
 • n. 1 dl korppujauhoja
 • voita ja öljyä paistamiseen

Leikkaa kinkusta kohtuu ohuita siivuja niin, että tarvitset 2 siivua/syöjä. Laita kananmuna rikottuna ja kevyesti vispattuna lautaselle. Laita samoin vehnäjauho ja korppujauho molemmat omille lautasilleen.

Panerointilinjasto! Tein korppujauhon kuivatusta joululimpusta.
Viimeiseesä kulhossa keitettyjä perunoita,
joista tein paistinperunat leikkeiden kylkeen. Todellista
tähteistä tähtiin -ruokaa!


Pimeässä, keittiönurkassa puuhellalla ruuantekeminen on
aina seikkailu!


Laita kaksi juustosiivua kahden kinkkusiivun väliin. Pyörittele "paketti" ensin vehnäjauhoissa, sitten kastele kanamunassa ja viimeiseksi pyörittele korppujauhoissa.
Kuumenna voi-öljyseos pannulla ja paista leikkeet kullankeltaisiksi molemmin puolin niin, että juusto välissä sulaa. Varo polttamasta!
Tarjoa vaikkapa lohko- tai ranskanperunoiden kanssa.

Toinen leike paistui hieman tummaksi!

8 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää, no ei ihan noin palanut, mutta muuten. Mulla oli 4,8 kg kinkku ja jotenkin se hupeni ettei ole kuin sitä lientä enää. Oli kyllä hyvä kotimainen kinkku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nää oli hyviä ,kun eivät maistuneet yhtään joulukinkulle.

   Ihmeesti se isokin kinkku hupenee!

   Poista
 2. Näyttää kyllä herkulliselta, vielä juustoakin välissä...nam!

  VastaaPoista
 3. Hyvä idea! Meillä kinkunjämät piilotetaan perunasosekuorrutteen alle ja tehdään uunivuoka.

  VastaaPoista
 4. Kiitos sinulle ohjeesta kokeilun arvoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Ja ajattelin joskus kokeilla palvikinkusta, jos löydän hyvän palan kaupasta punalaputettuna.

   Poista