torstai 28. elokuuta 2014

Vähäx söpöö!

Kolme viikkoa sitten tilasin Nummi-Pusulasta, Muniksen kautta, kääpiö-kotchin siitosmunia. Yksi luottokanoistani, Kananen, oli jämähtänyt pesään hautomaan. Halusin saada vähän uutta verta laumaani. Tilaamani munat tulivat hyvin pakattuina, 10 kpl, postissa. Kiitos siitä lähettäjälle. Kolme viikkoa olen sitten jännittänyt, mitähän niistä tulee. Toissapäivänä munat alkoivat aukeilemaan ja tipujahan sieltä tuli. Seitsemän, aivan ihanaa pirpanaa! Kolme siis jäi kuoriutumatta, mutta ihan hyvä prosentti.
Tänään siirsin poikueen emoineen pois haudontapesästä marsunhäkkiin. Siellä porukka saa rauhassa kasvaa Kanasen hellässä hoivassa.


Kattokaa nyt näitä pikku naamoja!

Ylpeä äippä!

Mauri-mäyräkoiraa kiinnostaa. Kaikille tiedoksi, Mauri ei tee mitään kanoille, ei kotona,
kuin kylässäkään. Sen täytyi vain käydä tarkistamassa, että ne ovat tipuja mitkä siellä piipittää, eikä
mitään jyrsijöitä. Ne Mauri kyllä hoitelisi päiviltä!

Tänään myös minun blogissani on tullut täyteen 1000 lukukertaa. Ylivoimaisesti luetuin juttu on ollut Lehmäleiri. Sen kunniaksi laitan tähän loppuun vielä kuvan omista lehmistäni, Kyllikistä ja Hehkusta. Hehkustahan löytyy myös tarinaa kesäkuun kirjoituksista. Käykäähän lukemassa!

Kyltsi ja Hehku


4 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon ensimmäisen tuhannen johdosta! Onpa tuo Kyllikkikin kaunis, laita lisää lehmäkuvia vaan! Edestä, takaa ja sivulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllikki on Angnus-risteytys ja on kasvamassa meillä lihaksi. Olisi tarkoitus teurastaa nyt syksyllä, kun ilmat viilenevät.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Somia tipuja, ja nättejä ovat myös lehmät! Voi noita korvia! :)

  VastaaPoista