Oma kasvatti viime kesältä |
Joitakin viikkoja sitten, Beibe oli kuullut töissä radiohaastattelun. Riikka Sukulaa ja Alex Niemistä oli Ylellä haastateltu, heidän julkaisemansa Vege -kasviskeittokirjan johdosta. Puolikorvalla ohjelmaa kuunneltuaan, Beibellä oli kuitenkin jäänyt mieleen, että keittokirjailijat olivat puhuneet pulled pumpkininsta. Meillä syödään aika-ajoin, possusta tehtyä "vedettyä". Ollaan syöty jo vuosia, ennen kuin tämä nyhtöpossubuumi alkoi.
Pääsiäisenpyhinä minusta alkoi vihdoin tuntumaan siltä, että jään henkiin yskimiseltäni. Ja koska olin todellakin vain "levännyt" tautiani pois, minulla oli hirveä hinku tehdä kaikkea, mistä olin jäänyt paitsi sairastaessani.
Kiirastorstaina kävin Orivedella kaupassa ja ostin kurpitsan. Sellaisen pullon muotoisen myskikurpitsan. "Kassarouva" kysyi ostoksia maksaessani, mitä aion kurpitsasta tehdä. Oli utelias ihan sillä, kun oli kuulemma myynyt niitä kyseisenä päivänä toistakymmentä. Eli joku muukin ajatteli tehdä kurpitsaruokaa pyhinä!
"Uhri" |
"Tekniset tiedot" |
Vaikka me pidämmekin kasviksista ja niitä myös paljon syömme, olimme todella skeptisiä sen suhteen, että pulled pumpkin olisi possun veroista. Ja eihän se todellakaan ollut! Kurpitsamössöä, suolalla, pippurilla ja öljyllä maustettuna! Kurpitsahan on hyvää ja niin oli tämäkin. Mutta rasvaisen sianlihan ystävänä, ei tätä voi verrata possuun. Eikä korvata sikaa, jos sitä mieli tekee. Ihan sama asia, jos tekee suklaata mieli, ei se himo katoa porkkanaa syömällä!
Sian korvike? |
En ole koskaan ymmärtänyt sitä asiaa, että miksi kasvisruokia pitää aina verrata liharuokiin. Onko se vaan sitä, että yritetään saada ihmisiä syömään lisää rehuja? Vai yrittääkö kasvisyöjät todistella valintojaan? Oli niin tai näin, ihan sama minulle. Meillä syödään sitä mistä pidetään, oli se peräisin elukasta tai kasvista!
Pulled pumpkin oli kuitenkin tosi hyvää, aion tehdä sitä myöhemminkin. Minulla on ostettuna vastaavanlaisten kurpitsoiden siemeniäkin. Tosin ne eivät ole edellis vuosinakaan kerinneet kehittymään... Mutta kaupastahan näitä "pulloja" sitten saa!
Tässä linkki alkuperäiseen ohjeeseen!
Näyttää ihan joltain retrokuosilta! |
Ja tässä minun ohje, johon olen lisännyt vain BBQ-soossia:
PULLED PUMPKIN
- 1 kpl myskikurpitsa tai vastaava
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapipuria rouhittuna
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl BBQ- kastiketta
Lohkot paistettuna, olivat 25 min uunissa |
Parilla harukalla riivin |
Suola, pippuri ja öljy "messissä" |
Tälläistä sattui olemaan kaapissa. Teki hyvän savun maun mössöön! |
Riipimisen aikana, kurpitsa jäähtyi tosi paljon. Kannattaa lämmittää sitä, vaikka mikrossa lisää, ennen tarjoilua. Me syötiin kurpitsamme naudan sisäfilepihvin ja mozzarellajuustosalaatin kera. Ja oli kyllä hyvää! Suosittelemme lämpimästi!
Tarjoiluehdotus! |
Eihän tämä nyt ole varsinaista kurpitsasesonki aikaa, mutta täytyy yrittää kyseinen ruoka muistaa syksyllä ja kokeilla sitä vaikka niiden pitaleipien kanssa, joita reseptin kehittäjät suosittelevat!
Kiitos ohjeesta, tuota pitää kokeilla.
VastaaPoistaJoo, kokeile ihmeessä! On ihan jees!
PoistaVoi että nauratti sinun tarinan kerronta, kirjoitat kyllä niin kivasti ja hauskasti. Tämä reseptihän on vallan mainio, korvan taakse laitetaan ehdottomasti. :)
VastaaPoistaKauniita unosia. <3
Kiva kuulla, että olet saanut iloa jupinoistani!
PoistaTälläiset lämpimät kasvisruuat ovat aina tervetullut lisä ruokapöytään. Minusta itsestäni ainakin tuntuu, että sellaisia on vaikea keksiä. Ja vaikka olenkin sellainen "hiilareiden" syöjä, joskus on hyvä huomata, ettei joka aterialla tarvitse perunaa tms.