Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

perjantai 1. kesäkuuta 2018

Loman aloitus ja likat laitumelle!

Loma-aamuna oli tosi kylmä, mutta sandaaleissa mentiin!


Mulla alkoi tänään kesäloma, jee! Beibehän aloitti jo viikko sitten ja minäkin vetäisin ennen lomaani muutaman päivän sairausloman. Peukaloiden jänteet, ranteet ja olkapää oli vihoitellut jo monta viikkoa, enkä halunnut jäädä kesälomalle kädet tönkkönä. Kummasti muutaman päivän lepo, yhdistettynä lääkekuuriin auttoi. Ei kädet oireettomat ole, mutta ihan hyvät ja näillä mennään nyt!

Maalaiset aloittivat yhteisen lomansa lähtemällä kaupunkiin aamiaisella. Ajeltiin Tampereelle ja Tammelantorille. Minulla oli ajatus katsella sieltä purjon ja maissin taimia, mutta ne jäivät korkean hintansa takia ostamatta. En todellakaan maksa yhdestä purjosta 50 senttiä ja maissista yli 2 euroa.

Kyllä maistui!


Beibe ei oikein lämmennyt tuolle lauseelle!

No, perunoita, mansikoita, pensasmustikoita ja aprikooseja ostettiin kuitenkin. Aamulla oli niin pirun kylmä, ettei tarjettu sen kummemmin torilla kierrellä. Eipä siellä kauheasti ollut myyjiäkään.

Minulla oli jo kauhea kiire kotiin ja hommiin, mutta parissa kaupassa käytiin tekemässä hankintoja projekteihin. Ihmeteltiin Bauhaussissa sisustusosastolla myytäviä koivunrankoja.

Sisustusriukuja

Ja vähän lyhyempiä!
Motonetissä Beibe ihaili ilmakivääreitä. Mua nauratti, että ei olla oltu kuin muutama tunti virallisesti yhtä aikaa kesälomalla, kun toinen jo aseita kattelee!


Oli ihanaa käydä myös lounaalla sellaisessa paikassa, mihin ei työarkena ehdi. Tampereen Kaukajärvellä on Lounaskahvila Rice, jossa on lounasaikaan thaimaalainen noutopöytä. Ruokana on aina jotain suomalaistakin perusruokaa.
Olemme pari kertaa aiemminkin käyneet, juurikin lomillamme siellä syömässä ja aina on ollut hyvää ruokaa.


Oli hyvä ratkaisu käydä syömässä reissun päällä, koska kotiin päästyämme pystyimme aloittamaan heti hommat. Ja kyllä niitä painettiinkin ihan apinan raivolla!
Mää oon huhkinut kasvimaalla, istuttanut chilejä, laittanut vähän kesäkukkia, keittänyt välillä kahvit ja niiiiin nauttinut! Ilmakin lämpisi sitten iltapäivästä ja kyllä on läski tirissyt!


Enhän minä ollut ainut, joka kesälaitumelle lennähti. Kanathan sai tänään virallisesti päästää ulos ja kyllä ne ovatkin nauttineet. Tai siis ne, jotka eivät haudo!
Talvi-kana on ainut, jolla on ihan oikeasti munat allaan. Mutta noi muut hautoo ihan tyhjää pesää... ja pesän edustaa!

Ei paljon ulosmeno kiinnosta, kun on "tärkeämpää" tekemistä!
Vanha Helmiina-kana otti ulkoilun niin täysillä, että oli jäänyt nukkumaan ulos. Se on vähän muutenkin sellainen pahnanpohjimmainen tässä meidän kanaparvessa, että on yleensäkkin yksin. Nauttikoot nyt ulkoilmaelämästä oikein kunnolla!

Helmiina ihan unessa!

Hehku-lehmä ja lampaat Tippi ja Napero aloittivat myös laidunkauden. Ne ovat olleet kyllä öitä ulkona tarhassa, mutta nyt saavat olla ihan laitsikallakin yön. Onneksi yöt ovat niin viileitä, ettei hyttysiä ole riesana koko aikaa.


Hehku vähän riehaantui tapansa mukaan ja juoksenteli, mutta ei se saanut lampaista seuraa. Ne lähinnä pelkäsivät takakinttujaan ilmaan heittelevää lehmää ja pelättiin, että ne juoksevat langoista läpi.


Lähtivät ne kuitenkin Hehkun mukaan, kun se kävi kiertämässä langat. Lehmällä on niin hauska tapa, kun se tekee aina kierroksen ja tsekkaa, missä laitumen rajat menevät. Yleensä se tekee sen tosiaan täyttä laukkaa, mutta nyt kun se ei saanut lampaista juoksuseuraa, se tyytyi kävelykierrokseen.

Likat laitumella!

On tää vaan niin hienoa! Olla Beiben kanssa yhtäaikaa lomalla, tehdä kaikkia hommia ja olla elukoiden kanssa.
Mitään erikoisia lomasuunnitelmia meillä ei ole. Jotain pieniä pistoreissuja ehkä tehdään lähistölle, kalaan pitäisi päästä ja sen sellaista. Tyttären perhe varmaan kanssa viettää Leppämäessä aikaa, koska vävylläkin alkoi loma. Ihanaa olla Kuukunan kanssa!

Sain keittiökamuiltani lomajuoman!

Beibe lämmittää saunaa ja ikkunasta tulee grillintuoksu. Tarkoitus olisi korkata olut, saunoa ja makustella makkara tai pari. Ja nauttia siitä, että meillä on kesäloma!

Mukavaa lomaa kaikille joilla se on jo alkanut, alkaa nyt tai on vielä edessä. Nauttikaa ja rentoutukaa parhaanne mukaan!

2 kommenttia:

 1. No juu, hauska toi sisustusriukujen myynti :D
  Me täällä kotona tehdään vaikka mitä riukupuista, Welmeri ja Hehku niitä tuolta omasta mettästä käy hakemassa. Hehku on ihan innoissaan puuhommista. Oman mettän riukupuista tehtiin Retun ja Tahvon kömmänän ulkoseinätkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, toisaalta ymmärtääkin. Eihän kaikilla ole omaa mettää, mistä hakea. Mutta silti...

   Poista