Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Meidän juhannus kuvin!


Luulin, etten tarvitse mitään kaupasta!

Poikkesin Iso-Hervannan mansikkatilalla.

5 kg mansikoita pakkaseen. Nää ei tosin vielä riitä mihinkään!

Varauduttiin sadekeleihin!

Juotiin muutamia drinksuja!

Rakkaus!

Yksinkertaisuuden ylistys! Oman maan pottuja! <3

Beiben juhannusheila! ='D

Kattottiin jalispaa enemmän kuin ikinä!

Syötiin ihan järkky määrä mässyä!
Kuukunan kanssa on aina niin mukavaa!

Tein kulhokakun. Helppo tehdä ja tosi hyvää!

Benja ja Mauri olivat sekunnin paikoillaan! ='D

Oli meillä salaattiakin, vaikkei se päässyt kuvaan! ='D

Benjan kanssa lepohetki kasvimaalla!

Beibe humalassa....

Mummun ja papan muru lähdössä kotiin! <3

Benja varmistaa, ettei sitä jätetä. Mummulassa on niin raskasta!

Käytiin Kuohijoella kahvilla Paulan kahvihuoneella.

Ja Rautajärvellä aittakirppiksellä.

Sateen lomassa pässtiin grillaamaankin!

Tikkuihin tungettu aaton jämiä.

Saunottiin moneen otteeseen.

Elettiin reunalla! https://yle.fi/uutiset/3-10265040

Jouduin kanin raatelemaksi, ihan omaa huolimattomuuttani!

Aina (veri) roiskuu, kun rapataan!

Tyhmä kärpänen hukuttautui kahviini.
Taisteltiin kasvarin kanssa. Se ei valmistu ikinä! =(

Syötiin vähän lisää vielä!

Ja tietysti juhannuslättyjä, voin ja sokerin kanssa!

Oli niin puuhakasta, että olo oli melkein kuin tällä olkipaalista löytämälläni sammakolla!

Hei, se olisi sitten niinkuin keskikesä ohitettu ja päivätkin alkavat lyhenemään. Anoppivainaa tapasi sanoa, että juhannuksen jälkeen alkaa luonto kuolemaan. Näinhän se kai vähän menee, ainakin joidenkin kasvien osalta. Ja nähtiinhän me kun kuovit lähtivät muuttomatkalle, lentäen Leppämäen yli.

Vähän tässä on haikea fiilis, koska Beibellä loppuu kesäloma. Minullahan vielä viikko jäljellä, mutta ei se ole samaa olla yksin lomalla kuin kaksin. Onneksi saimme viettää monta ihanaa viikkoa yhdessä,sen nyt vaan pitää riittää.

Oikein mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! Mites teidän jussit meni ja onkos lomat edessä vai pidettynä jo?

Tervetuloa Tiiu seuraamaan Rakkautta ja maan antimia!

6 kommenttia:

 1. Sinulla on taito tehdä hyväntuulen postauksia ihan arkisin - tässä tapauksessa tosin juhlakin on huomioitu - eväin. Kiitos taas ja mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Between kauniista sanoistasi! <3

   Oikein kivaa viikkoa sinullekkin! =D

   Poista
 2. Olipa teillä mukava Juhannus ja Beibellä hemaiseva heila :D ja humalassakin vielä! Tuo teidän kasvariprojekti kiinnosti ja olettehan te sitä saaneet kokoon jo melkoisesti. Tulikin mieleen, että aaton autoreissulla näin toisenkin samanlaisen kasvarirungon ilman pleksejä, sielläkin varmaan tehtiin palapeliä valmiiksi, te tosin olette jo voiton puolella ja voisit varmaan jotain sinne jo kuitenkin laittaa kasvuunkin tai ehkä ne sisustukselliset jutut, josta puhuttiin :D joita siis kartamme, nimittäin jos sadetta alkaa enemmänkin ropsimaan, kasvarissa on mukavaa sadetta kuunnella kahvikupin kanssa, eikä siellä olisi kai kärpäsiäkään.

  Teidän Kuukuna on ihana, suloinen hymy ja hiukan kuin hymykuopatkin :D, hurmuri!

  Tuollainen kulhokakku olisi pitänyt tehdä, meillä isäntä jostain ihmeen syystä halusi kakkua koko juhannuksen - siis ihminen, joka ei kakuista piittaa, lättyjä, pannaria ja köyhiä ritareita pitäisi olla koko ajan :D :D :D.

  Ei se kesä vielä minnekään lopu, kesän hehku vasta alussa. Ole varovainen niiden kanien kanssa! Leikkasiko Beibe sitä humalaa, meillä esikoinen jotenkin leikkaa sadon varmistumisen tai jonkin takia! Maustaako Beibe olutta humalan kävyillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mukava juhannusviikonloppu, vaikkei ollut mitää suunniteltua juhlintaa. Menee se juhla sen kummemmin juhlimattakin näköjään!

   On tossa kasvihuoneessa ihan hirvee homma! Toisaalta, ei olla sitä edes päästy oikein urakalla tekemäänkään, kun on ollut niin myrskyistä. Kennolevyjen asennus kovalla tuulella on ihan mahdotonta hommaa!

   Jotenkin ajattelin, että kun kasvihuone on ns. valmis, roudaan sinne jonkin pöytäryhmän ensi alkuun ja syömme juhla-aterian urakan valmistumisen kunniaksi. Ja sitten äkkiä pöytä pois, koska kasvihuone on tuotantoa varten, eikä istuskelua. Kuten oli puhetta! ='D

   Kuukunalla on tosiaan ihana hymykuoppa toisessa poskessaan ja osaa sitä vilautella söpösesti! <3

   Minä teen yleensä kesän esimmäisen ja viimeisen kakun heinäkuussa Marketanpäivänä. Mutta kun tuli haettua niitä mansikoita tosta lähitilalta, niin ajattelin että mikä ettei! Kulhokakku on tosi helppo tehdä ja hyvin teki kauppansa!

   Joo, hieman sarkasmia oli tuossa kesän loppumisessa! ;D Kyllähän tässä vielä on kesää jäljellä vaikka kuinka!

   Beibe leikkasi humalaa, koska se on levinnyt niin kamalasti. Meidän humala on tehnyt joskus käpyjä, mutta ei enään vuosiin. Haettiin toi alku joskus aikanaan erään vanhan koulun villiityneestä metsästä ja siinä saattoi olla montaa eri lajiketta. Nyt tuossa humalassa on kyllä sellaisia kukintoja, mutta en tiedä tuleeko niistä käpyjä.
   Oluen maustaminen humalankävyillä on kyllä Beiben mielessä ja hän juuri ostikin Pinsiön taimistolta sellaisen humalalajikkeen, mitä olutharrastajat suosivat.

   Poista
 3. Ihana tavallinen juhannus!! Mutta mikä hirveä tapahtuma sai kanin tuolla lailla "raatelemaan"? Ja mitä ihmettä se kärpänen pohti mennessään uimaan kahviin?
  Tuollaiset kuvat on just niitä parhaita tilannekuvia.

  Teillä on mielettömän hieno kiuas!! Ai miten tykästyin!

  Mutta äläs kuule viljele mitään vanhoja sanontoja siitä miten kesä loppuu juhannukseen. Töissäkin uhkasin jättää sellaiset ilman kakkua! =)
  Ne elokuiset hämyiset illat on just sitä KESÄÄ parhaimmillaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Ei tuossa kaniasiassa sen kummempaa draamaa ollut. Se vain yritti pois sylistä, enkä varautunut sen rimpuiluun. Koska olin viemässä sitä ulkohäkkiin, en voinut siitä irtikään päästää.

   Toi kiuas on virolainen Stoveman. Ollaan muistaakseni se tilattu Nettiraudan kautta. Kyllä niitä muualtakin saa ihan täältä Suomesta.

   Elokuussa on jo pimeetä...

   Poista