Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

tiistai 26. kesäkuuta 2018

Tellen taidemyllyTein postauksen viime syksynä ihanasta, pienestä taidemyllystä, joka on tässä aikas lähellä meitä. Kävimme siellä vierailulla ja ihastuimme tunnelmaan, mikä siellä vallistsi.
Toki olemme aiemminkin siellä käyneet. Mutta oli jotenkin aivan ihanaa, kun pieni koski pauhasi myllyn takana ja syksyinen ilma oli raikas.


Ihana, pieni Taidemylly -postaus onkin ollut yksi blogini luetuimpia postauksia. Olin siitä todella yllättynyt! Mutta se kertoo siitä, että ihmisiä kiinnostaa tämä meidän lähimatkailumme näihin tälläisiin pieniin, ei niin kaupallisiin -kohteisiin.


Postaukseni julkaisun jälkeen, minuun otti myös yhteyttä Tuula, joka järjestää näyttelyt myllylle ja pitää sitä auki yleisölle. Hän kertoi, että myllylle oli tullut ihmisiä vierailulle, jotka olivat sen löytäneet postaukseni kautta. Täytyy myöntää, että tuntui hyvälle!


Taidemylly on auki myös tänä kesänä. Minä poikkesin siellä kesäkuun alussa, Avointen kylien -päivänä.Kaunista taidetta oli taas esillä ja vierailijoita oli paikalla runsaasti. Siis paikan pienuuden takia, muutamakin vierailija ryhmä tekee jo ruuhkan! ='D

Oli taas kiva kuulla, että vierailijoita oli tullut kauempaakin. Ihan Hämeenkyröstä saakka oli yksi porukka tullut näitä seutuja ihmettelemään ja olivat halunneet poiketa Taidemyllylläkin. Pitivät kovasti paikasta!


Pienen taidemyllyn lumo ei ollut haihtunut viime syksystä, vaan minusta sieltä löytyi se ihana fiilis yhä edelleen.


Tunnelmaa ei tee pelkästään taide, vaan kokonaisuus ja paikan tarina. Pieni mylly, joka on ollut unohdettuna ihan tien vieressä. Jonka taidemyllytoiminnan aloittanut Telle aikanaan raivasi ryteiköstä ja alkoi pitämään siellä pieniä taidenäyttelyitä ja avasi sen ihmisten ihailtavaksi.
Ei ikinä uskoisi, kuinka paljon yksityiskohtia ja nähtävää taidemyllyssä on! Rakennus on tosi pieni ja silti se ei ole ahtaan, eikä ahdistavan oloinen.


Koska kesä on ollut todella kuiva, pienessä koskessa myllyn takana ei ollut kuin pieni liru vettä lirisemässä.


Se ei silti haitannut, vaikka myöntää täytyy viime syksyisten kuohujen tehneen minuun silloin vaikutuksen.
Mutta nyt pääsi oikein kunnolla katsomaan ojanpohjan kiveyksiä. Yhden vierailijan kanssa pohdimmekin, olikohan kaikki kivet ihmisen tuomia. Vai oliko ne luonnon siihen asettelemia?


Olin keväällä yhteyksissä nyt paikkaa luotsaavan Tuulan kanssa ja hän kertoili pitävänsä taidemyllyä auki tänä kesänä oman aikana ja jaksamisensa rajoissa.
Mutta myllyllä on nyt omat facebook -sivunsa ja sieltä pääsee katsomaan, milloin myllylle pääsee vierailulle. Taidemylly on nyt nimetty sen ryteiköstä raivanneen Tellen mukaan.
Arvostan todella paljon tälläisiä ihmisiä, jotka tekevät pyyteetöntä työtä vanhojen paikkojen hyväksi ja ilahduttaakseen muita ihmisiä pitämällä ne avoinna yleisölle.Tellen taidemylly Pajulantie 140 35240 Orivesi

Tellen taidemylly Facebookissa

8 kommenttia:

 1. Kaunis, pieni mylly ympäristöineen ! 😃

  VastaaPoista
 2. Minulla on varmaan pari geeniä vähän rikkinäistä...No, ehkä jopa kolme! En ymmärrä taidetta, en saa mitään nautintoa urheilusta ja ei nappaa sauna, eikä kahvikaan!! Silti kyllä yritän aina välillä kyllä katsella taidetta, mutta ohi menee, että vikinä käy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään taiteesta mitään ymmärrä! Mutta jos pidän näkemästäni , niin silloin se riittää ymmärrykseksi! 😂

   Poista
 3. On sympattinen, tunnelmallinen ja viehättävä paikka ympäristöineen. Suomessa lienee paljonkin tällaisia "kätkettyjä aarteita". Hatunnosto myös kaikille sellaisia vaaliville. Postauksissasi olen päässyt ihastelemaan monia niistä - valitettavasti niin kaukana omalta paikkakunnalta, ettei siellä päin tule liikuttua. Kiva kun kerrot niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä pienuus ja sympaattisuus on tälläisten paikkojen valtti. Sitä välillä miettiikin, että nämä paikat eivät kauheita yleisöryntäyksiä kestäisikään. Mutta on ihanaa tuoda esille ihmisten yritteliäisyyttä ja viitseliäisyyttä juurikin vaalia heille itselleen tärkeitä paikkoja.

   Poista
 4. Arvaas...ajoin tuosta eilen ohi Kuhmalahdelle tullessani, tulin siis Eräjärven kautta ja toppasin vain Rönnille fiilistelemään (tein yhden naisen kesäretken eilen :D ja saalis oli hyvä). Olisi pitänyt tuonnekin topata, kyltin kyllä näin! Mielenkiintoinen paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, niinpä tietysti! ='D

   Yhden naisen kesäreissut ovat usein niitä antoisimpia! ;D

   Poista