sunnuntai 26. elokuuta 2018

Tajunnanräjäyttävä kesäkurpitsabolognese Meghan Marklen tapaan!


Beibe oli kuullut radio Novasta tässä pari viikkoa sitten, miten aamujuontajat Minna Kuukka ja Aki Linnanahde olivat puhuneet jostain kesäkurpitsapastasta, minkä pitäisi räjäyttää tajunta. Minna Kuukka oli sitä sitten tehnytkin ja he sitten testailivat suorassa lähetyksessä räjähtääkö se tajunta. Tämä pastasoossi oli sellainen, mitä piti hauduttaa monta tuntia ja ainekset olivat yksinkertaiset.
Hyväähän tuo ruoka oli toimittajien mielestä, mutta ei heillä tajunta räjähtänyt.
Koska Beibe kuunteli siis kuulosuojainradiosta työn tuoksinassa tätä ohjelmaa, hänellä meni vähän ohi, että mikä ruoka se oli. Lasagneksi luuli.
Mutta sen hän keskittyneesti kuunteli, että kesäkurpitsasta se oli tehty ja resepti oli ei enempää eikä vähempää, kuin Prinssi Harryn puolison Meghan Marklen.

No, meikäläisenhän piti netistä tämä radio-ohjelma kuunnella ja resepti guuggeloida. Koska kaikki uudet reseptit kesäkurpitsastahan on enemmän kuin tervetulleita tähän talouteen!

Kyse oli siis Meghan Marklen kesäkurpitsabolognesestä, josta kuulemma kaikki kohisevat. En ollut moisesta kohinasta kuullutkaan. Mutta ehkä se onkin peittynyt puiden kohinaan täällä korvessa!
Jos teiltäkin on kohinat ohi menneet, ei hätää, voitte käydä lukemassa artikkelin aiheesta vaikka täältä .

Pakkohan moista oli kokeilla! Ehkä kuitenkin hieman pelonsekaisestikin. Koska onhan se kuitenkin aikas pelottavaakin, jos tajunta tuollain ruokaa syödessä räjähtää. Kun ei muutenkaan ole mikään isoaivoinen yksilö kyseessä ja tajunnan määrä vanhastaankin rajallinen.



KESÄKURPITSABOLOGNESE MEGHAN MARKLEN TAPAAN

  • 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä
  • 1 sipuli, paloiteltuna
  • 5 keskikokoista kesäkurpitsaa, paloiteltuna
  • 1,5 dl vettä
  • Kasvisliemikuutio
  • 340 grammaa rigatoni-pastaa
  • Puolikkaan sitruunan mehu
  • 3 dl parmesaania
  • Hyppysellinen kuivattua chiliä
  • Suolaa ja pippuria



  1. Lämmitä öljy kattilassa ja kuullota kuutioitioitua sipulia öljyssä muutamia minuutteja, kunnes se on pehmeää.
  2. Lisää sipulin joukkoon kesäkurpitsat, vesi ja liemikuutio. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Peitä kattila kannella, hiljennä levyn lämpö matalaksi ja keitä seosta neljä tuntia, useasti sekoittaen, kunnes kesäkurpitsat ovat hajonneet muusiksi.
  4. Kun kastike on melkein valmista, keitä rigatonepastaa paketin ohjeen mukaan. Muista lisätä keittoveteen suolaa. Valuta pasta.
  5. Mausta kastiketta vielä kerran tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Purista joukkoon sitruunan mehu ja lisää kuivattu chili.
  6. Lisää joukkoon raastettu parmesaani ja tarjoile heti.

No, mitäs tästä tykättiin? No joo, olihan se ihan hyvää. Tai oikeastaan ihan herkullista! Mutta ei siitä tajunta räjähtänyt!
Maultaan se oli sellaista pehmeää ja mietoa. Tuli mieleen, että lapset varmaan pitäisivät tästä. Täytyy Kuukunalla testata joskus, kun hän soseista siirtyy astetta kökköisempiin ruokiin!


Tein bolognesen muuten ihan ohjeen mukaan, mutta minulla ei ollut kasvisliemikuutioita, joten korvasin sen ihan lihaliemikuutiolla.
Kuivatun chilin laitoin heti hauduttamisen alussa, koska ajattelin sen maustavan niin paremmin soossia.
Meillä ei ollut ensimmäisellä kerralla tuota reseptissä mainittua rigatonepastaa, joten vedettiin ihan sarvimakaroonilla!

Satuin sitten löytämään ihan meidän paikallisesta kyläkaupasta tuota rigatonepastaa ja pakkohan oli kesäkurpitsaboloa sen kanssa kokeilla. Josko se oli se puuttuva ainesosa?




Ei räjähtänyt tajunta vieläkään! Ei vaikka lisäsi oikein emmentalraastetta ja vielä ketsuppiakin päälle!




Hyvää siis oli yhä edelleen, mutta ei se tolla pastalla paremmaksi muuttunut. Päinvaistoin, pidettiin siitä enemmän sarvimakaroonin kanssa syötynä.

Jäin myös miettimään, mikä tuosta soossista tekee bolognesen? Siinähän ei ole klassikkokastikkeen aineksista kuin yhtä, eli sipulia!

No, mitä näitä miettimään! Meghan on saanut prinssinsä näillä ruuillaan pauloihinsa. Mietin vain vielä sitä, että jos olisin moista tarjonnut aikanaan Beibelle, oltaisiinkohan yhdessä? 


Joka tapauksessa, olen tehnyt tätä toistekin. Pakkaseen nimittäin talvenvaralle. Tein sen muuten valmiiksi, mutta en lisännyt vielä parmesanraastetta. Ajattelin, että mitä sitä kallista juustoa pakastamaan, joten lisään sitä sitten kun kastiketta syödään. Ja voihan tuota sössöä tuollaisenaan sitten käyttää vaikka sosekeittojen pohjana. Kesäkurpitsabolognesekeittoa... Meghan Markle, saat käyttää ideaani!

10 kommenttia:

  1. Hih ihana, jos olisit aikoinaan tarjonnut tätä beibelle, olisitteko yhdessä. <3 No mutta tätä voisi kyllä kokeilla ja nyt on muutenkin semmoinen meininki, että kesäkurpitsa on kyllä niin in.

    Mahtavaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olisi voinut olla aikas riskaapelia tarjota ekatreffeillä metsästävälle lihansyöjälle. Nykyäänhän meidän suhde on niin vakiintunut, että voin tarjota hänelle lähes mitä vain ja hän kyllä näitä sössöjäni syökin ihan hyvällä ruokahalulla!

      Mukavaa viikonalkua sinulle! <3

      Poista
  2. Varmaan tosi hyvää parmesaanin kanssa, ulkonäkö hiukan arveluttava :D. Kurpitsat ovat kaikki ihania!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustohan tämän koiranoksun näköisen ruuan kruunaa!
      Kurpitsat on tosi mahtavia ja niistä saa kaikkea hyvää!

      Poista
  3. Ei oikein kutsuvan näköistä! Minua suuresti ärsyttää kun nykyisin "kaupataan" useita safkoja ihan vääristyneillä nimillä! Siis jäätelöä, jossa ole mitään maitotaloustuotetta ollenkaan. Suklaata, joka on kaukana suklaasta, juustokaan ei aina ole juustoa...tuoteselosteita saa tavata tiuhaan. Eikä tuo ole mitään bolognesea, kuten jo kirjoitit! Näyttää vauvanruualta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tuohan on tuota kuluttajan johdattelua, mitä elintarviketeollisuus ja kauppa paljon käyttää. Mielikuvien luomista.

      Mutta älä anna vauvanruuan näön hämätä. Tämä on oikeasti hyvää!

      Poista
  4. Tuonhan on pakko olla hyvää kun on kuninkaallistenkin herkkua:) Välillä tulee vastaan niitä ruokia jotka näyttävät ulkomuodoltaan hyvinkin arveluttavilta mutta maistuvatkin sitten oikein hyvälle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen vuosien varrella useasti todennut, että yleensä koiranoksennuksen näköiset ruuat ovat niitä kaikkein herkullisimpia!

      Poista
  5. Briteillä on ihan omanlaisensa ruokamieltymykset :) Neljän tunnin keittely ei mahdu minun ruoanlaittoaikatauluuni, mutta uudet kesäkurpitsareseptit ovat aina tervetulleita. 3 dl parmesaania tekee mistä tahansa soosista syötävän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Brittikeittiöllähän on omaleimainen maineensa! ='D

      Olen tosiaan keitellyt tätä pakkaseen, joten talvella saa tosi nopsaan ruokaa! Ja totta, juusto kaiken kaunistaa! ='D

      Poista