torstai 30. elokuuta 2018

Kesäkurpitsa-halloumipihvit



Käsi pystyyn; kellä kesäkurpitsat pukkaa satoa vielä ihan hulluna? Täällä ainakin nousi tassut pystyyn!
Kanoille olen niitä syöttänyt kilotolkulla ja itsekkin ollaan syöty kesäkurppaa valtavasti. Totta puhuen, ihan joka päivä saisi syödä kesäkurpitsaruokia, jos meinaisi kaikki saada käytettyä.

Mutta onneksi media on tuutannut kesäkurpitsaohjeita tosi paljon, koska "kesäkurpitsatalkoot". Viljelijäthän olivat vähän niinkuin pulassa, kun kesäkurpitsat tuppasivat valmistua kaikki yhtäaikaa. Jopa suuret kauppaketjut lupasivat alentaa myytävän kesäkurpitsan hintaa, alentamatta kuitenkaan tuottajahintoja.

No, meikäläisillä ei ole muita ollut näissä talkoissa kesäkurpitsasatoa tuhoomassa. Tytär on muutamia vienyt omalle perheelleen ja anoppilaansakin niitä kuskannut.
Mutta toisaalta, miksi antaa vaivalla kasvattamaansa ruokaa pois? Kun sen voi itsekin syödä, vaikka hieman kieltämättä alkaa kesäkurpitsaruuat tökkimään!

Olen tehnyt aiempina vuosina tosi paljon juustoisia kesäkurpitsapihvejä. Jostain kumman syystä, en ole niiden ohjetta tänne blogiin laittanut!
Mutta en laita nytkään, koska tein tässä taannoin Yhteishyvä -lehdestä bongaamani kesäkurpitsa-halloumipihvejä. Ne olivat tosi hyviä!



Tämähän on taas niitä "näistä kaikki puhuvat" -ohjeita. Jotenkin vaan tänne "laitakaupungille" puheet tulevat hieman jälkijunassa ja vanhentuneina. Mutta koska näitä kesäkurpitsoja vielä piisaa meillä ja uskon, että monella muullakin on sama tilanne, laitetaampa ohjetta kehiin!

KESÄKURPITSA-HALLOUMIPIHVIT



  • 500 g kesäkurpitsaa
  • 200 g halloumijuustoa(grillijuustoa)
  • 2 kananmunaa
  • öljyä paistamiseen
Raasta kesäkurpitsa ja laita se siivilään valumaan noin puoleksi tunniksi. Painele raastetta muutamia kertoja nesteen irrottamiseksi valumisen aikana.



Raasta halloumijuusto ja yhdistä se kesäkurpitsaraasteen ja kananmunien kanssa kulhossa.

Aineet näihin herkkupihveihin ovat yksinkertaiset!



Paista pannulla molemmin puolin kullanruskeaksi ja tarjoile vaikkapa jonkin kermaviili/jogurttikastikkeen kanssa.




Nämähän olivat todella hyviä! No, paistettu juustoraaste ei voi olla pahaa! 
Mutta... kyllähän nämä olivat tosi hankalia paistettavia. Minä puristelin kesäkurpitsaraasteen niin kuivaksi kuin vaan mahdollista. Kananmuna erottui kokoajan massasta, vaikka kuinka yritin sekoitella massaa aina kun sitä paistoon kauhaisin.

Muna tuppasi erottumaan massasta koko ajan! =(



Paistettaessa, pihvit eivät meinanneet millään pysyä kasassa ja kääntäminen oli tosi vaikeaa. Olin nähnyt, että jotkut olivat tehneet näitä pikkulettupannulla. Minun pannulla saa sellaisia sydämen muotoisia lettuja, joten ajattelin, etten saa ikipäivänä tuota massaa sillä pannulla paistettua. Että ihan isolla pannulla tein noita pihvejä.

Maku kuitenkin oli niin hyvä, että näitä teen toistekkin. Jopa tyttäreni pyysi minulta kesäkurpitsoja, jotta hän saisi näitä tehdä kotonaankin.
Aion laittaa seuraavalla kertaa massaan hieman vehnäjauhoja sitomaan nestettä. Voisi tietysti varmaan maissi- tai perunajauhojakin kokeilla. Kokeilkaahan tekin mitä näistä tykkäätte!


Mutta älkää paistako yhtä mustiksi kuin minä tein! ='D

8 kommenttia:

  1. Näitä on paistettu meillä monta kertaa ja tosi hyviä on. Paistaminen on haasteellista. Minä paistan ne pikkulettupannulla ja todella pienellä lämmöllä . Tämä ei ole hätäisten hommaa. Teen muita hommia aina välillä ja annan pihvien hyytyä. Jotain jauhoja voisi vähän laittaa kokeeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, ei tosiaan ole hätäisen pihvejä! Minä olen vähän sellainen sörkkijä, enkä malttaisi antaa paistua rauhassa! ='D

      Poista
  2. Hyvältä vaikuttaa <3 Varmasti super hyviä :)

    VastaaPoista
  3. Nam kiitos vinkistä, tekoseen lähtee.

    Kivaa viikkistä <3

    VastaaPoista
  4. Meillä pallokesäkurpitsa kukkii aivan hulluna. Saas nähdä ehtiikö enää kypsyä mikään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmintähän kyllä vielä on, mutta kiirettä pitää! =D

      Poista