lauantai 9. helmikuuta 2019

Elämänpolku; jääveistospuisto Tampereen Ikurissa!
Postasin pari viikkoa sitten Tampereen Laikunpuistossa olevasta jääveistosmaailmasta. Postauksen voit käydä lukemassa täältä . Huikean upeita jääveistoksia, joiden aiheena Näsijärven haltijat.
Tässä postauksessa sivusin Tampereen Ikurissa viime vuonna järjettömän suuren suosion saaneesta jääveistospuistosta, Pyhäpolusta. Me emme sitä ehtineet käydä silloin katsomassa, koska veistokset ilkivaltaisesti rikottiin.

Kouluaikoina meillä oli hiihtopäivä kerran vuodessa näissä maisemissa.


Viikko sitten jääveistospolku avattiin taas yleisölle. Tänä vuonna teemana on matka syntymästä kuolemaan ja jääveistospolku on nimeltään "Elämänpolku". Polulla kuljetaan syntymästä lapsuuteen ja keski-iän kautta vanhuuteen ja lopulta kuolemaan.
Teoksia polulla on 15, sekä pienempiä yksittäisiä, mutta niitä jotenkin ihailee kokonaisuutena, eikä niinkään yksittäisinä teoksina.


Jääveistoksissa on varioitu elokuvia ja tunnettuja maalauksia. Stanley Kubrickin "Avaruusseikkailu 2001" elokuvan hahmoja on polun varrella.

Hugo Simbergin" Köynnöksenkantajat" saivat mielestäni upean kolmiulotteisuuden jäisenä ja "Kuoleman puutarhan" kastelukannua pitelevä luuranko oli ihan mahtava!Huomasi, että tämä jääveistospolku oli todella suosittu! Olimme liikkeellä perjantai-iltana kello 19 pintaan. Kadut omakotialueella olivat aivat täynnä autoja, samoin pieni pysäköintipaikka. Porukkaa lappasi ihan katkeamattomana virtana metsikköön. Vaaditaan kyllä alueen asukkailta kärsivällisyyttä! Mutta toisaalta, ittepähän ovat tälläisen nähtävyyden asuinalueelleen pykänneet! <3Säätila olisi voinut olla parempi vierailumme aikana. Vettä satoi ihan huolella ja lämpötila oli plussan puolella. Väkisinkin polkua kierrellessämme tuli mieleen, että se oli nimensä veroinen. Vaikka polut olivat päällystetty jonkinlaisella matolla, ne olivat tamppaantuneet todella liukkaiksi. Joten henkensä edestä siellä sai mennä.Mutta kyllä jääveistospolku oli kaiken vesisateessa liukastelun arvoista! Siellä oli niin hieno ja maaginen tunnelma. Puihin oli ripustettu valoketjuja ja veistokset olivat myös valaistu ja osa valoista vaihtoi väriäkin.  Metsässä soi humiseva musiikki ja puista tippui vettä ja lunta.Jääveistospolun on toteuttaneet Ikurin Vire ja Ikuri-Haukiluoman omakotitaloyhdistys , yhteistyössä ison joukon taiteilijoita ja Suomen jouluvalo Oy :n kanssa.Koska nyt viikonlopuksi on luvattu suojakelejä, kannattaa lähteä kipin kapin Ikuriin jääveistospolkua ihailemaan, ennen kuin veistokset sulavat. Polku on tapahtumana ilmainen, mutta kannatusmaksun voi jättää polun lopussa olevaan pöntttöön tai vieressä olevaan kahvioon. Ja hei, laittakaa kunnon kengät jalkaanne!Elämänpolku -jääveistospuisto

Tuohikorventie 27 Tampere

Tämä naishahmo oli mielestäni aivan huikea. Vesi putoili hänen hiuksistaan ja rujo olemus teki vaikutuksen!

6 kommenttia:

 1. Varmana on hyvin vaikuttava polku. Hienoa että tuollaisia tehdän! Toivottavasti säilyy, vaikka nyt onkin + asteita taas vaihteeksi.
  Kiitos esittelystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olimme yllättyineitä, kuinka ihmisiä vaelsi ihan virtana tuonne metsään ! Ja onhan se hienoa, että teoksia käydään katsomassa. Sitä varten ne on tehtykin !
   Nyt on tosiaan vähän lämmintä jääveistoksille!

   Poista
 2. Huikean hienoa taidetta. Hieno idea ottaa Simbergin teos tuonne mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo minunkin mielestäni oli tosi hienoa elävöittää maalaus tuollain . Nauratti, kun yksi pikkupoika huusi vanhemmilleen, että noilla pojilla näkyy pippelit! 😂

   Poista
 3. Hieno! Ihailtavaa oma-aloitteisuutta noinkin pieneltä taholta tehdä jotain tuollaista kaikkien nähtäväksi. Toivottavasti vapaaehtoisia maksuja kertyi edes kiitoksen verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Ite oon aina ollut tosi huono osallistumaan mihinkään tollaseen yhteisölliseen toimintaan! Joten tosi iso rispekti ! 👍

   Poista