sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Banaanilätyt; viikonlopun aamupalaherkku!


Tässä kiwihedelmää kylkeen!

Meillä ollaan  yleensä tosi myöhäisherännäisiä kaikissa ruokatrendeissä. Kuten esimerkiksi näissä banaanilätyissä. Tyttäreni näitä on tehnyt jo vuosia sitten. Mutta jostain syystä ei ole vaan tullut itse näitä tehtyä.

Astetta paremmin; kaurajuggee, tuoretta mansikkaa ja kuusenkerkkäsiirappia!

Kaupoista saa halvemmalla tai joskus jopa ilmaiseksi tummuneita banaaneja. Beibe varsinkin on ihan "hulluna" sellaisiin mustuneisiin banskuihin, mitkä jo melkein käyvät!
Myös minä pidän banaaneista tosi kypsinä, mutta en nyt kuitenkaan ihan mustina!

"That's the way, aha, aha... i like it... aha,aha!"

Monissa ohjeissa, banaanilättyihin laitetaan jotain proteiinijauhetta. Myös tytär on tehnyt tälläisiä lättyjä. No, meillä ei protskujauheita käytetä ja en sellaisia lättyjä varten ala myöskään ostamaan. Ja halusin kuitenkin jotain muutakin lättyihin, kuin pelkkää banskua ja munaa.
Koska olen hamsteri ja tarjoushaukka luoteeltani, ehtymättömän kuivakaappini kätköistä löytyi pari pussia mantelijauhetta. En edes muista, miksi niitä olen ostanut. Todennäköisesti vain halvalla sain jostain!
Mutta nyt kun banaanilättyjä on tullut tehtyä lähes joka viikonloppu, ainakin toisena päivänä aamupalaksi, on mantelijauhovarastotkin alkaneet hupenemaan.

BANAANILÄTYT    n. 6 kpl


  • 1 todella kypsä banaani
  • 2 kananmunaa (mieluiten omien kanojen munimia =D)
  • 1/2 dl mantelijauhetta
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • kookosöljyä paistamiseen

Muussaa banaani kulhossa haarukalla ihan muussiksi. Lisää joukkoon rikotut kananmunat ja sekoita hyvin. 
Lisää massaan mantelijauhe ja leivinjauhe ja sekoita huolella sekaisin.
Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää kookosöljy pannulle sulamaan. Kun öljy on sulanut, laita kauhalla lättytaikinaa pannulle. Sellainen puoli desiä taikinaa on hyvä määrä per lätty.
Paista kauniin ruskeaksi ja käännä. Paista toinenkin puoli ja nosta suoraan tarjoilulautaselle.


Tarjoile lätyt haluamasi lisukkeen kanssa. Marjat, hedelmät, jogurtti, rahka ja sen sellaiset ovat ihania lisukkeita. Myös ripaus tomusokeria toimii. Ja tietysti lätyt ovat herkkua ihan sellaisenaan!

Tässä viinirypäleiden kanssa!

6 kommenttia:

  1. Haa, nyt tiedänkin, mihin käytän kaapissa olevat tummuneet banaanit. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nää on herkkua! Ja onnistuvat kyllä ilman tuota mantelijauhoakin.

      Poista
  2. Hitsit, heti huomenissa kokeilen viimein minäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä mustakuorisempi bansku, sitä makeammat lätyt! 😃 👍

      Poista