lauantai 23. maaliskuuta 2019

Maalta kaupunkiin... saunomaan!
Saimme Beiben kummipojalta ja hänen puolisoltaan joululahjaksi pääsyliput saunaan. Kyllä, saunaan ja vieläpä sellaiseen yleiseen saunaan!


Vaikka minä olen syntyperäinen tamperelainen, en juurikaan ole koskaan noissa lukuisissa Tampereen seudun yleisissä saunoissa käynyt. Eikä ole Beibelläkään kokemusta, joten kohta oltaisiin sitten yhtä uutta kokemusta rikkaampia!


Tiesittekö muuten, että Tampere on julistautunut saunapääkaupungiksi ?


Vapaaliput olivat Tullin saunaan ,mikä sijaitsee Tampereen Tullinaukion laitamilla, ihan lähellä Tornihotellia. Eli tälläisen maalaisen mielestä, ei niin houkutteleva sijainti saunomiseen!


Mutta avoimin mielin vaan ja kyllä täytyy sanoa, että oli ihana, rentouttava ja hyvää mieltä tuova kokemus.


Vastaanotosta saimme mukaamme ämpärit, missä oli laudeliina, pyyhe ja peltimuki vedenjuontia varten.Tullin sauna mainostaa itseään matalan kynnyksen ja täyden palvelun saunaksi. Sinulla ei tarvitse olla kuin rahapussi mukana tullessasi saunomaan. Voit peseytyä, virkistäytyä ja ruokailla samassa paikassa.
Meillä oli omat uikkarit mukanamme, mutta sellaisetkin olisi saanut lainaan paikan päältä. Saunat ovat sekasaunoja, joten niissä ollaan uikkarit päällä.

Tilassa oli kaksi neliskanttista hirsistä kasattua saunaa.
Toinen iso sauna ja toinen sitten vähän pienempi.
Isosta saunasta oli pieni ikkuna ravintolan puolelle.

Ensikertalaisina saimme todella hyvän opastuksen saunomisen iloihin. Vastaanotosta ostimme matkaan mukaan saunajuomat. Myös alkoholilliset juomat olivat saunaosastolla sallittuja, koska anniskelualue ulottui sinne asti. Saunaosaston ovenpielessä oli tarjoilijan kutsunappi, jos virvokkeet loppuivat kesken. Näin sait uuden juoman saunalle, eikä tarvinnut lähteä ravintelin puolelle hillumaan hikisenä uikkareissa.Meillä kävi siinä mielessä tsäkä, ettei saunomassa ollut meidän lisäksemme kuin kolmen naisen porukka. Koska tilassa oli kaksi saunaa, naisporukka nautti löylyistä toisessa ja me toisessa. Olikin mukavaa, että saatiin toinen sauna ihan yksityiskäyttöön. Voitiin nauttia ihan rauhassa ja vähän samalla juhlistaa Beiben synttäreitä.Saunat ja koko saunaosasto oli todella siisti ja viihtyisä. Ja tilassa tuoksui ihanasti hirsi ja löylyt. Me nautittiin kyllä todella paljon! Mutta jos paikalla olisi ollut enemmän porukkaa, en tiedä olisiko silloin ollut näin viihtyisää.


Perheen pienimmätkin oli huomioitu leluin...

... ja täyttettävine vesialtaineen.

Lastauslaiturista oli tehty vilvoittelu paikka. Joten ulos pääsi käymään löylyjen välissä. Hieman oli hämmentävä, mutta aikas hauska kokemus istua moisessa paikassa uikkarit päällä. Toki vilpola oli aidattu läpinäkymättömillä teräslevyillä, ettei ohikulkijat päässeet saunan terassille tirkistelemään.

Vilttejä oli tarjolla lämmikkeeksi terassille
Pulujen karkoitin haukka!


Näkymä saunan vilpolasta!

Suihkutiloissa oli aikasmoinen arsenaali kaikenlaisia shampoita, hoitoaineita ja suihkusaippuoita. Myös ihon- ja hiustenhoitotuotteita oli käytettäväksi. Joten, todellakaan et tarvitse mitään moisia saunareissullesi mukaan!
Pukeutusmistilakin oli kivalla lailla sellainen tehdastyylinen ja pelkistetty. Naulakoita vaatteille oli reilusti, lukittavat pikkukaapit tärkeimmille tavaroille ja peileillä vuoratut seinät. Ei ainakaan tarvinnut jonottaa peilin eteen!


Saunaosastolla oli myös erillinen oleskeluhuone, missä pystyi vilvoittelemaan/rentoutumaan löylyjen välissä tai jälkeen. Mekin istuimme siellä hetken saunomisen jälkeen ja tutustuimme ruokalistaan. Saunomisesta tuli ihan hirveä nälkä!
Tullin saunan on saunomisen lisäksi viihtyisän näköinen ja oloinen bistrotyyppinen ravintola. He käyttävät paljon paikallisten tuottajien tuotteita ja lähiruokaa. Ja muutenkin kotimaisia raaka-aineita.

Ravintolan puolella oli sen verran asiakkaita, etten viitsinyt
kuvata. Mutta taustalla näkyy toinen sauna ja sen ikkuna
ravintolan puolelle.

Olin pyhästi ajatellut, että syön jotain "spessua" ja listalla olikin esimerkiksi 3 ja 5 ruokalajin yllätysmenu. No, ehkä sitten ensi kerralla, koska olimme jo ehtineet kuolaamaan saunan puolella listoilta maukkaan kuuloisia burgereita. Joten me valitsimme molemmat Saunan burgerit ranuilla. Pihvinä oli 100%:sti kotimaista hevosenlihaa.

Törkeen hyvä hamppari!

Paikka mainostaa burgereitaan kaupungin parhaiksi. Tähän en ota kantaa, mutta hampurilainen oli kyllä todella maukas. Ja ranujen kanssa tarjolla ollut savu-wiskimajoneesi... voi luoja kuinka hyvää!


Kaikenkaikkiaan kokemuksesta jäi hirvittävän hyvä mieli! En tiedä, olisiko tuollaiseen paikkaan tullut mentyä, ellei oltaisi lahjakortteja saatu. Mutta nyt kun ollaan käyty, ainakin syömässä käydään toistekkin.
Ja miksei tuo saunominenkin olisi kivaa kaveriporukassa. Tai kun on joskus likkojen kesken vaikkapa ostoksilla tai jotain. Ja loistava lahjaidea jollekulle saunomisesta pitävälle!

Vessakopissa kaktuskoriste! <3


4 kommenttia: