maanantai 8. huhtikuuta 2019

Kaikenlaisia kausia avattu!


Ensimmäinen vuohenputki syöty. Villiyrttikausi siis avattu!

Viikonloppuna kevät kävi kiusoittelemassa ja ehkäpä hieman herättelemässäkin meitä. Muistuttamassa siitä, mitä on tulossa. Kunhan eletään tuo tälle viikolle luvattu takatalvi ensin pois!

Lammaskakarat voivat hyvin!


Päivät kuluivatkin aikaslailla ulkoilupainotteisesti. Tuli aloitettua puutarhakausi siivoamalla meidän muutamat kukkapenkit talventöröttäjistä. Haravoimaan ei vielä pääse, koska on niin märkää ja luntakin on vielä osassa puutarhaa ihan reippaasti.

Revin kuivuneet humalanversot alas. Uutta ei vielä pukannut!

Aloitinpa kylvötkin! Syksyllä jäi kannellinen kasvilava kylvämättä. Nyt heittelin sinne erilaisia salaatinsiemeniä. Niissä oli mennyt vuosi-pari sitten päiväys, joten katsotaan nyt itääkö mitään.

Tuolla kannen alla on lämpöä, vaikka talvi takaisin tulisikin
käymään!



Minun puuhastellessa puutarhassa ja elukoiden kanssa, Beibe sen sijaan teki oikein hommia. Hän on purkanut meidän vanhaa navettaa. Hän sai siitä katon purettua ja olihan sitä sitten juhlistettava harjanlaskijaiskaffeilla. Samalla tuli korkattua ulkokaffittelu- ja jäätelön ulkonasyöntikaudet virallisesti!

Harjanlaskijaiskaffeet!

Grillauskausi avattiin myös ja pikku-pallo pääsi niin sanotusti "back in business"! Se saa kyllä varmaan paljon hommia ainakin viikonloppuina saunonnan yhteydessä.

Tämä tulee olemaan tuttu näky jatkossa ulkosaunalla!


Kyllä ensimmäiset grillimakkarat maistuivat hyviltä!

Eipä olisi pari viikkoa sitten uskonut, että kasvimaalle pääsee jo touhuamaan! Siellä meinaan oli lunta jokin aikaa sitten vielä niin paljon, että kasvilavat olivat ihan lumen peitossa.

Näkymä 7.4. kasvimaalla

En ole yhtään käynyt lumia potkiskelemassa, koska minulla ei ole ollut sinne yhtään kiire. Olen ehkä vähän "kauhuissanikin" taas siitä työn määrästä, mitä tuo alue tulee tuottamaan!
Mutta kumma juttu sitten kuitenkin, että kun kasvimaa lumesta paljastuu, askel sinne kummasti vie! Ihmeellinen vetovoima sillä minuun on!

Olen "hillonnut" pahvilaatikoita meidän puuliiteriin koko talven. Minulla jäi viime kesänä kesken kasvilavojen välien kattaminen, joten nyt oli hyvä aika jatkaa sitä. Ennen kuin kasvukausi alkaa, ja ruoho rupeaa kasvamaan oikein toden teolla.


Pahvia alle ja olkea päälle!


Pahvit kuitenkin mittavasta varastosta huolimatta loppuivat vähän kesken. Mutta niin loppuivat viljelijän puhtikin! Kunto on huono ja paikat kangistuneet talven aikana.
Mutta ei se mitään, koska parissa paikkaa on luntakin vielä ja niihin ei katteita laittamaan päässyt. Kasvimaalla kausi on kuitenkin avattu jo vahvasti!

Kyllä ne siitä sulaa!

Tälläisiä kausien avauksia täällä! Olettekos te kahvitelleet ulkona? Grillanneet tai tehneet puutarhahommia?

Iltapäiväkahvit vanhassa leikkimökissä eli
muijaluolassa! 

Hyvää viikonalkua kaikille!

10 kommenttia:

  1. Monenlaista hommaa ja mukavaa tuo kevät tullessaan. Tänään taas kyllä harmaata ilmaa, vettä varmaan, toivottavasti ei enää lunta.
    Hienolta vaikuttaa nuo kaffittelut ja jätskittelyt ulkoruokinnassa. Eipä ole tullut kokeiltua, maistuisko kahvi paremmalta ulkona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään keli on kyllä kuin toisesta maailmasta!

      Kyllä kahvi maistuu ulkona hyvältä! Tuppaa vaan vielä näillä lämpötiloilla jäähtymään, jos ei nopsaan juo! =D

      Poista
  2. Kyllä varmasti ekat kahvittelut ja grillatut makkarat maistuvat ihan erityisen hyviltä , nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Ja nyt tän alkuviikon kelit pitää huolen siitä, että ei pääse noihin toimintoihin kyllästymään! 😂

      Poista
  3. Kevät on sellaista puuhastelun aikaa, että kaikenlaista puuhaa kyllä riittää:) Meillä on vielä niin paljon lunta ettei kukkapenkkejä/pihaa pääse möyhimään vaan kärsivällisestihän se on vaan odotettava:) Pelottelivat vielä takatalvella,mutta toivottavasti ei tule! Mukavaa alkannutta viikkoa sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kevät antoi hieman esimakua tulevasta, mutta nytkin meillä on maa valkoisena ja lämpö nollassa. Mutta näinhän tämä aina menee. Takatalvi tulee aina. Viimeistään juhannuksena! 😂

      Poista
  4. Juu, täälläkin on jo puuhattu ulkohommissa kaffittelun lomassa :) Prätkäkausi avattiin viime viikolla sekä autossa on jo alla kesätassut. Pari päivää on nyt satanut lunta ja ollut kylmä, mutta nou hätä! Kyllä se kevät sieltä tulloo :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui! Ootte jo uskaltaneet renkaat vaihtaa! Meillä on täällä taas täysi talvi. 4 astetta pakkasta reilu lumikerros maassa!

      Poista
  5. Tuohan oli hauska idea. Olen itse laittanut sanomalehteä ja katetta, mutta se ei kestä kuin joitain vuosia. Tosin meillä on niin paljon pienemmät tilat, ettei ruohon ajeleminen väleistä ole niin "markan päälle".... =)
    Mistä saat olkea? Kasvaako se teillä jossain vai ostatko sitä elukoita varten ja laitat sitten loput tai käytetyt tuonne kasvilaatikoiden väliin?

    Meilläkin vaihdetaan kesägummit alle jo tällä viikolla. Sen verran etelämpänä, että uskaltaa jo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdeltä tutulta farmarilta, jolta haetaan kauraa elukoille, ostetaan noita olkipaaleja. Käytetään olkea elukoiden alusina, mutta ihan kasvimaallekkin sitä varta vasten hommataan.

      Poista