keskiviikko 10. heinäkuuta 2019

Mesiangervokahvikakku




Mesiangervot alkavat olemaan täydessä kukassaan täällä Leppämäessä. Se on sellainen kasvi, mikä tuntuu viihtyvän vähän liiakseenkin ainakin tuolla meidän alapellolla. Beibe ei tykkää yhtään, kun se rehottaa elukoiden laitumella!

Eläimethän ei sitä ainakaan suoraan pellosta syö! Olen joskus lukenut jostain, että lampaat vaikka kuolevat ennemmin nälkään, kuin mesiangervoa suuhunsa laittavat. Meillä kyllä se ainakin alkukesästä niitettynä menee ja eikä ne sitä kuivatun heinänkään seasta ronklaa.

Minusta mesiangervo on kaunis kasvi ja sen tuoksu on varsinkin lämpiminä kesäiltoina aivan ihana. Sitä ei kyllä tänä kesänä ole vielä saanut todeta, koska on niin pirun kylmä!

Olen himoinnut puutarhaani sellaista vaaleanpunakukkaista mesiangervoa. Jos joku tietää, mistä sellaista voisin hankkia, olisin vinkistä iloinen!

Sain Beibeltä mesiangervokimpun. Kakkua varten...


Vaikka Beibe ei pidä tästä laitumien valloittajakasvista, hän pitää kyllä sen mausta leivonnaisissa. Leivonkin aika-ajoin mesiangervoisia pikkuleipiä , joiden ohjeen olen itse kehitellyt.
Ne ovat ihanan mureita ja maistuvat teen tai kahvin kanssa hyvältä. Vähän ehkä liiankin hyvältä!



Toinen luottoleivonnaiseni on kahvikakku, jota mesiangervo maustaa. Tämän ohjeen olen napannut Kuluneet 60 -luvun nahkahousut -blogista . Sieltä löytyy myös mesiangervoliköörin ohje, jota minun on aikomus joskus kokeilla.



Tässä kakussa minua viehättää myös se, että se on ihan älyttömän helppo tehdä ja onnistuu aina. Ei tarvitse vatkata mitään, ainoastaan rasva sulattaa ja sekoittaa ainekset keskenään. Taikina vuokaan ja uuniin, täts it!



MESIANGERVOKAHVIKAKKU


  • 2 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 dl vettä
  • 2 tl mesiangervonkukkaa (minä laitoin kuivattua)
  • 250 g voita/margariinia sulatettuna
Sekoita kaikkia ainekset keskenään ja kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti. Kumoa kakku vuuastaan hieman jäähtyneenä. 
Kakun maku on parhaimmillaan vasta jäähtyneenä.



Jos pidät mesiangervon karvasmantelisesta ja parfyymisestä mausta, pidät varmasti tästä kahvikakusta!

8 kommenttia:

  1. Ai namiskuukkelis mikä kakku ja en todellakaan tiennyt, että mesiangervoa voisi laittaa kakkuun. Ihanata viikkoa .<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mesiangervo sopii tosi hyvin jäätelön mausteeksi ja kermaisiin jälkiruokiin. On namia!

      Poista
  2. Eipä ole tullut koskaan vastaan enkä itse ole kokeillut. Mesiangervot lähinnä olleet kukkakimpuissa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teeaineksena sitä käytetään tosi paljon. Poistaa kehon nesteitä.

      Poista
  3. Vai ronklaavat lampaatkin jotain kasvia, mä olen aina luullut, että ne syö mitä vaan! Kuivakakkua tekisi mieli, mutta taidan tyytyä tänään lättyihin! Pitänyt paistaa jo useammankin kerran! Mesiangervo kai karannut jostain pihasta metsäreitin varteen, mutta sielläkin oli käynyt jo niittäjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis lampaathan ovat tosi ronkeleita! Ne eivät syö mitään korsiintunutta. Ne voivat oikeasti nähdä nälkää rehevänkin näköisellä laitumella!

      Ei lätyt huono vaihtoehto kahvikakulle ole! 😃 👍

      Poista