keskiviikko 4. joulukuuta 2019

Eläinten jälkiä lumella ja ehkäpä tontunkin!




Talven ihanuuksia on puhtaaseen lumenpintaan ilmestyvät eläinten jäljet. Aina jaksan hämmästyä siitä, kuinka paljon elämää ympärillämme on.

Lakritsa kissa on jättänyt
jälkensä rappusille!


Viikonloppuna linnut olivat ilakoineet pihassamme. Epäilen jälkien jättäjiksi harakoita tai närhiä, koska niitä näkyi ruokintapisteiden läheisyydessä runsaasti. Laskin kerralla lintulaudalla 6 närheä! Ne ovat kyllä runsaistuneet viime vuosina.






Lintujen siipien jäljet ovat todella kauniita puhtaalla lumen pinnalla. Minulla oli kiire niitä kuvata, koska Benja ja Kuukuna oli mummulassa käymässä. Tämä kaksikko kun huomasi, että mummu oli löytänyt jotain kiinnostavaa, jälkien sotkeutuminen oli vaarassa!



Ehdin käymään pienellä lenkillä lähimetsässä. Beibe ja Mauri lähtivät mukaani. Löysimme pari päivää vanhat näädän jäljet. En ole aiemmin näädän jälkiä tuolla lähimetsässä nähnytkään. Enkä varmaan olisi nytkään, ellei Beibe olisi ollut mukana. Minun kun pitää kytätä aina niin jalkoihini, etten kompuroi!

Näädän pompottelujäljet!



Tänä syksynä ollaan kuultu pyyn viheltävän ensimmäisen kerran vuosiin. Näkemään ei olla päästy, mutta kaakerrusjälkiä oli metsässä. Pikkuisen oli hanki upottanut, että oli pitänyt siivellä tukea ottaa.

Ihan selvä pyy!😁


Illalla lähdin eläimiä ruokkiin pihanperälle. Alkuillan oli satanut lunta useita senttejä ja uutta lunta oli tiellä. Hankeen oli ilmestynyt pienet jäljet ja eläinsuojien ikkunoihin joulukyntteliköt.

Lampolan ikkunaan...

Tallin ikkunaan...

Ja kanalan ikkunaan oli
ilmestynyt joulukyntteliköt!


Olisikohan tallitonttu ollut asialla?!?

Tontun jäljet?

2 kommenttia:

  1. Onpas monenlaisia jälkiä, minä tunnistan vain oravan ja rusakon jäljet! Niitä on piha täysi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on ollutkin rusakoita liikkeellä tosi paljon. Ja harvoinpa noita tontunjälkiä näkemään pääsee!😉

      Poista