keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Joulufiilistä Porvoosta hakemassa!




Kävin menneenä viikonloppuna Porvoossa ystäväni Päpän kanssa. Reissu oli hänen työpaikkansa vapaa-ajan toimen järjestämä. Vierailukohteina oli Porvoon Taidetehdas ja tietysti vanha kaupunki.



Sää viikonloppuna oli sateen tihruinen ja ei sen puoleen kyllä mitenkään jouluinen. Mutta Taidetehtaalla keli ei haitannut, koska tapahtuma oli pääasiassa sisällä.



Porvooseen päästyämme menimme heti syömään. Meille oli varattu ruokailu Ravintola Verstaalta . Ruoka oli ihan mielettömän hyvää! Tarjolla ollut kassler suorastaan suli suuhun ja muutenkin maut olivat hyviä.




Mahat pinkeinä marssittiin ravintolasta suoraan Brunbergin makeistehtaan pisteelle . Oli turvallista mennä makeisostoksille, koska ihan liian kylläisinä ei välttämättä tullut tehtyä ihan jättisuuria ostoksia!

Ravintolan sisustus ei ollut
kovin jouluinen. Päpä palmun
takana!


Olihan siellä joulumarkkinoilla vaikka mitä ihanaa. Ja tietysti ihmisiä! Tuli hiukan Suomen kädentaidot -tapahtuma mieleen. Lähelle myyntipöytiä ei oikein päässyt ja mielenkiinto tarjontaa kohtaan hieman siitä kärsi. Paljon ostoksia ei tullutkaan tehtyä. Kuukunalle lähinnä jotain pientä ja tarpeellista.

Lumiukko ja sen Akka!


Taidetehtaalta siirryttiin vanhaan kaupunkiin. Siellä on ihania pikku putiikkeja ja tunnelma. Mutta lumen puute vei kyllä joulun tunnelmaa. Se ei silti haitannut, koska miljöö muuten oli niin kiva ja seura ihan parasta.








Meillä oli tosi hauskaa yhdessä! Käytiin yhdessä kivassa pikku kahviossa punaviiniglögillä ja kierreltiin putiikkeja. Oli vähän tarkoitus käydä vielä jossain syömässä ennen kotiin lähtöä, mutta mahat olivat vieläkin ihan täynnä myöhäisestä lounaasta. Joten nautittiin vielä yhdet gluhweinit ulkona lampaantaljoilla istuen.





Olen kerran aikaisemmin käynyt Porvoossa Beiben kanssa katsomassa Miina Äkkijyrkän näyttelyä. Sillonkin me piipahdettiin pikaisesti vanhassa kaupungissa, mutta silloin siellä oli jokin tapahtuma ja porukkaa oli niin paljon, ettei liikkumaan päässyt. Nyt kyllä suunnittelin, että lähtisiköhän sitä ensi kesänä uudelle visiitille Porvooseen. Oikein sellaiselle, että oli yötäkin! Pitää varmaan alkaa suunnittelemaan.




8 kommenttia:

  1. Nyt tuli hieno reissuidea, kiitos! Enpä ole tullut ajatelleeksi, että Porvoo on hieno paikka myös jouluna. Kesällä olen siellä käynyt
    useinkin, mutta joulu en jouluna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu, että kaikki kaupungit, joissa kaupunkien vanhat osat ovat säästetty, ovat kauniita myös joulun aikaan

      Poista
  2. Kiitos vaan taas seurasta. Kyllä oli maha nauramisestakin kipeä eikä pelkästään ruuasta. On kiva reissata hyvän kaverin kanssa, kun tietää, että taatusti ei tule tylsää hetkeä... 🤣❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan! Enhän antanut sinulle kuin itseni! <3

      Hauskaa kyllä oli! On ihanaa saada nauraa niin, että sattuu!

      Poista
  3. On kyllä monesti pitänyt poiketa Porvoossa ihan kunnolla. Monesti oon ohi kulkenut ja katellut vain bussin ikkunasta. No, ehkä joskus....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tampereelta Porvooseen on yllättävän lyhyt matka! Jotenkin aina ajattelee, että sinne kauhea matka.

      Poista
  4. Porvoo on ihana paikka! Siellä tulee aina talvisin Jouluolo :)

    VastaaPoista