maanantai 28. joulukuuta 2020

Valkeakosken Valometsä

 


Ajelimme sunnuntai-iltana Beiben kanssa katsomaan Valkeakoskelle Valometsää.
Olin lukenut siitä paljon netistä ja ajateltiin, että se olisi kiva ulkoilmakohde lähteä käymään joulunpyhien velttoilujen jälkeen. Olin ottanut Valkeakosken kaupungin sivuilta linkin Google Mapsiin ja se johdatti meidät keskustan Cittarin parkkikselle. Hieman siinä ihmeteltiin, että mihinkäs nyt! 
Lähettiin vaan kävelemään oletettuun suuntaan ja kysyttiin tietä vastaan tulevalta pariskunnalta.Oltiin oikeaan suuntaan menossa ja löydettiinkin perille. Autolla olisi kyllä päässyt ihan viereenkin.Valometsä on noin 600 metrin mittainen. Metsää leveän kävelytien varrelta on valaistu eri värisin lampuin. Oli kyllä hienon näköistä ja porukkaa oli paljon. Mutta väljää oli silti!
En nyt kuitenkaan tiedä  olisiki ihan tätä varta vasten kannattanut Kuhmalahdesta asti lähteä katsomaan. Mutta tulipahan käytyä!Valometsä on maksuton ja avoinna vielä 31.12. asti. Metsä on valaistuna klo 17-21.
Jos menette autolla, laittakaa Mapsiin Hotelli Waltikka tai jäähalli Wareena. Niiden pihoissa pysäköintitilaa ja metsä on siinä melkein hotellin takana. 

6 kommenttia:

 1. Hämeenlinnassa on myös valaistu Hämeen linnaa ja sitten Ahvenistolla oli myös oma valaistusjuttu, muistaakseni ihan puita ja hyppyrimäkeä! Tämä on kai nyt silleen IN. Ihan hirveästi en innostu asiasta, mutta hyvä, jos se joistakin on upeaa katsottavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näinkin ne kuvat linnasta blogissasi!

   Varmaan on tämän ajan juttu nämä valot. Kun ei voi pitää ilotulituksia jne. Kai kaupunkien on pidettävä itsensä jotenkin vetovoimaisina ja asukkaansa tyytyväisinä.

   Poista
 2. Mä en oikein lämpene tuollaselle metsän valaisulle. Jotenkin nuo siniset valot ei ole yhtään luonnolliset... ehkä mieluummin jos olisi joku valaistu polku, sellasilla tuikkumaisilla/lyhtymäisillä valoilla, niin voisi olla kivempi, mutta nämä värivalot ei iske.

  Ilotulitusten sijaan voisi kuitenkin sitten vaikka olla joku hetken kestävä värivaloshow, se saisi minulta vahvasti peukut verrattuna raketteihin!! En tiedä miksei kaupungit mieluummin muutenkin panosta johonkin sellaiseen mieluummin kuin niihin järkyttävän kalliisiin, sotkeviin ja eläinparat sekoboltseiksi saaviin paukkuihin. Toivottavasti tänä vuonna raketteja paukutetaan kokonaisuudessaan reilusti vähemmän kuin normaalisti, juurikin koska kaupungit ei niitä paukuta, mutta pahoin pelkään että paukkuhullut ihmiset sitten ostaa niitä sitäkin enemmän, kun ne räiskinnät pitää itse järjestää sen sijaan, että näkisi jossain tapahtumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se plussa noissa oli, ettei ne liikkunut! Olis voinut alkaa tekemään huonoa.

   Minä olen aina pitänyt ilotulituksista. Aion tänä vuonnakin ostaa jonkun padan. Käytän rahaa nykyään niin vähän yhtään mihinkään, että suon itselleni pienen ilon.
   Meillä on aina vähän paukuteltu, vaikka onkin elukoita. Yksi koira ja yksi hevonen on aikanaan niitä pelännyt. Ei muut. Silloin tehtiin pieniä erityisjärjestelyitä niitä varten. Eikä nyt tietystikkään tallin nurkalta räjäytelty.
   Ihmeen suosittuja yleiset ilotulitukset kuitenkin aina ovat, vaikka niitä kovasti vastustetaan. Ja ei noi valoshowtkaan ilmaisia ole. Yhtä lailla ne maksaa. Se ei vaan tunnu ehkä siltä, että konkreettisesti rahat menevät taivaan tuuliin.

   Toivottavasti kaikki nauttivat vuoden vaihteesta tavallaan! Kangasala valaisee pari näkötornia aattona, mutta tuskin lähden täältä asti niitä katsomaan. Kuhmiksessa piti olla ilotulitus, missä yleisö olisi ollut omissa autoissaan katsomassa. Poliisit kielsivät tapahtuman sitten ennen joulua.

   Poista
  2. Mulla on noihin raketteihin vähän taas sellanen suhtautuminen, että kyllähän ne on kivoja katsella, mutta... Mulla on vähän joka asiaan aina se mutta, mikä kyllä kieltämättä tekee elämästä välillä vähän ilotonta. Me ei olla kuitenkaan itse ostettu raketteja ikiaikoihin, mä en oo halunnut laittaa rahaa taivaalle ja toisaalta inhoan sitä roskaamistakin. Ja meidän vanhempi koira pelkäsi myös raketteja tosi kovasti. Yleensä olin aina kotona vuodenvaihteen koirien kanssa, kun en vaan raaskinut jättää sitä kotiin vapisemaan. Niin, ja... meille näkyy raketit joka puolelta niin hyvin, ettei niitä ole itse senkään takia viitsinyt ostella. Katsellaan siis pummina muiden raketit!

   Mietin tuota valoshowta sillä ajatuksella, että nykytekniikka mahdollistaa niin paljon. Että jos olis kerran hankittu jotkut laitteet ja sitten vaan joka vuosi niihin joku ohjelma... No, en kyllä oikeesti tiiä yhtään miten ne systeemit toimii! Että saattaa toki olla myöskin, että se on ihan järkyn kallista järjestää ja kai siihenkin jotkut alan ammattilaiset on olemassa, jotka sellasia isolla rahalla tuottaa. Vois olla kiinnostavaa joskus nähdä joku sellanen show, sitten siitä voisi muodostaa mielipiteen, onko kiva vai ei. Koska mähän en tosiaankaan ole mitään sellasia koskaan edes nähnyt, oletan vaan että vois olla kiva.

   Mukavaa vuodenvaihdetta, raketeilla tai ilman! ♥

   Poista
  3. Kyllä minä ymmärrän kantasi tähän raketti asiaan! Ja jokainen saa olla omaa mieltään, se on enemmän kuin sallittua.

   Ihmisten välinpitämättömyys turvallisuus- ja roskaamisasioissa on tosi ärsyttävää. Ja tälläisethän sitä eripuraa luo.

   Mutta raketit tuovat tosi paljon monille ihmisille iloa! Ja on kyllä hienoa, että tuollaisia valoshowtyyppisiä ratkaisuja tuodaan niiden tilalle. Olen vain sitä mieltä, että pitäisi ottaa selvää ennen kuin aletaan tekemään vastakkain asettelua, esimerkiksi nyt valojen ja rakettien suhteen. Monillahan se juurikin on se, että laitetaan rahat taivaan tuuliin. Olisi kyllä kiva tietää, mitä esimerkiksi tuo Kangasalan näkötornien valaisu tulee meille veronmaksajille maksamaan. Mutta monet meidänkin kaupungin koiranomistajat pääsevät nyt koirineen tätä hiljaista showta katsomaan ja ovat tyytyväisiä. Ai kauhee! Oliko nyt vähän sarkastisesti sanottu! ='D

   Poista