keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Appelsiinilla ja tyrnillä maustettu kahvi-vartalokuorinta. Helppo itse tehty lahja lasten kanssa!

 

Kuukunan kotikosmetiikkapajalta, päivää!


Kyselin jokin aikaa sitten tyttäreltä, että onko hän ajatellut mitään joulumuistamisia viedä Kuukunan päikyn tädeille. Kyllä hän oli jotain ajatellut, mutta ei oikein vielä tiennyt mitä. Kyselin, että voisiko Kuukuna tulla mummulaan yökylään ja jos mummu tekisi pojan kanssa sitten jotain. Sehän vain sopikin!


Kaikki ainekset löytyivät ihan ruokakaapista!

Olin löytänyt netin loppumattomasta vinkkisuosta erilaisia vartalokuorintaohjeita, joista yhdistelin sellaisen, minkä kaikki aineet olisivat ihan ruokakaappitavaraa ja näin turvallisiakin lapsen kanssa tehdä. 


Mittaaminen on tarkkaa puuhaa!

Kyselin Kuukunalta, että montako tätiä hänellä on päikyssä. Kivenkovaa hän väitti heitä olevan viisi.  Kun kyselin heidän nimiään, niin kaikkien nimi on kuulemma Leena. No, tältä pohjalta olikin hyvä aloittaa! 


Ja sekoittaminen vasta onkin!

En ostanut vartalokuorintaan muuta kuin lisää kookosöljyä. Kaikki muut aineet olikin jo valmiina kotona. 

Monessa ohjeessa oli käytetty raastettuja sitrushedelmien kuoria. Käsitin ohjeista, että ne oli lisätty tuoreeltaan. Mutta minä tein sen verran esivalmisteluja ennen tekijämiehen mummulaan tuloa, että kuivasin appelsiinikuoriraasteen. Ajattelin, ettei vartalokuorinta ainakaan sen takia homehdu.


Näyttää kyllä ihan syötävän hyvältä!


APPELSIINI-TYRNI-KAHVIVARTALOKUORINTA


  • 2 dl kahvia
  • 2dl sokeria
  • 1,5 dl kookosöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1-2 appelsiinin raastettu kuori
  • 1-2 rkl kuivattua tyrnirouhetta
Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita huolellisesti sekaisin. Jos kookosöljy on todella jäykkää, voit lämmittää sitä erikseen varovaisesti mikrossa. 
Purkita vartalokuorinta puhtaisiin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa, jossa se säilyy useita kuukausia.
Käytä esimerkiksi kerran viikossa suihkun tai saunonnan yhteydessä. Levitä vartalokuorintaa iholle hellästi pyörivin liikkein. Pese pois iholta huolellisesti lämpimällä vedellä. Muista huuhtoa myös lattia hyvin, jottei se jää liukkaaksi kookosöljystä.

Kuukuna halusi itse pestä lasipurkit
kuorinta-aineelle.


Hienosti onnistui vartalokuorinta-aineen teko Kuukunalta. Mummu ainoastaa purkitti valmiin aineen, jotta saatiin purkit pysymään siisteinä. 
Sotkuahan tästä puuhasta tuli, mutta kuitenkin loppuen lopuksi aikas vähän. Sellaistahan se on, kun muksujen kanssa touhutaan! 

Välillä piti syödä piparia kattella tikkaa
lintulaudalla.


Hienosti tälläinen pieni kotikosmetiikan teko onnistui alle 3-vuotiaan kanssa. Joten, jos mietit jotain helppoa joululahjatekemistä pienten lasten kanssa, niin tässä olisi hyvä ehdokas. Aineksiahan voi vaihdella sen mukaan, mitä kotoa löytyy. Minä laitoin tuota tyrnirouhetta ihan siitä syystä, kun sitä olin syksyllä tehnyt koulussa keräämistäni tyrneistä. Ja eikös tyrni ole hyväksi myös ulkoisesti!

Hän sulkikin purkit itse!

Hienosti sujui!


Niin, tytär tuli hakemaan Kuukunaa illalla kotiin. Kysyin, että montako tätiä siellä päikyssä onkaan ja mitkä heidän nimensä on. Olin kirjoittanut jo ainesosaluettelon ja käyttöohjeet purkkeihin, mutta lahjojen saajien nimet puuttuivat vielä.
Selvisi, että tätejä oli kolme ja yksikään heistä ei ollut Leena nimeltään. Kuukunalla oli ollut Leena niminen päikyn täti, mutta hän oli vaihtanut toiseen päikkyyn.
Niinpä äiti ja mummukin sitten saivat omat vartalokuorinta-ainepurkit, koska viisi kappaletta tuosta ohjeen määrästä tuli.

Ihana kuva aamulta, kun Kuukuna ja pappa lukivat
kirjaa.


8 kommenttia:

  1. Lapset on ihanan touhukkaita ja tarkkoja oppivat hetkessä kun vain jaksaa touhuta niiden kanssa. Kiva ohje, kiitos.

    VastaaPoista
  2. Lasten kanssa touhuaminen on hauskaa. Kiva, että kirjaat Kuukunan juttuja tänne, sillä kovin helposti ja nopeasti ne unohtuvat. Vuosien jälkeen saattaa Kuukunaakin naurattaa kaikki viisi Leena-tätiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muksujen kanssa touhuaminen on niin kivaa! Varsinkin tälleen mummuna, kun pääsee sitten myohemmin lepäilemään.🤣

      Ton pojan jutut on kyllä ❤!

      Poista
  3. Voi miten ihanaa hommaa pikkuisen kanssa. Sellaisesta nauttivat kaikki. Ihanaa joulun odotusta sinulle ja läheisillesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lastenlasten kanssa on kyllä mukavaa puuhata kaikenlaista!

      Hyvää joulun odotusta teillekin!

      Poista
  4. Valtavan ihana idea!! Minäkin pyrin aikanaan aina tekemään jotain itse noille päikyn tädeille ja minusta tuntuu, että ihmiset ylipäänsä arvostavat näitä itsetehtyjä päivä päivältä enemmän.

    Pistän vinkin korvan taakse, jos vaikka joskus..... ;-)

    VastaaPoista