tiistai 29. joulukuuta 2020

Lanttulaatikkorieskat ja sillipasta

 




Nyt on kuulkaas sellaset herkut jouluruokien jämistä että!

Löysin vielä jääkaapin vihanneslokerosta yhden lanttulaatikon, missä vkp oli jouluaatto. Olin ihan varma, että homeessahan se jo on. Mutta eipä ollutkaan ja pikaisesti rieskoja siitä tekemään!

Rieskoja hankkinut voi tehdä muistakin joulun juureslaatikoista ja tietysti ihan perunamuusista. 


LANTTULAATIKKORIESKAT n. 8-10 kpl

  • 350g rasia lanttulaatikkoa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl maitoa
  • 2 dl ohrajauhoja 
  • 1-2 dl vehnäjauhoja
Sekoita lanttulaatikko, kananmuna ja maito keskenään. 
Lisää jauhot vähitellen sekoitellen. Laita vehnäjauhoja tarpeen mukaan. Taikina saa olla vahvaa, muttei tönkköä.

Pyörittele erittäin hyvinkään jauhotetuin käsin taikinasta palloja. Taputtele pallot leivinpaperoidulle pellille ohuiksi rieskoiksi. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250 asteessa noin 15-20 min.
Nauti lämpiminä voin kanssa. 



Meiltä jäi myös muutamia sillinpaloja joululta. Bongasin jo kesällä jostain sillipastan ohjeen, mutta silloin en sitä kokeillut. 
Nyt olin yhtenä iltana yksin kotona ja jotain syötävää piti keksiä. Muistin tuon sillipastan ja sitä sitten teinkin itselleni. Oli tosi hyvää ja aion tehdä sitä toistekkin!



SILLIPASTA YHDELLE 

  • Kourallinen pastaa 
  • Suolaa keitinveteen
  • 5 palaa silliä
  • Yksi pieni valkosipulinkynsi
  • Yksi kananmunankeltuainen
  • 3 rkl kuohukermaa
  • 20 g juustoraastetta 
  • Öljyä kuullottamiseen

Keitä pasta suolatussa vedessä puolikypsäksi. Sekoita kerma, keltuainen ja juustoraaste keskenään kastikkeeksi. 
Kuullota pieneksi hienonnettu valkosipuli ja silli tilkassa öljyä. 
Lisää valutettu pasta pannulle, sekoita hetken, jotta pasta imee makua itseensä. 
Lisää kastike pannulle ja sekoita hyvin. Kun kastike on saostunut, kippaa lautaselle ja syö heti. Lisäjuusto pastan päälle ei ole liioittelua!

Olin kyllä yllättynyt siitä, miten hyvin silli sopi pastan kanssa. Mutta miksei, koska käytetäänhän sardiiniakin! 
Ohjetta on helppo muuttaa syöjien määrän mukaan. Ja tämä nyt on sellainen ruoka, että tarkat määrät eivät ole niin nokon nuukia!



4 kommenttia:

  1. Vau, mitkä ohjeet! Näitähän täytyy kokeilla. Sillipasta kuulostaa yllättävän hyvältä, ja kaapissa olisikin vielä muutama sillinpala jäljellä. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin netistä vielä sellaisenkin ohjeen, mikä oli pasta puttanescan tyyppinen oliiveilla ja tomaatilla.

      Poista
  2. Kiitos reseptistä. Meilläkin taitaa olla jossain jääkaapin perukoilla vielä muutama pala camparisilliä...
    Hyvää uutta vuotta :)

    VastaaPoista